LiteraBlog A început concursul de scriere creativă „Fii o scriitoare romantică celebră”. Află cum poți participa!

A început concursul de scriere creativă „Fii o scriitoare romantică celebră”. Află cum poți participa!

În perioada 25 iunie – 10 septembrie, Editura Litera organizează concursul de scriere creativă „Fii o scriitoare romantică celebră”. Trei norocoase scriitoare vor avea ocazia ca manuscrisele lor să fie citite de următoarele bloggerițe literare: Laura Frunză, Milica Drăgan, Alina Geambașu și Leontina Mardale.

Mai mult de atât, scriitoarele ce vor câștiga locurile 1 și 2 vor avea șansa ca manuscrisele lor să fie publicate în format ebook în biblioteca digitală citește.ro.

Perioadă de desfășurare:

Concursul se desfășoară în perioada 25 iunie – 10 septembrie.

  • Etapa 1: 25 iunie – 31 iulie 2021– ÎNSCRIERE
  • Etapa 2: 1 august  – 5 septembrie 2021 – JURIZARE
  • Etapa 3: 10 septembrie 2021 – ANUNȚAREA CÂȘTIGĂTORILOR

Despre manuscris:

Textul înscris în concurs va trebui să fie o poveste de dragoste și va respecta canoanele speciei literare (roman). Va conține minimum 50.000 de cuvinte și maximum 120.000 de cuvinte. Textele creațiilor literare vor fi scrise în limba română, editate în Word, cu diacritice și cu ortografia în vigoare. Fontul folosit va fi Arial, de mărimea 12, la 1,5 rânduri (spațiul între rânduri va fi de 1,5).

Cine poate participa la acest concurs?

La acest concurs pot participa toate persoanele fizice cu cetăţenie română, având vârsta de peste 18 ani şi care îndeplinesc toate condiţiile prevăzute în regulamentul oficial. Pentru a fi luate în considerare, manuscrisele candidaților trebuie să nu fi fost publicate până la data definitivării acestui concurs.

Click aici pentru a consulta REGULAMENTUL OFICIAL!

Unde poate fi trimis manuscrisul?

Creațiile literare originale, care nu au mai fost publicate până la data definitivării concursului, se vor trimite pe mail, în format doc. (ca atașament), la adresa concurs@litera.ro.

Ele vor fi însoțite în mod obligatoriu de Fișa de participare cu date personale: nume, prenume, vârsta, adresa poștală, adresa de e-mail, număr de telefon, titlul romanului înscris în concurs, o scurtă descriere a acestuia (max. 150 de cuvinte), numărul de cuvinte.

Click aici pentru a descărca fișa de participare!

Lipsa sau necompletarea Fișei de participare, precum și unele omisiuni din formular vor duce la descalificarea automată.

CINE VA DESEMNA CÂȘTIGĂTORII?

Câştigătorii concursului vor fi desemnaţi de un juriu format din următorii bloggeri: Laura Frunză (președinta juriului), Milica Drăgan, Alina Geambașu, Leontina Mardale.

CARE SUNT CRITERIILE DE SELECȚIE?

Membrii juriului vor acorda premiile în funcție de: creativitate, originalitate, claritate și corectitudine în exprimare prin acordarea de puncte de la 1 la 10. În total vor fi desemnați trei câștigători, câte unul pentru locul I, II si III. Clasamentul va fi stabilit în funcție de punctajul obținut de fiecare lucrare.

 CE PREMII VOR PRIMI CEI TREI CÂȘTIGĂTORI?

Câștigătoarea locului 1 va primi un voucher de 1.000 lei pentru achiziția de carte pe litera.ro. Totodată, romanul său va fi publicat în format e-book, pe platforma online citeste.ro, conform specificațiilor stabilite de echipa redacțională a Editurii.

Câștigătoarea locului 2 va primi un voucher de 500 lei pentru achiziția de carte pe litera.ro. Totodată, romanul său va fi publicat în format e-book, pe platforma online citeste.ro, conform specificațiilor stabilite de echipa redacțională a Editurii.

Câștigătoarea locului 3 va primi un voucher de 300 lei pentru achiziția de carte pe litera.ro.

Despre biblioteca digitală citește.ro

Cu peste 1.200 de titluri de carte în toate formatele electronice – ebook, audiobook, videobook, fișe de lucru –, citește.ro este destinația ideală pentru orice copil sau adult care dorește să citească, să experimenteze, să-și satisfacă curiozitatea, să se perfecționeze.

Este singura platformă online din România care oferă acces la un număr atât de mare și de diversificat de titluri electronice noi, actuale și exclusive: de la atlase și enciclopedii electroniceNational Geographic, Dorling Kindersley, videobookuri Disney, materiale educaționale Macmillan Education, Oxford University Press, Harvard University Press , teste MENSA sau STEM, manuale și auxiliare aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, până la ficțiune pentru copii și adulți, cele mai noi și mai căutate cărți ale momentului, literatură clasică, bestselleruri.

În fiecare lună, citește.ro se îmbogățește cu cele mai noi apariții editoriale și educaționale, astfel că navigarea va aduce mereu ceva nou și incitant. În plus, platforma poate fi atât o experiență individuală, cât și una de grup, atunci când se dorește ca o carte să fie ascultată sau vizionată în familie sau alături de prieteni.

Dezvoltatorii platformei citește.ro, aflați în permanentă dorință de asimilare creativă a celor mai noi tendințe din domeniul educației, se preocupă intens pentru a adăuga ofertei existente și alte produse interactive care să facă lectura și învățarea un proces cât mai agreabil.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.