LiteraBlog Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Oamenii din copaci” de Hanya Yanagihara

Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Oamenii din copaci” de Hanya Yanagihara

Oamenii din copaci de Hanya Yanagihara este bestsellerul săptămânii pe Litera.ro. Cartea spune povestea tânărului medic Norton Perina, care în 1950 pornește într-o expediție pe o insulă microneziană izolată în căutarea unui trib pierdut. În scurt timp dă peste un grup straniu de locuitori ai pădurii care par să fi atins o formă de imortalitate; dacă trupurile acestora nu sunt afectate de înaintarea în vârstă, mințile li se deteriorează inexorabil. Perina le descoperă secretul și își publică cercetările în Statele Unite, unde va deveni celebru. Descoperirea sa are însă un preț cumplit, nu doar pentru locuitorii insulei, ci și pentru Perina însuși.

Autoarea bestsellerului O viață măruntă, nominalizat la Man Booker Prize și National Book Award, le dăruiește cititorilor o aventură antropologică fascinantă, cu o viziune profundă și tragică asupra ciocnirii culturilor.

Citește un fragment în avanpremieră din „Oamenii din copaci” de Hanya Yanagihara

CE SPUN CRITICII DESPRE OAMENII DIN COPACI

„Un roman de o inventivitate epuizantă, aproape sfidător în refuzul lui de a oferi izbăvire sau alinare… Cât despre Yanagihara, este o scriitoare în fața căreia nu poți decât să te minunezi.“ (The New York Times Book Review)

„O poveste plină de enigme, o parabolă ecologică, o confesiune monstruoasă și o analiză pătrunzătoare a relativismului moral… Un triumf al imaginației.“ (Anthony Doerr, autorul romanului Toată lumina pe care nu o putem vedea)

„Cuceritor, cu o narațiune multistratificată… Yanagihara este o povestitoare desăvârșită… O carte extrem de ambițioasă și antrenantă.“ (The Boston Globe)

Citește și: O carte pe zi: „O viață măruntă” de Hanya Yanagihara

DESPRE HANYA YANAGIHARA

Hanya Yanagihara, scriitoare americană de origine hawaiiană, și-a publicat primul roman, Oamenii din copaci, în anul 2013. A scris reportaje de călătorie pentru revista Traveler și a colaborat cu New York Style MagazineO viață măruntă (A Little Life), cel de-al doilea roman al său, a apărut în 2015 și a avut un succes extraordinar de critică și de public. A câștigat Kirkus Prize, a fost nominalizat la National Book Award și la Man Booker Prize și s-a aflat pe listele cu cele mai bune cărți ale anului întocmite de publicații prestigioase precum The New York TimesThe GuardianThe Wall Street JournalHuffington Post și The Times.

Citește și: Marius Constantinescu despre Hanya Yanagihara: „Parfumul tare al suferinței”

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.