LiteraBlog Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: „Pământ american”, cea mai controversată carte a anului 2020

Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: „Pământ american”, cea mai controversată carte a anului 2020

Pământ american, cea mai controversată carte a anului 2020, este bestsellerul săptămânii pe Litera.ro. Romanul lui Jeanine Cummins a fost publicat în peste 30 de țări și spune povestea Lydiei Quixano Pérez, o femeie din orașul mexican Acapulco, proprietară a unei mici librării.

 „Este o carte despre fugă, despre migrație, despre violență, despre carteluri, despre Mexic – țara care, în 2017, era considerată una dintre cele mai periculoase țări de pe pământ“, spune jurnalista Cristina Stănciulescu.

Despre romanul Pământ american, apărut la Editura Litera

Are un fiu în vârstă de opt ani, Luca, lumina ochilor ei, și un soț minunat, jurnalist de profesie. Și, cu toate că realitatea dură a cartelurilor începe să-și facă simțită prezența, viața Lydiei este, în principiu, destul de confortabilă.

Deși știe că nu se vor vinde, Lydia aduce în librărie și o parte dintre cărțile ei favorite. Într-o bună zi, un bărbat intră în magazin și alege câteva cărți, printre care și două din preferatele ei. Javier este un erudit și o personalitate fermecătoare. Și, ceea ce Lydia nu știe, este liderul celui mai nou cartel al drogurilor din oraș. După ce soțul ei publică un articol în care vorbește fără ocolișuri despre proaspătul jefe, viața întregii familii se schimbă radical. Silită să fugă din oraș în urma asasinării soțului și a rudelor sale, Lydia călătorește împreună cu fiul ei cu faimosul tren La Bestia spre nord, către Statele Unite, acolo unde Javier nu-i poate găsi.

„Pământ american e o carte a oamenilor puternici, a oamenilor care caută ca visurile lor să se împlinească oriunde ar fi pe pământ. Este o carte despre frumusețea iubirii materne, despre puterea ei, despre capacitatea unei femei de a găsi o cale de supraviețuire pentru ea și copilul ei. Este o carte despre destin, care a fost gândită și documentată timp de patru ani” – jurnalista Cristina Stănciulescu.

Scrisă cu măiestrie, sfâșietoare și de o profundă umanitate, Pământ american este genul de carte care te marchează și te schimbă fundamental, unul dintre cele mai importante romane contemporane.

Ce spun criticii despre romanul Pământ american, Jeanine Cummins

Stephen King:  „Pământ american este un roman extraordinar, un spectacol perfect echilibrat, cu teroarea de o parte și iubirea de cealaltă… Scriitura este impecabilă, iar povestea nu dezamăgește în nici un punct. Superb.“

Kristin Hannah: „Relevant, puternic, extraordinar. Un amestec remarcabil de bucurie și teroare, impregnat la tot pasul de forța regenerativă a iubirii materne și de capacitatea nesfârșită a ființei umane de a nădăjdui.“

John Grisham: „De mult nu am mai citit o carte atât de captivantă precum Pământ american. Intriga este tensionată, inteligentă și imprevizibilă… Personajele sunt violente, pline de compasiune, sadice, fragile și eroice. Este un roman profund autentic.“

Despre scriitoarea Jeanine Cummins

Jeanine Cummins este autoarea romanelor The Outside Boy, The Crooked Branch și American Dirt, carte publicată în peste 30 de țări. Totodată, Cummins a scris un volum de factură autobiografică, A Rip in Heaven.

Jeanine Cummins trăiește în New York cu soțul și cei doi copii.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.