- 40%

2030: Cum vor afecta si vor remodela viitorul actualele tendinte majore

Nota ta:
90 % of 100
RRP: 49,90 lei Preț special 29,94 lei
în stoc

Estimare livrare: 03.04.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,90 lei Preț special 29,94 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Lumea se schimbă dramatic în fața ochilor noștri – ești pregătit pentru ce urmează? O analiză revelatoare realizată de unul dintre cei mai importanți experți în tendințe globale, care include și o notă despre modul în care pandemia de COVID-19 va amplifica și accelera fiecare schimbare.

Potrivit lui Mauro F. Guillén, singura posibilitate reală de a înțelege transformările – și impactul lor – este să gândim lateral, să abordăm problemele creativ și din perspective noi. În loc să ne concentrăm pe o singură tendință – de pildă, schimbările climatice sau ascensiunea regimurilor nonliberale –, autorul ne încurajează să ne gândim la interacțiunea dinamică dintre aceste forțe care converg într-un punct critic unic – 2030 –, punctul din care nu ne mai putem întoarce.

2030 este un ghid remarcabil al schimbărilor care urmează și un exercițiu al puterii „gândirii laterale“, revoluționând modul în care privim schimbările cataclismice și consecințele lor.

 

„De prea mult timp, modul în care publicul înțelege științele sociale a fost dominat de economiști și de psihologi. Știm multe despre ce se întâmplă cu dolarul și cu simțurile noastre, dar suntem surprinzător de neștiutori în privința modului în care structurile sociale transformă lumea din jur. Mauro Guillén, un sociolog genial, schimbă acest lucru. Cartea sa îndrăzneață și provocatoare explică de ce avem mai puțini copii, de ce clasa de mijloc stagnează și de ce noi puteri sunt în ascensiune.ADAM GRANT, autor al bestsellerului Originalii

 

Lumea pe care o cunoaștem se apropie de final.

Până în 2030, o nouă realitate se va face simțită și, înainte să-ți dai seama,

• vor fi mai mulți bunici decât nepoți;

• clasele de mijloc din Asia și din Africa subsahariană le vor depăși numeric pe cele din Statele Unite și din Europa la un loc;

• economia globală va fi condusă de consumatori non-occidentali pentru prima dată în istoria modernă;

• femeile vor deține mai multă avere decât bărbații;

• vor fi mai mulți roboți decât muncitori;

• vor fi mai multe computere decât creiere;

• vor fi mai multe monede decât țări.

Toate aceste tendințe în desfășurare își vor uni forțele în anul 2030 și vor schimba tot ce știm despre cultură, economie și lume în general.

 

MAURO F. GUILLÉN este unul dintre cei mai originali gânditori de la Wharton School. Expert în tendințele pieței globale, este un căutat orator și consultant. Combină pregătirea ca sociolog la Yale cu experiența de economist în țara nativă, Spania, pentru a identifica și a cuantifica, deopotrivă, cele mai promițătoare oportunități aflate la intersecția progreselor în demografie, în economie și în tehnologie. Cursurile sale online Coursera au avut peste 100000 de participanți din toată lumea. Printre cărțile sale se numără The Architecture of Collapse, Global Turning Points și Emerging Markets Rule.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 10 feb. 2021
Colectie : Kronika
Autor(i) : Mauro Guillén
Traducator(i) : Ruxandra Vasilescu
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 336
ISBN : 978-606-33-6951-3