LiteraBlog Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: „Pacienta tăcută”, un thriller psihologic captivant

Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: „Pacienta tăcută”, un thriller psihologic captivant

Cartea Pacienta tăcută de Alex Michaelides este bestsellerul săptămânii pe Litera.ro. Acest thriller psihologic spune povestea unui act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei și, în paralel, pe cea a unui terapeut obsedat să descopere motivul din spatele acestui act.

Despre cartea Pacienta tăcută, apărută la Editura Litera

Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță renumită, căsătorită cu un fotograf de modă, Alicia trăiește într-o casă superbă cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai râvnite din Londra. Într-o seară, când soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o ședință foto, Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută mai mulți ani.

Refuzul ei de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie domestică într-un eveniment teribil, un mister care stârnește imaginația publicului și o face pe Alicia celebră. Prețul tablourilor ei crește astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei, ca să fie ferită de tabloide și de lumina reflectoarelor.

Theo Faber este un psihoterapeut care a așteptat multă vreme prilejul de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească și să dezvăluie motivul pentru care și-a împușcat soțul îl poartă pe un drum plin de primejdii – o căutare a adevărului care amenință să-l distrugă.

Ce spun criticii despre bestsellerul Pacienta tăcută, apărut la Editura Litera

„Un debut impresionant… Pacienta tăcută este o carte remarcabilă, inteligentă și plină de imaginație.“ (The Times)

„O poveste plină de suspans, inteligentă și sofisticată… un roman excepțional.“ (Lee Child)

„O carte pe care n-o poți lăsa din mână, dinamică și dătătoare de fiori, cu un final ce îi va ului chiar și pe cititorii cei mai avizați de romane de suspans.“ (Booklist)

Despre Alex Michaelides, autorul romanului Pacienta tăcută

Alex Michaelides s-a născut în Cipru, tatăl său fiind grec-cipriot, iar mama englezoaică. A studiat literatura engleză la Universitatea Cambridge și a făcut un masterat pentru a deveni scenarist la Institutul American de Film din Los Angeles. A scris scenariul filmului The Devil You Know (2013), cu Rosamund Pike, și a fost coscenarist la The Con is On (2018), cu Uma Thurman, Tim Roth, Parker Posey și Sofia Vergara. Pacienta tăcută (2019) este primul său roman.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.