LiteraBlog Black Friday 2021 pe Litera.ro: Cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să pui pe lista de lectură

Black Friday 2021 pe Litera.ro: Cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să pui pe lista de lectură

Doar câteva zile ne mai despart de Black Friday 2021! Începând cu 12 noiembrie 2021, pe Litera.ro te așteaptă cele mai mari reduceri la carte din an! Te poți pregăti din timp pentru Vinerea Neagră adăugând în wishlist toate titlurile tale preferate. Acest lucru te va ajuta să plasezi mai repede o comandă pe Litera.ro și să îți cumperi cărțile favorite la cel mai mic preț. Pentru a veni în ajutorul tău, ți-am pregătit o listă cu cărți de dezvoltare personală care te vor ajuta să devii cea mai bună versiune a ta!

Citește și: Când este Black Friday 2021 pe Litera.ro? Nu rata cele mai mari reduceri la cărți din an!

Descoperă cărțile de dezvoltare personală ale momentului!

Detoxificarea minții. Gândește mai clar, relaționează mai profund, fii mai fericit, David Perlmutter, Austin Perlmutter și Kristin Loberg

Viața în lumea modernă ne oferă oportunități uriașe, dar ne și tentează în nenumărate feluri. Putem să mâncăm aproape orice vrem, oricând vrem; ne putem lăsa absorbiți în universul nesfârșit al mediilor digitale; putem cumpăra bunuri și servicii cu o simplă comandă vocală dată telefonului sau apăsând câteva taste. Dar a trăi 24 de ore din 24 în această hiperrealitate prezintă riscuri majore pentru starea noastră de sănătate fizică și mentală, pentru legăturile pe care le avem cu lumea și chiar pentru lumea însăși.

Citește și: O carte pe zi: „Detoxificarea minții. Gândește mai clar, relaționează mai profund, fii mai fericit” de David și Austin Perlmutter

Detoxificarea minții pornește de la o premisă simplă: viața modernă ne manipulează inerent creierul, producând adesea comportamente care ne transformă în oameni singuratici, anxioși, deprimați, neîncrezători unul în altul, predispuși la supraponderalitate și la tot felul de afecțiuni și maladii.

Valorificând informații și descoperiri științifice de ultimă oră, David și Austin Perlmutter identifică mecanismele mentale care riscă să ne submineze echilibrul somatic și sufletesc și ne prezintă instrumentele de care avem nevoie ca să gândim mai limpede, să luăm hotărâri mai bune, să ne întărim legăturile cu alții și să căpătăm deprinderi mai sănătoase. Programul accesibil și multivalent pe care ni-l propun în Detoxificarea minții, agreat de specialiști în medicină și incluzând un plan de alimentație și 40 de rețete originale delicioase, te poate ajuta să duci o viață mai plină de sens și să obții mai multă satisfacție din tot ceea ce faci.

Vindecarea copilului interior, Stefanie Stahl

Ce-ai zice dacă ai afla că, atunci când doi oameni se ceartă, de fapt conflictul nu e declanșat de doi adulți cu o conștiință de sine solidă, ci de copiii aflați în fiecare dintre ei? Fie că avem probleme legate de încrederea în forțele proprii, ne îndoim că partenerul, șeful sau noua cunoștință ne place cu adevărat sau avem adesea dificultăți în a relaționa, motivul este că asociem amintiri urâte sau chiar traumatice cu perioada copilăriei; sau poate că unii dintre noi au avut o copilărie nefericită, dar și au reprimat aceste experiențe.

Citește și: INTERVIU VIDEO cu Stefanie Stahl, autoarea celebrei cărți „Vindecarea copilului interior”, vândută în peste un milion de exemplare

Dar cum să ne redobândim încrederea? Cum să nu ne mai complacem în mediocritate și să ne aruncăm în viață plini de curaj? Psihoterapeuta Stefanie Stahl e de părere că abia când vom face cunoștință cu copilul din noi și ne vom împrieteni cu el ne vom da seama ce năzuințe și răni profunde avem în noi. Atunci vom putea accepta această parte rănită a sufletului nostru și o vom vindeca. Astfel, încrederea în noi înșine va crește, iar copilul din noi își va găsi, în sfârșit, un refugiu. Cu ajutorul exercițiilor practice pe care le propune autoarea, îți vei vindeca rănile sufletești, îți vei descoperi resursele și vei găsi răspunsurile la întrebările pe care ți le-ai pus întotdeauna. Pentru că merităm cu toții să ne simțim protejați, în siguranță și doriți, să avem relații mai bune și să ne simţim împliniţi.

Litera2355.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Gândește ca un călugăr, Jay Shetty

Jay Shetty, superstar social media și gazdă a podcastului #1 On Purpose, transformă înțelepciunea atemporală pe care a învățat-o pe când era călugăr în pași practici pe care îi poate face oricine în fiecare zi, pentru a trăi o viață mai puțin anxioasă și mai plină de sens.

Shetty a trăit într-o familie în care puteai deveni unul din următoarele trei lucruri: medic, avocat sau ratat. Familia sa era convinsă că își alesese a treia opțiune: în loc să participe la ceremonia de absolvire a colegiului, s-a dus în India și a devenit călugăr, a meditat în fiecare zi între patru și opt ore și și-a închinat viața ajutorării altora. După trei ani, unul dintre profesorii săi i-a spus că ar avea mai mult impact asupra lumii dacă ar părăsi calea călugăriei pentru a împărtăși din experiența și înțelepciunea dobândită cu alții. Având mari datorii și fără un CV, s-a mutat din nou în nordul Londrei, la părinții săi.

Citește și: Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: cartea-fenomen „Gândește ca un călugăr” de Jay Shetty

Shetty a reluat legătura cu vechi colegi de școală – mulți dintre aceștia lucrând pentru unele dintre cele mai mari corporații din lume – care trăiau într-un stres imens, sub o mare presiune și fără să fie fericiți și l-au invitat pe Shetty să le fie coach pentru bună stare, scop și mindfulness. De atunci, Shetty a devenit unul dintre cei mai populari lideri de gândire din lume.

În această carte inspiratoare, Shetty se folosește de perioada în care a fost călugăr pentru a ne arăta cum putem curăța de obstacole drumul care ne duce către potențialul nostru și către putere. Combinând înțelepciunea veche cu bogăția experiențelor proprii din ashram, Gândește ca un călugăr ne dezvăluie cum să depășim gândurile și obiceiurile negative și să accesăm calmul și scopul ce se află în noi. El transformă lecții abstracte în sfaturi și exerciții pe care le putem aplica pentru a reduce stresul, a ne îmbogăți relațiile și a face cadou lumii ceea ce descoperim în adâncul nostru. Shetty dovedește că toată lumea poate – și ar trebui – să gândească precum un călugăr.

Citește și: Cărți de istorie pe care trebuie să ți le cumperi de Black Friday 2021 pe Litera.ro

Litera915.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Când VEI GÂNDI CA UN CĂLUGĂR vei înțelege:

  • De ce negativismul este contagios
  • Cum să îți controlezi tendința de a gândi prea mult
  • De ce comparațiile omoară dragostea
  • Cum să îți folosești frica
  • De ce nu poți găsi fericirea atunci când o cauți
  • Cum să ai câte ceva de învățat de la toți cei pe care îi întâlnești
  • De ce nu ești același lucru cu gândurile tale
  • Cum să îți găsești scopul
  • De ce bunătatea este crucială pentru succes

Oricine poate avea o relație fericită, Stefanie Stahl

Care e rețeta unei relații fericite? Răspunsul e surprinzător de simplu: echilibrul dintre atașamentul de celălalt și independența personală. Întreaga viață și toate relațiile noastre se bazează pe căutarea acestei armonii între nevoia de legături umane și autonomie. Într-o relație, trebuie să renunțăm la o parte din libertatea personală; pentru a fi independenți, trebuie să renunțăm la o parte din relație. Pentru mulți oameni, totuși, echilibrul acesta nu există: sunt fie prea implicați, fie prea detașați. Odată ce înțelegem mecanismele care strică sau împiedică acest echilibru și ne dăm seama cum să-l atingem sau să-l restabilim, nu va mai fi nevoie să sperăm, de exemplu, că partenerul nostru se va schimba sau că bărbatul ori femeia ideală va apărea din senin la ușa noastră. Vom crea o relație în care doi oameni sunt pe picior de egalitate și simt că au aceleași valori.

Citește un fragment în avanpremieră din volumul „Oricine poate avea o relație fericită” de Stefanie Stahl

Cu stilul ei clar și convingător, cu o abordare practică și cu ajutorul indispensabil al „copilului nostru interior”, Stefanie Stahl ne învață să identificăm strategiile defensive pe care le-am învățat de-a lungul anilor și ne prezintă tehnici prin care putem să renunțăm la tiparele comportamentale disfuncționale, nocive pentru o relație fericită. Oricine e capabil să recunoască relațiile care nu au șanse de succes și să trăiască o relație împlinită și de durată.

Femei care iubesc prea mult, Robin Norwood

Credeți că dragostea înseamnă suferință? Aveți o relație cu un bărbat indisponibil emoțional, dependent de alcool, de muncă sau de alte femei?

Poate că vă neglijați familia, prietenii și propriile interese, doar ca să îi fiți lui întotdeauna alături la nevoie. Poate continuați să sperați că, dacă îl veți iubi destul, se va schimba în bine. Poate că, fără el, vă simțiți singură și pustiită, ignorând faptul că relaţia aceasta vă pune în pericol echilibrul afectiv, în unele cazuri, chiar sănătatea şi integritatea fizică.

Citește și: Cele mai frumoase cărți de dragoste pe care să ți le cumperi de Black Friday 2021 pe Litera.ro!

Multe femei sunt aproape convinse că aşa ar trebui să fie relaţiile intime. Citind această carte, veți afla că teama de a rămâne singure, de faptul că nu meritați iubire și apreciere, de a fi ignorate sau abandonate își are rădăcina în experienţele din copilărie, care vă deter mină tiparele comportamentale de la maturitate, în relaţiile cu bărbaţii.

Citește și: O carte pe zi: „Femei care iubesc prea mult” de Robin Norwood

Psihoterapeut cu experiență, autoarea vă arată cât de nocivă este această dependență relațională și afectivă, propunându-vă un program de recuperare în zece pași ce vă va vindeca de boala iubirii excesive. Învățați cum să nu mai iubiți prea mult și veți deveni o femeie sănătoasă, încrezătoare în sine și fericită.

Litera2590.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Curajul de a fi fericit, Ichiro Kishimi și Fumitake Koga

Autorii concentrează toate cunoștințele lor în câteva sfaturi simple, dar în același timp profunde, pentru a ne demonstra că și noi putem găsi fericirea. O perspectivă profundă despre cum să‑ți trăiești viața cu mai mult curaj și cum să‑ți găsești fericirea de‑a lungul acestei călătorii. La fel ca în Curajul de a nu fi pe placul celorlalți, și în cartea de față vom urmări dialogul socratic dintre un filosof și un tânăr.

Citește și: ­­­O carte pe zi: „Curajul de a fi fericit” de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga

Filosoful este de părere că secretul unei vieți fericite și împlinite poate fi regăsit în teoriile lui Alfred Adler, una dintre figurile marcante ale psihologiei din secolul al XIX‑lea, a cărui activitate a fost multă vreme umbrită de contemporanii săi, Freud și Jung.Tânărul pune la îndoială faptul că și‑ar putea îmbunătăți cu adevărat viața doar schimbându‑și modul de gândire. Cu multă răbdare, filosoful îi explică esența psihologiei adleriene, o psihologie a curajului, trecându‑l pe tânăr prin toate etapele mentale necesare pentru a realiza acest lucru și demonstrându‑i atât tânărului, cât și nouă schimbările pe care această teorie le va aduce la modul în care ne trăim viața.

A treia vizită la Cafeneaua de la capătul lumii, John P. Strelecky

Întorcându-se de la înmormântarea nașului său, John este surprins de o furtună năprasnică și se adăpostește sub o pasarelă de pe șosea. În acel cadru neașteptat, o întâlnește pe Hannah, o adolescentă în vârstă de cincisprezece ani. Rătăciți, cei doi nimeresc într-un loc pe care John îl știe prea bine și unde pot primi îndrumările de care au nevoie.

Citește și: O carte pe zi: „Întoarcerea la Cafeneaua de la capătul lumii” de John P. Strelecky

Așadar, la mai bine de zece ani de la ultima sa vizită și atunci când se așteaptă cel mai puțin, John se regăsește din nou în fața Cafenelei de la capătul lumii, misteriosul local unde clienții ajung să reflecteze la sensul existenței și să-și schimbe cursul vieții. Această nouă vizită nu face excepție de la regulă, inspirându-i lui John adevărate revelații.

Cea de-a treia carte a seriei Cafeneaua de la capătul lumii oferă cititorilor noi lecții de viață, autentice și profunde, despre speranță, consolidarea legăturilor cu cei dragi și importanța de a-ți urma propriul drum și de a-ți făuri propriul destin.

Cum să facem față persoanelor toxice, Tim Cantopher

Oamenii care tind să-i pună pe ceilalți pe primul plan sunt deseori înconjurați de persoane toxice. Unele dintre acestea sunt atât de obositoare, încât realmente te pot îmbolnăvi. Profitorii, agresorii, leneșii, vampirii energetici, manipulatorii, lăudăroșii, narcisiștii, psihopații, dependenții și mulți alții – toți îți pun sănătatea și starea de bine în pericol dacă nu iei măsuri. Nu trebuie să crezi că majoritatea oamenilor sunt răi sau că totul se petrece din vina ta.

Citește un fragment în avanpremieră din „Boli provocate de stres” de Dr. Tim Cantopher

Poate ai impresia că ceilalți se poartă urât cu tine pentru că nu ești suficient de bun. Iar atunci te străduiești și mai mult să le faci tuturor pe plac. Greșit! Ce trebuie să faci este să privești dincolo de persoanele toxice care te înconjoară. Pentru a reuși, trebuie să afli ce vrei cu adevărat și să înțelegi comportamentul oamenilor. Câștigă libertatea de a face singur alegeri și de a-ți trăi viața!

Tipuri de persoane toxice și cum le identifici:
• Persoane periculoase: agresori, sadici și psihopați
• Cum să înțelegi de ce unele persoane se comportă astfel
• Familii toxice, medii toxice
• Cum te poți apăra
• Alege-ți prietenii cu atenție

Citește și: O carte pe zi: „Cum să facem față persoanelor toxice” de Tim Cantopher

Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adolescenți, Gary Chapman

Există cinci limbaje de bază ale iubirii – cinci moduri diferite prin care, în funcție de personalitatea ta, îți exprimi iubirea în orice tip de relație. Învață să identifici aceste limbaje ale iubirii și să le folosești în interacțiunea cu ceilalți, iar în timp vei avea parte de:

• legături mai strânse cu prietenii;
• o comunicare mai bună cu părinții;
• relații mai apropiate cu frații și surorile;
• relații romantice mai puțin dramatice și fără momente stânjenitoare;
• o căsnicie sănătoasă;
• o perspectivă mai clară a dinamicii relațiilor interpersonale și a motivației umane.

Citește și: O carte pe zi: „Cele 5 limbaje ale iubirii pentru cei singuri” de Gary Chapman

Și te vei scuti de o mulțime de conflicte, situații neplăcute, suferință și stres. La baza conceptului celor cinci limbaje de iubire stă următoarea idee: Toți dorim să fim cunoscuți și iubiți. Însă felul în care vrem să fim iubiți este unic pentru fiecare dintre noi.

De ce visăm? Alice Robb

O incursiune fascinantă în noua știință a viselor – cum funcționează acestea, de ce apar visele şi cum putem profita de beneficiile propriei vieţi nocturne.

În timp ce se afla într-o călătorie de studiu în Peru, jurnalista Alice Robb a fost fascinată de visarea lucidă – fenomenul neobișnuit în care o persoană care doarme își poate da seama că visează și chiar poate controla experiența visată. Găsind aceste incursiuni atât misterioase, cât și entuziasmante, Robb a săpat mai adânc în știința viselor într-un moment extrem de oportun: chiar când cercetătorii au început să înțeleagă de ce există visele. Nu sunt doar evenimente întâmplătoare; au scopuri clare. Ele ne ajută să învățăm și chiar să depășim traumele psihice.

Citește un fragment în avanpremieră din cartea „De ce visăm”, o incursiune fascinantă în știința viselor

Robb se bazează pe cercetări noi și uitate, precum și pe experiența ei și a altor experți în vise, pentru a arăta de ce visele sunt vitale pentru sănătatea noastră emoțională și fizică. Ea explică cum ne putem aminti mai bine visele – și de ce ar trebui să o facem. Urmărește legăturile com plexe dintre vis și creativitate și chiar oferă sfaturi cu privire la modul în care putem savura aventura intensă a visului lucid.

De ce visăm? este o examinare clară, de ultimă oră, a sensului și scopului viziunilor noastre de noapte și un ghid pentru schimbarea vieții noastre din vis – și pentru a ne face viața de zi cu zi mai bogată, mai sănătoasă și mai fericită.

Litera1654.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Meditații zilnice pentru femeile care iubesc prea mult, Robin Norwood

Prin cartea sa plină de compasiune Femei care iubesc prea mult, Robin Norwood a revoluționat modul în care ne raportăm la relațiile romantice, oferind femeilor care iubesc prea mult un program de… revenire la normalitate. Volumul de față vine în completarea celui anterior și se adresează tuturor femeilor care se simt atrase de parteneri problematici, care-și neglijează propriile interese și prietenii și care sunt incapabile să renunțe la o relație toxică din teama de a se simți „un nimeni“ fără partenerul de viață.

Citește și: Black Friday 2021 pe Litera.ro: 10 cărți de non-ficțiune pe care să ți le pui în wishlist

„Pilulele“ de înțelepciune și seninătate pe care le oferă Robin Norwood sunt un „tratament“ extrem de valoros, care le poate ajuta atât pe femeile, cât și pe bărbații de pretutindeni să-și trateze dependența și să inițieze relații funcționale echilibrate, bazate pe interese comune, preocupări spirituale și trăirea autentică a intimității. Fiecare meditație din această carte stimulează conștientizarea propriei persoane și a tiparelor specifice de comportament, oferind îndrumare cu blândețe, răbdare și cu o profundă înțelegere a vulnerabilității, dar și a forței noastre interioare.

Fie că vrei să citești această carte minunată dintr-o suflare, fie că îți propui să parcurgi câte o pagină pe zi, Meditațiile zilnice pentru femei care iubesc prea mult îți vor oferi inspirație, compasiune și încurajare la fiecare lectură.

Litera2744.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Iubește oamenii, folosește lucrurile, Joshua Fields Millburn. Ryan Nicodemus

Imaginați-vă o viață cu mai puțin: mai puține lucruri, mai puțin stres și mai puţine datorii, mai puține nemulțumiri – o viață cu mai puține distrageri. Acum, imaginați-vă o viață cu mai mult: mai mult timp, relații mai semnificative, mai mult progres și contribuție și mulțumire – o viață plină de sens și de pasiuni, necondiționată de capcanele lumii haotice din jurul vostru. Ceea ce vă imaginați este o viață intenționată. Și pentru a ajunge acolo, va trebui să renunțați la dezordinea care vă stă în cale.

Citește și: O carte pe zi: „Iubește oamenii, folosește lucrurile” de Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus

Cum învățăm să trăim încrezători fără lucrurile materiale de care ne-am convins singuri că avem nevoie? Cum să avem o viață mai satisfăcătoare și mai plină? Cum învățăm să ne redefinim prioritățile? Cum schimbăm modul în care ne privim pe noi înșine? Și cum obținem ceea ce ne dorim de la viață?

În Iubește oamenii, folosește lucrurile, Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus trec peste etapa organizării și a curățeniei pentru a ne arăta cum minimalismul face loc pentru reevaluarea și vindecarea celor șapte relații esențiale din viața noastră: lucruri, adevăr, sine, bani, valori, creativitate și oameni. Ei ne prezintă propriile experiențe – și pe cele ale oamenilor pe care i-au întâlnit de-a lungul călătoriei minimaliste –, ca să ne ofere un model pentru a trăi o viață mai plină, mai semnificativă.

Pentru că, odată ce ai mai puțin, poți face loc pentru lucrurile cu adevărat importante.

Pregătește-te de Black Friday pe Litera.ro!

În perioada 12 – 14 noiembrie 2021, cel mai mare târg de carte online te așteaptă de Black Friday pe Litera.ro, unde beneficiezi de cele mai mari reduceri din an. Ai promoții de nerefuzat la peste 3.500 de cărți în format fizic și peste 3.000 de titluri în format digital (ebooks), titluri vedetă și bestselleruri cu prețuri de chilipir, pachete cu cărți cadou la fiecare comandă, transport rapid și gratuit prin curier.

Citește și: Cum mă pregătesc pentru Black Friday 2021 pe Litera.ro

De Black Friday 2021 pe Litera.ro găsești cărți la prețuri de producător. Cele mai bune oferte din piața de carte ajung la tine rapid, cu livrare în 24-48 ore. Experiența Editurii Litera, cu peste 30 de ani în industrie, îi garantează calitatea produselor achiziționate pe Litera.ro!

Pentru a fi la curent cu toate noutățile, reducerile și produsele vedetă, abonează-te la newsletterul Litera și bucură-te de cele mai bune promoții, disponibile exclusiv la cel mai așteptat eveniment de cumpărături al anului!

Cum a apărut Black Friday?

Conceptul de Black Friday sau Vinerea Neagră a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii. În prezent, reprezintă ziua cu cele mai mari reduceri din an, fiind cel mai așteptat eveniment de shopping.

Inițial, termenul de Black Friday provine din 1961, când poliția din orașul Philadelphia a folosit această noțiune pentru a descrie traficul intens din vinerea ce a precedat Ziua Recunoștinței, sărbătorită anual în joi a lunii noiembrie. De Ziua Recunoștinței, familiile se reunesc pentru a celebra împreună în jurul unei mese festive, fapt ce provoacă busculade în trafic în zilele ce o urmează, când toți americanii se întorc la casele lor.

La începutul secolului XXI, însă, marii retaileri americani au încercat introducerea acestui concept și în afara Statelor Unite, luând astfel naștere cel mai mare eveniment de reduceri din an. Pentru Statele Unite, Black Friday este cea mai aglomerată zi de cel puțin trei decenii. Cu toate acestea, în România conceptul de Black Friday este prezent din 2011, iar în ultimul deceniu tot mai mulți comercianți au importat acest concept.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.