LiteraBlog Apariții la chioșcurile de presă în săptămâna 19 – 25 aprilie. Nu ratați noutățile Litera!

Apariții la chioșcurile de presă în săptămâna 19 – 25 aprilie. Nu ratați noutățile Litera!

În săptămâna 19 – 25 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apar titluri noi, precum: Mică istorie a religiei de Richard Holloway, Un moment magic de Kristin Hannah și Portocala sângerie de Harriet Tyce.

Luni, 19 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă apare Mică istorie a religiei, scrisă de Richard Holloway

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 24,99 lei

Scrisă pentru credincioși, dar și pentru atei – și mai ales pentru tinerii cititori – Mică istorie a religiei ne poartă de-a lungul epocilor, de la primele manifestări de credință până în prezent. Fiind un ghid empatic, dar manifestând discernământ în ceea ce priveşte importanța credinței, Richard Holloway ne introduce în istoria și sistemele de credinţe ale religiilor majore ale omenirii: iudaismul, islamul, creștinismul, budismul și hinduismul.

Holloway explorează și explică şi proveniența credințelor religioase, modul cum diferențele de credință conduc uneori la ostilitate și violență, ce este o sectă și ce este un cult și nu numai. Pe tot parcursul cărții, autorul încurajează curiozitatea și toleranța, accentuează nuanța și misterul și reface cu calm sentimentul valorii credinței.

Ce spun criticii despre Mică istorie a religiei

O carte bine scrisă, după a cărei lectură mulți dintre noi vor rămâne cu mai multe informații despre religie decât știau înainte…” (Times)

Povestea lui Holloway abundă în fapte surprinzătoare.” (Financial Times)

Marți, 20 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă apare Un moment magic, scrisă de Kristin Hannah

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei

În sălbatica zonă a Pacificului de Nord-Vest se află Pădurea Națională Olympic – aproape patru sute de mii de hectare de întunecime impenetrabilă și de incredibilă frumusețe. Într-o bună zi, din adâncul acelui codru apare o fetiță în vârstă de șase ani. Singură și neștiind să vorbească, nu poate oferi nici un indiciu cu privire la identitatea sau la trecutul ei.

Citește și: Dosar de autor: Kristin Hannah, autoarea cu peste 20 de bestselleruri internaționale

Retrasă în orașul său natal din zona de vest a statului Washington în urma unui scandal care i-a distrus cariera, Julia Cates, specialistă în psihiatrie pediatrică, e hotărâtă s-o elibereze pe acea fetiță neobișnuită, pe care ea a numit-o „Alice”, dintr-o închisoare mentală în care copila suferă cumplit de pe urma spaimei și a izolării.

Citește și: Trei cărți pe care să le citești dacă ți-a plăcut „Cele patru vânturi” de Kristin Hannah

Ca s-o poată ajuta, Julia trebuie să descopere adevărul despre trecutul lui Alice, deși aceasta înseamnă să recurgă la ajutorul surorii de care s-a înstrăinat și care e ofițer în poliția locală. Amănuntele șocante ale vieții lui Alice îi pun Juliei la grea încercare credința și rezistența, chiar și atunci când se zbate ca să clădească un cămin pentru Alice – și pentru ea însăși.

Ce spun criticii despre Un moment magic

Acesta e unul dintre cele mai fascinante și mai captivante romane scrise de Kristin Hannah.” (Booklist)

Adevărata poveste de dragoste din acest roman îl reprezintă atașamentul necondiționat dintre Alice și Julia, iar cititorii o vor îndrăgi, fără doar și poate, pe vulnerabila fetiță-lup.” (Publishers Weekly)

Vineri, 23 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă apare Portocala sângerie, scrisă de Harriet Tyce

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei

La finalul fiecărei zile de muncă, avocata Alison Bailey se oprește cu colegii într-un bar, la un pahar de vin urmat de încă unul, și încă unul, până când devin mult prea multe și își pierde controlul. Partidele de sex scurte și brutale cu Patrick îi pigmentează viața. Fiecare dintre ele este ultima, numai că data viitoare tentația este prea puternică. În timpul acesta, soțul ei, Carl, are grijă de fetița lor, pentru că ea este o mamă pe care nu se poate baza.

Tocmai când lucrurile o iau razna în viața personală, Alison primește primul ei dosar de omor. Distinsa, impecabila Madeleine și-a ucis cu cruzime soțul. La început, fapta apare ca inexplicabilă. Iar atunci când, în sfârșit, soția criminală acceptă să vorbească, realitatea se dovedește a fi un coșmar.

Va reuși Alison să obțină pentru Madeleine încadrarea cea mai favorabilă și pedeapsa minimă? Va reuși să-și pună ordine în viața de familie? Iar Carl, este el soțul inocent și devotat care vrea să pară?

Portocala sângerie este o carte despre lipsa devotamentului în căsnicie, despre impulsuri nestăpânite, despre violența domestică și pierderea respectului de sine. Dincolo de toate acestea, este un thriller psihologic cu o intrigă plină de răsturnări de situație șocante și cu un final absolut neașteptat.

Ce spun criticii despre Portocala sângerie

„Harriet Tyce aduce thrillerului domestic un nou nivel de întunecime viscerală, care dă dependență. Obsesia, dorința de răzbunare, pofta trupească și crima domină paginile acestei cărți în care o avocată încearcă să-și controleze viața în timp ce propriile porniri o sabotează. Șocant și fascinant… pur și simplu nu m-am putut opri din citit. Bravo!“ (Sarah Pinborough, autoarea bestsellerului Prin ochii ei)

Portocala sângerie m-a făcut să întorc frenetic pagină după pagină, disperată să aflu ce se întâmplă mai departe. O lectură superbă, compulsivă.“ (Tess Gerritsen)

*Aceste titluri pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Cărțile sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.