LiteraBlog Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Îndoiala” de Ashley Audrain

Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Îndoiala” de Ashley Audrain

Îndoiala de Ashley Audrain, carte publicată în 32 de țări, este bestsellerul săptămânii pe Litera.ro. Romanul spune povestea lui Blythe Connor, o femeie pentru care maternitatea nu este deloc ceea ce a nădăjduit că va fi, ci doar adeverirea celor mai sumbre temeri ale sale.

DESPRE ROMANUL ÎNDOIALA

Toate comenzile care conțin acest titlu se vor livra începând cu 1 februarie.

Blythe Connor este hotărâtă să fie o mamă bună și iubitoare pentru fiica ei, Violet, o mamă așa cum ea nu a avut niciodată. Dar încă din primele luni, haotice și istovitoare, de după naștere, Blythe nu reușește să găsească acea legătură specială pe care visase să o aibă cu fiica ei. Cu timpul, devine tot mai convinsă că e ceva în neregulă cu Violet. Sau să fie totul doar în mintea lui Blythe? Soțul ei, Fox, îi spune că exagerează. Și, cu cât Fox îi respinge mai mult temerile, cu atât Blythe se îndoiește mai mult de propria luciditate.

O dramă psihologică intensă, captivantă, despre întemeierea și destrămarea unei familii.

Ani mai târziu, când devine mamă pentru a doua oară, Blythe cunoaște în sfârșit, alături de băiețelul lor Sam, legătura profundă, unică dintre o mamă și copilul ei. Până și Violet pare să-și iubească frățiorul. Dar, în momentul când viața, așa cum o știau până atunci, se schimbă iremediabil de la o clipă la alta, criza devastatoare o silește pe Blythe să înfrunte adevărul.

CE SPUN CRITICII DESPRE ROMANUL ÎNDOIALA DE ASHLEY AUDRAIN

Îndoiala de Ashley Audrain nu este doar un roman captivant, care se citește pe nerăsuflate, ci și o perspectivă profund provocatoare și curajoasă asupra maternității. Iar, ca stil, este una dintre cele mai frumoase proze ale anului.“ (Aimee Molloy, autoarea bestsellerului O mamă perfectă)

„O carte poetică, dinamică, ce m-a făcut să tresar și de groază, dar și pentru că m-am regăsit în paginile ei. Am citit romanul dintr-o suflare și nu mi l-am putut scoate din minte zile întregi după aceea. O apariție de neratat.“ (Lisa Jewell, autoarea bestsellerului O viață regăsită)

„Ashley Audrain, autoarea romanului Îndoiala, este o scriitoare sofisticată, convingătoare, iar cartea ei îi va satisface cu siguranță pe fanii thrillerelor, dar și pe cei ai dramelor intime de familie.“ (BookPage)

„Thriller captivant, dar și perspectivă intensă și profundă asupra eșecurilor sfâșietoare ale maternității, acest roman va stârni fără îndoială controverse.“ (Booklist)

„Am stat până târziu în noapte să termin romanul profund tulburător al lui Audrain, despre cele mai sumbre probleme ale maternității (și despre o anume intensă ambivalență maternă). Visceral, provocator, obsesiv și cu cea mai naturalistă și mai credibilă descriere a nașterii din câte am citit (sau am scris).“ (Sarah Vaughan, autoarea bestsellerului Anatomia unui scandal)

„Cu proza sa fascinantă și convingerile solide pe care le exprimă, Îndoiala de Ashley Audrain m-a prins încă de la prima pagină. Portretul pătrunzător al maternității m-a neliniștit prin perspectivele pe care le oferă, dar stilul este profund captivant. Am citit dintr-o suflare acest roman de debut – complex, nuanțat și convingător.“ (Karma Brown)

„Extrem de captivant, incitant până la ultima pagină, romanul Îndoiala scrutează miturile maternității, explorând cu măiestrie aspectele în continuă schimbare ale meseriei de părinte, impactul puternic al trecutului asupra prezentului și neliniștea profundă pe care ne-o stârnește incapacitatea noastră de a-i cunoaște cu adevărat chiar și pe cei mai apropiați oameni.“ (Kim Edwards)

Îndoiala este o lectură impresionantă, dură, devastatoare. Audrain explorează cele mai sumbre fațete ale maternității, îndrăznind să pășească pe un teritoriu unde puțini s-au aventurat înaintea ei. Este unul dintre cele mai curajoase și solide romane pe care le veți citi vreodată: fantomele lui mă vor bântui mult timp.“ (Emma Stonex)

„Am citit de curând mult așteptatul roman Îndoiala și pot să spun că m-a dat pe spate. Ce carte incredibilă, actuală și profund captivantă! […] Cred că Ashley a scris un roman magistral, care va reuși ceea ce rareori se întâmplă – să aducă la un loc atât cititorii de ficțiune literară, cât și pe cei de ficțiune comercială, făcându-i să cadă de acord că este o lectură obligatorie pentru oricine.“ (Nita Prose)

„Scris cu un curaj care frizează temeritatea și cu o acuitate psiho-emoțională neobișnuită, Îndoiala de Ashley Audrain este un thriller literar întunecat, de forță, care atrage de la primele pagini și zugrăvește în detaliu una dintre cele mai dificile călătorii ale vieții: aceea de a fi părinte.“ (Bill Clegg)

DESPRE ASHLEY AUDRAIN, AUTOAREA ROMANULUI ÎNDOIALA

ASHLEY AUDRAIN și-a scris romanul de debut, Îndoiala (The Push, 2020), după ce a renunțat să mai fie director de publicitate la Penguin Books Canada, ca să se poată ocupa de cei doi copii ai ei. Înainte de a lucra la Penguin, a trăit o vreme la Los Angeles. Apoi s-a stabilit la Toronto, unde locuiește și acum împreună cu familia.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.