mariclasici 51

Amintiri din Casa mortilor (vol. 51)

0% of 100
39,99 lei
Disponibil precomand─â

Estimare livrare: 08.08.2024

Versiuni disponibile

Roman semiautobiografic, Amintiri din Casa mor╚Ťilor prezint─â, prin intermediul relat─ârilor lui Alexandr Petrovici Goriancikov, descendentul unei familii de nobili, mo┼čieri din Rusia Central─â, os├óndit la o pedeaps─â de zece ani de munc─â silnic─â, ororile ├«nchisorilor din Siberia, cruzimea paznicilor ╚Öi bestialitatea unor prizonieri ├«n stare de cele mai groaznice crime. ├Än acest infern, exist─â ├«ns─â ╚Öi suflete curate, capabile s─â se ridice deasupra mizeriei ╚Öi a degrad─ârii.

Oper─â esen╚Ťial─â a literaturii concentra╚Ťionare, cartea a constituit o revela╚Ťie pentru societatea rus─â reformist─â, dornic─â de a condamna nedrept─â╚Ťile regimului lui Nicolae I, concluzia la care ajunge Dostoievski fiind aceea c─â existen╚Ťa ├«nchisorilor este un fapt tragic at├ót pentru prizonieri, c├ót ╚Öi pentru Rusia.

 

ÔÇ×Am citit Casa mor╚Ťilor. Uitasem multe din ea ┼či am recitit-o; nu cunosc o carte mai bun─â ├«n toat─â literatura nou─â, incluz├ónduÔÇĹl pe Pu┼čkin. Nu tonul, ci punctul de vedere este uimitor, sincer, natural ┼či cre┼čtinesc. O carte bun─â, conving─âtoare. MÔÇĹam delectat ieri toat─â ziua cu ea, cum nu mÔÇĹam mai delectat de mult. Dac─âÔÇĹl vede┼úi pe Dostoievski, transmite┼úiÔÇĹi c─âÔÇĹl iubesc.ÔÇŁ Lev Tolstoi, scrisoare c─âtre N.N. Stahov

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 29 iul. 2024
Tip Coperta : Cartonat─â
Format : 140x215
ISBN : 978-630-342-125-4