LiteraBlog Atlas. Povestea lui Pa Salt, de Lucinda Riley

Atlas. Povestea lui Pa Salt, de Lucinda Riley

Atlas. Povestea lui Pa Salt este noutatea editurii Litera, colecția Blue Moon. Volumul este disponibil în librăriile din țară și pe litera.ro.

Atlas. Povestea lui Pa Salt este deja numărul #1 pe Amazon, deși lansarea internațională a volumului a fost pe 11 mai. La cererea miilor de cititori, Editura Litera a sincronizat perioada de lansarea a acestui volum cu ediția originală.

Atlas. Povestea lui Pa Salt, de Lucinda Riley, este cel mai așteptat roman al acestei primăveri, fiind ultimul roman din cea mai de succes saga a ultimilor ani! Volumul a înregistrat un număr record de precomenzi în ultimii ani în Romania – peste 10.000 exemplare. Cuprinzând o viață întreagă de dragoste și pierderi, trecând granițele și oceanele, Atlas. Povestea lui Pa Salt oferă seriei Cele șapte surori concluzia sa uimitoare și de neuitat. Gândită în cele mai mici detalii și începută de însăși regretata Lucinda Riley, Atlas. Povestea lui Pa Salt a fost terminată, în complet acord cu stilul inconfundabil al autoarei, de către fiul ei, Harry Whittaker, care i-a fost alături în procesul de concepere al tuturor volumelor din serie.

Urmărește videoul de lansare al volumului la nivel internațional

Seria Cele șapte surori este tradusă în peste 40 de țări și vândută în peste 35 de milioane de exemplare, lucru care o transformă în cel mai bine vândută poveste a momentului în Europa. Seria Cele șapte surori este în curs de ecranizare de către Disney, iar lansarea primei părți este așteptată pentru începutul anului 2025.

Seria urmărește povestea celor șase fete (și povestea sorei pierdute), adoptate de miliardarul Pa Salt, un personaj misterios și singuratic, dar un tată devotat și iubitor. Fetele au fost botezate după cele șapte pleiade: Maia, Alciona (Ally), Asteropa (Star), Celena (Cece), Taygeta (Tiggy), Electra, Meropa. După ce moare, Pa Salt le lasă fetelor scrisori și indicii misterioase, care să le ducă spre originile lor, în caz că vor dori să afle de unde au fost adoptate. Toate volumele vorbesc despre femei puternice, din trecut și din prezent, femei ale căror merite și realizări au fost adesea trecute cu vederea.

Credit foto: Cristina Venedict

Ce spun criticii…

„În timp ce călătoresc în jurul lumii, pe urmele protagonistelor mele, făcând cercetări pentru poveștile lor, sunt permanent uimită de tenacitatea și curajul generațiilor de femei care au trăit înaintea mea. Fie că au luptat împotriva discriminării pe criterii de sex sau de rasă, fie că i-au pierdut pe cei dragi în războaie sau din cauza bolilor, fie că și-au făcut o nouă viață în celălalt capăt al lumii, aceste femei au pavat drumul pentru noi, astfel încât să avem libertatea de a gândi și de a acționa de care beneficiem azi. Și pe care, adesea, le considerăm de la sine înțelese“, Lucinda Riley

„Mișcătoare, înălțătoare și deosebit de captivantă, seria «Cele șapte surori» ne dezvăluie o Lucinda Riley aflată la apogeul artei sale scriitoricești: o povestitoare de-a dreptul magică, o creatoare de personaje de care cititorii se îndrăgostesc și pe care le țin minte multă vreme după ce lectura s-a încheiat. Această serie de romane e una excepțională.“, Lucy Foley, autoarea bestsellerului Lista de invitați

Despre volum

1928, Paris. Un băiat aflat în pragul morții e găsit și găzduit de o familie binevoitoare. Blând, precoce, talentat, băiatul înflorește în noul lui cămin. Totuși, el refuză categoric să vorbească despre adevărata lui identitate. Pe măsură ce crește și devine un tânăr bărbat, îndrăgostindu-se și studiind la prestigiosul Conservatoire de Paris, el aproape că uită tragediile cărora le-a căzut victimă cândva, precum și promisiunile pe care le-a făcut. Dar spectrul unui rău absolut începe să bântuie Europa, punând în pericol siguranța tuturor. În adâncul inimii, tânărul știe că a venit vremea să pribegească din nou.

2008, Marea Egee. Cele șapte surori se reunesc pentru prima oară, la bordul iahtului Titan. Scopul croazierei lor este acela de a-și lua un ultim rămas-bun de la misteriosul lor tată, pe care l-au iubit nespus de mult. Spre marea surpriză a tuturor, Pa Salt a însărcinat-o tocmai pe „sora pierdută“ să le dezvăluie celorlalte șase o serie de indicii privitoare la trecutul lor. Dar fiecare adevăr revelat aduce după sine o nouă întrebare. Iar descoperirea cea mai șocantă constă în faptul că secretele îngropate adânc în trecut ar putea să aibă acum consecințe nefaste pentru fiecare dintre cele șapte surori. Cu un fir epic întins pe durata unei lungi vieți, în care se împletesc dragostea și pierderile ireparabile, traversând granițe terestre și oceane, romanul Atlas. Povestea lui Pa Salt încheie în chip magistral, uluitor și emblematic seria Cele șapte surori.

Descoperă volumele din aceeași serie

Credit foto: Cristina Venedict

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.