LiteraBlog Autobiografia renumitului star rock Bono apare la Editura Litera în 2023

Autobiografia renumitului star rock Bono apare la Editura Litera în 2023

Cartea Surrender. 40 de piese, o singură poveste, semnată de renumitul artist Bono, este noutatea editorială primită cu fascinație de fanii trupei U2, și nu doar.

O scriere onestă, intimă și profundă, Surrender este povestea vieții remarcabile pe care o trăiește Bono – artist, activist și solist al trupei de rock irlandeze U2. O carte despre provocările cu care s-a confruntat, prieteniile pe care le-a legat de-a lungul timpului, familia și mediul care l-au modelat.

Grație Editurii Litera, versiunea română a cărții va apărea pe rafturile librăriilor din România, în anul următor. Coperta cărții va avea titlul în limba română, scris de mână însuși de marele star rock.

Surrender este cea mai nouă recenzie de pe lista de lectură a lui Bill Gates, care a clasificat-o drept cea mai bună carte de memorii, din ultima perioadă:

„Cartea a apărut în această lună, deci este cea mai recentă lectură din lista mea. Dacă sunteți un fan U2, s-ar putea să o fi răsfoit deja. Iar dacă nu, veți descoperi în ea o lectură plăcută despre cum un băiat din suburbiile Dublinului a crescut pentru a deveni un star rock cunoscut în întreaga lume și un filantrop. Sunt norocos să-l numesc pe Bono prietenul meu, autobiografia sa continuă să mă surprindă.“

Fiind un artist emblematic și cofondator al organizațiilor ONE și (RED), despre cariera lui Bono s-a scris de nenumărate ori. Dar, în Surrender, Bono este cel care pune mâna pe stilou, scriind pentru prima dată despre viața sa remarcabilă și despre cei cu care a împărtășit-o. Cu vocea sa unică, Bono transpune cititorii în perioada în care a crescut la Dublin, marcată inclusiv de pierderea bruscă a mamei sale, la vârsta de paisprezece ani, perioadă urmată de călătoria neobișnuită a trupei U2 – devenind una dintre cele mai influente trupe rock din lume. Volumul este și o relatare a celor peste douăzeci de ani de activism dedicat luptei împotriva SIDA și sărăciei extreme.

O scriere cu candoare, introspecție și umor, mărturii despre experiențele care l-au provocat, modelat și susținut pe artist.

„Când am început să scriu această carte, speram să desenez în detaliu ceea ce înainte schițasem doar în cântece. «Surrender» este un cuvânt încărcat de sens pentru mine. Crescând în Irlanda în anii șaptezeci, cu pumnii mereu în sus (din punct de vedere muzical), conceptul îmi părea străin. Un cuvânt pe care l-am conturat abia atunci când mi-am adunat gândurile pentru o carte. Încă e o luptă despre a fi smerit, pentru mine. În trupă, în căsnicia mea, în credința mea, în viața mea de activist. «Surrender» este povestea lipsită de progres a unui pelerin… completată cu o doză suficientă de distracție pe parcurs.” (Bono)

Subtitlul cărții 40 de piese, o singură poveste este o referire la cele 40 de capitole ale cărții, fiecare fiind numit după o melodie U2. Bono a creat și patruzeci de desene originale pentru Surrender, care apar pe tot parcursul lecturii.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.