- 60%

-60%

Alice in Țara Minunilor. Carte de colorat

Preț special 19,96 lei

Reducere 60%

Preț standard 49,90 lei
în stoc
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:

Estimare livrare: 15.04.2021

„... la ce e bună o carte“, se gândi Alice, „fără desene sau dialoguri?“ Această carte minunată este plină de ilustrații care abia așteaptă să le colorezi. Toate personajele tale favorite sunt aici – Iepurele Alb, Pălărierul Nebun, Pisica de Cheshire și, desigur, Alice. Folosește-ți imaginația și...

„... la ce e bună o carte“, se gândi Alice, „fără desene sau dialoguri?“

Această carte minunată este plină de ilustrații care abia așteaptă să le colorezi.

Toate personajele tale favorite sunt aici – Iepurele Alb, Pălărierul Nebun, Pisica de Cheshire și, desigur, Alice. Folosește-ți imaginația și distrează-te oferind culoare Țării Minunilor!

Charles Lutwidge Dodgson (1832–1898)

Lewis Carroll este cunoscut în întreaga lume ca autor al lui Alice în Țara Minunilor și al lui Alice în Țara Oglinzii. În spatele acestui pseudonim faimos se află Charles Lutwidge Dodgson, care s-a născut în 1832, în Cheshire. În 1854, a absolvit colegiul Oxford și, un an mai târziu, a fost numit lector de matematică la universitate. Pe 4 iulie 1862, a mers într-o excursie cu barca pe râul Isis în Oxford, cu cele trei fiice ale decanului de la Christ Church, Lorina, Alice și Edith. În timpul acestei excursii, a spus povestea care va fi pusă ulterior pe hârtie sub numele Aventurile lui Alice în subterană. Aceasta s-a transformat apoi în Alice în Țara Minunilor, cu ilustrații de John Tenniel, publicată pentru prima dată de Macmillan, în 1865.

John Tenniel (1820–1914)

Sir John Tenniel a fost ilustrator și caricaturist englez, colaborator al revistei Punch, dar este cunoscut în prezent pentru ilustrațiile pe care le-a realizat pentru cele două cărți cu Alice. În 1864, Carroll l-a rugat pe Tenniel să ilustreze Alice în Țara Minunilor, pentru un onorariu de 138 de lire sterline. Tenniel a făcut ilustrațiile în creion, apoi în cerneală, iar acestea au fost transferate pe blocuri din lemn. Cu ajutorul acestora, s-au realizat matrițe galvanice care au fost folosite la tipar. În 1890, Tenniel a supervizat colorarea a 20 de ilustrații pentru o nouă ediție a cărții; cu toate acestea, desenele sale pentru cărțile originale au rămas alb-negru mai bine de 40 de ani. În secolul XX, au fost publicate multe versiuni diferite, cu ilustrații color ale unor artiști de seamă.

Citeste mai mult > Citeste mai putin >
Data apariției:
Mar 2016
Tip copertă:
Broșată
Format:
287x224
Nr. pagini:
96
ISBN:
978–606–33–0329-6
Din aceeasi categorie Vezi toate