LiteraBlog Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: „De ce visăm?” de Alice Robb

Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: „De ce visăm?” de Alice Robb

De ce visăm? de Alice Robb, carte ajunsă în topurile Vogue, Elle, Literary Hub, TIME, New York Magazine și The London Evening Standard, este bestsellerul săptămânii la Editura Litera.

O incursiune fascinantă în noua știință a viselor: cum funcționează acestea, de ce apar şi cum putem profita de beneficiile vieţii noastre nocturne.

DESPRE DE CE VISĂM?, CARTE APĂRUTĂ LA EDITURA LITERA

În timp ce se afla într-o călătorie de studiu în Peru, jurnalista Alice Robb a ajuns să fie fascinată de visarea lucidă – fenomenul neobișnuit în cadrul căruia o persoană adormită își poate da seama că visează și chiar poate controla experiența visului. Aceste incursiuni pe tărâmul subconștientului i s-au părut misterioase, dar captivante, așa că Alice Robb s-a apucat să se familiarizeze cu știința viselor – și a făcut-o într-un moment extrem de oportun, chiar în perioada când cercetătorii începeau să înțeleagă de ce există visele. Acestea nu sunt doar evenimente întâmplătoare, ci au scopuri clare: ne ajută să învățăm și chiar să ne depășim traumele psihice.

Pornind de la cercetări mai noi și mai vechi, dar și de la experiența ei și a altor experți în vise, Robb ne explică de ce visele sunt esențiale pentru sănătatea noastră emoțională și fizică. Ne arată de asemenea cum ni le putem aminti mai bine – și de ce ar trebui să ni le amintim. Urmărește legăturile complexe dintre vis și creativitate și oferă chiar sfaturi cu privire despre cum putem savura aventura intensă a visului lucid.

CE SPUN CRITICII DESPRE CARTEA DE CE VISĂM? DE LA EDITURA LITERA

„Studiind importanța istorică și socială a viselor și analizând cele mai recente cercetări științifice în domeniu, Robb încearcă să corecteze erorile comune în abordarea acestui fenomen al inconștientului nostru. Visele sunt niște interlocutori foarte interesanți, susține Robb în această carte convingătoare și plăcută.“ (Vogue)

 „De ce visăm? este un discurs inteligent și antrenant care demontează ideea că somnul este o simplă pauză a conștiinței. Explorând misterul și utilitatea viselor, [Alice Robb] încearcă să ne convingă că somnul nu este doar «opusul» treziei, ci un alt tărâm al ființei, o a doua conștiință, plină de înțelepciune și de simțul aventurii… Prin celebrarea viselor ca artefacte poetice, Robb oferă un binevenit antidot la medicamentul pe care ni-l administrează majoritatea propovăduitorilor somnului.“ (New Yorker)

De ce visăm? este o pledoarie spirituală și convingătoare pentru vise și pentru povestirea lor… Poate că nu știm de ce visele «se derulează în metafore distorsionate și în imagini incoerente», dar, învățând să le decodăm, putem învăța să ne decodăm pe noi înșine… Tot ce avem de făcut, ne spune Robb, este să fim atenți.“ (NPR.org)

„Un argument convingător pentru prețuirea pe care o merită lumile noastre din vis.“ (New York Post)

„Pentru oricine a ținut vreodată un jurnal de vise sau a fost obsedat de ideea visării lucide, iată o explorare aprofundată din punct de vedere științific a misterioaselor fenomene nocturne din timpul somnului.“ (Elle)

DESPRE ALICE ROBB, AUTOAREA CĂRȚII DE CE VISĂM?

Alice Robb este scriitoare și locuiește în Brooklyn. Are o rubrică permanentă la revista Science of Us din New York și a colaborat cu ElleNew StatesmanForeign Policy și The New Republic, unde a lucrat ca redactor. A studiat arheologia și antropologia la Oxford.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.