LiteraBlog Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Translucid”, romanul de debut al Ligiei Pârvulescu

Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Translucid”, romanul de debut al Ligiei Pârvulescu

Translucid, romanul de debut al scriitoarei Ligia Pârvulescu și marele câștigător al concursului de debut literar „Primul roman”, este bestsellerul săptămânii pe Litera.ro.

„Prozatoarea are mână sigură și instinct prompt, purtându-și cititorul prin meandrele unei narațiuni turate ca un motor cu care s-ar putea decola dincolo de stratosferă, și care încearcă să rezoneze cu subtilele frecvențe și modulații ale materiei universale. Translucid are toate atuurile pentru a fi un roman de succes.” (Claudiu Komartin)

Citește și: Bedros Horasangian despre „Translucid” de Ligia Pârvulescu: „Emoțiile, frica și neliniștile se combină firesc într-o distopie”

Ligia Pârvulescu. Cunoscută mai ales ca poetă, a debutat editorial la Casa de Editură Max Blecher, în 2014, cu volumul de versuri Fluvii de asfalt. Romanul Translucid a fost selectat la concursul de debut literar „Primul roman”, 2021, organizat de Editura Litera, situându-se pe primul loc. Activă și apreciată în lumea literară bucureșteană, publică în mod curent în revistele de profil.

„Un univers fascinant, laborios construit, cu atât mai teribil și mai înspăimântător cu cât este tot mai plauzibil, redat cu o voce narativă limpede, expresivă și deosebit de lucidă chiar și în cele mai cinice episoade. Un debut de neratat. (Cosmin Perţa)

Citește un fragment în avanpremieră din „Translucid”, marele câștigător al concursului de debut literar „Primul roman”

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.