LiteraBlog Actrița Dorotheea Petre în dialog cu Doina Ruști, despre romanul „Paturi oculte”. Audiobookul în lectura scriitoarei, disponibil exclusiv pe citește.ro!

Actrița Dorotheea Petre în dialog cu Doina Ruști, despre romanul „Paturi oculte”. Audiobookul în lectura scriitoarei, disponibil exclusiv pe citește.ro!

Scriitoarea Doina Ruști dă voce celui mai recent roman al său, Paturi oculte, exclusiv în biblioteca digitală citește.ro. Într-un dialog cu actrița Dorotheea Petre, scriitoarea a vorbit despre experiența lecturării propriei cărți.

„Ai citit cu voce tare de multe ori. Cum ți se pare experiența asta?”, a întrebat-o Doina Ruști pe actrița Dorotheea Petre.

„E imersivă, pentru că îți auzi vocea, dar vocea ta se transformă în vocea unui povestitor care îți spune ție o poveste, până la urmă. Asta mi-a plăcut citind Paturi oculte, că îți dai seama că auzi acea voce, a povestitorului”, a răspuns ea.

În completare, scriitoarea Doina Ruști a vorbit despre impactul cuvântului rostit față de cuvântul scris.

„M-a impresionat foarte mult experiența asta a audiobookului. Cred că ne aflăm într-o perioadă în care audiobookul va câștiga mult pe piața de carte, iar a asculta un roman întreg sau măcar un fragment în lectura autorului sau în lectura unui actor cred că presupune o experiență aproape ritualică. Citindu-mi propria carte, mi-am descoperit, pe de o parte, și experiențele scrisului și defectele scrisului. E altceva când îți citești cu voce tare cartea”, a completat scriitoarea.

URMĂRIȚI INTERVIUL INTEGRAL AICI:

DESPRE PATURI OCULTE, CEL MAI RECENT ROMAN AL SCRIITOAREI DOINA RUȘTI

Paturi oculte, noul roman semnat de Doina Ruști, face parte din colecția Biblioteca de Proză Contemporană și este disponibil în format ebook și audiobook în biblioteca digitală citește.ro!

Doi studenți de la Litere se îndrăgostesc în mod straniu, după ce intră în contact cu niște paturi mistice. Aventura lor generează un șir de întâmplări, care duc spre proprietarii anteriori ai paturilor și chiar mai departe, în dumbrava crepusculară. Scris alert, în decupaje care mențin tensiunea pe tot parcursul cărții, noul roman are în prim-plan o poveste contemporană, cu ramificații nu doar în trecut, ci și în lumea subtilă, a cauzelor și a marilor întrebări. Un roman ontologic într-un stil simplu, etalat pe un background erudit.

Citește și: Confesiune de autor: Doina Ruști, despre semnificația creioanelor de roșcov în „Paturi oculte”, cel mai recent roman al său

CE SPUN CRITICII DESPRE PATURI OCULTE

 Il Libero: „Scriitoare de talent, Doina Ruști persiflează fantasticul noir.”

El Mercurio, Santiago de Chile: „Plină de umor în unele secvențe, în altele tragică și feroce, uneori fantastică și luminoasă ca o pictură de Chagall.“

La Stampa: „Cu totul copleșitoare este explozia de expresii originale și fulminante prin care Doina Ruști își descrie personajele.“

DESPRE DOINA RUȘTI

Doina Ruști, scriitoare cunoscută în țară și în străinătate, a scris, printre altele, trilogia fanariotă: Homeric, Mâța Vinerii, Manuscrisul fanariot. Romanul său Paturi oculte deschide cea mai nouă colecție lansată la Editura Litera – „Biblioteca de Proză Contemporană”.

Citește și:  INTERVIU VIDEO. Doina Ruști despre romanul Paturi oculte: „Și în cazul Paturilor oculte există acel spațiu oniric care mă duce din nou spre epoca fanariotă“

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.