Vino pe 23 aprilie la Noaptea Cărților Deschise, cel mai cunoscut eveniment de încurajare a lecturii. De 6 ani consecutivi ne întâlnim de Ziua Internațională a Cărții ca să celebrăm lectura. Anul acesta evenimentul se va desfășura în Piața Sfântul Anton, Centrul istoric al Bucureștiului.

banner_NCD_blog

De-a lungul anilor, Noaptea Cărților Deschise a conturat o comunitate extraordinară de cititori, iar împreună ne propunem să așezăm carte lângă carte pentru a construi cea mai frumoasă și mai mare bibliotecă urbană în aer liber. Așadar, luni, 23 aprilie, de la ora 19.00, într-un decor special creat, invităm cititorii să intre în universul magic al cărților, să citească și să facă schimb de titluri, autori sau idei, alături de cei care an de an aleg să celebreze cartea la Noaptea Cărților Deschise.

Designul bibliotecii va fi unul deosebit, realizat împreună cu prietenii de la Festivalul Awake, cei care au imaginat Forest Library pe Domeniul Teleki din Gornești, Mureș, unde participanții festivalului au citit din cărțile Litera.

Pentru a continua buna tradiție de anul trecut, când am fost impresionați de numărul celor care au participat la schimbul de cărți, cine dorește să doneze din propria bibliotecă va primi din partea Editurii Litera o carte nouă. Vom regăsi pe rafturile Magic Library la Noaptea Cărților Deschise o selecție a celor mai bune colecții Litera de ficțiunenon-ficțiunecărți de coloratyoung adultși cărți pentru copiiBuzz Books, Blue MoonPrima mea lecturăCavalerii PardaillanCele mai frumoase romane de dragosteAgatha ChristieLiraCarte pentru toțiThrillerRomanul de dragosteBiblioteca pentru toți copiiiClasici ContemporaniClasici Moderni și altele.

Anul acesta, în premieră, Noaptea Cărților Deschise va continua și după 23 aprilie! Până miercuri, 25 aprilie, ora 24.00, va avea loc o serie de evenimente dedicate cititorilor: ateliere de lectură pentru copiidesene creative pentru adulți și lecturi publice. Mai multe detalii despre program și noutăți în timp real vor fi disponibile pe pagina de Facebook Editura Litera.

Dă vestea mai departe și vino să construim împreună cea mai mare bibliotecă urbană! 🙂