Black Friday 2021 pe Litera.ro: Cărți de memorii pe care trebuie să le ai în bibliotecă
O zi ne mai desparte de Black Friday 2021! Începând cu 12 noiembrie 2021, pe Litera.ro te așteaptă cele mai mari reduceri la carte din an!
Te poți pregăti din timp pentru Vinerea Neagră adăugând în wishlist toate titlurile tale preferate. Acest lucru te va ajuta să plasezi mai repede o comandă pe Litera.ro și să îți cumperi cărțile favorite la cel mai mic preț. Pentru a veni în ajutorul tău, ți-am pregătit o listă cu biografiile unor personalități din lumea politică, artistică și literară.
Citește și: Black Friday 2021 pe Litera.ro. Pe 12 noiembrie, începe cel mai mare sale de carte al anului!
Descoperă cărțile de memorii ale momentului!
Povestea mea, Michelle Obama
Povestea mea este cartea autobiografică a lui Michelle Obama, fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii. O mărturisire sinceră, puternică și fascinantă, o carte devenită bestseller internațional din primele zile de la apariție!
În aceast volum, pentru prima dată, Michelle Obama descrie anii de început ai căsniciei sale, când încerca să găsească echilibrul între carieră și ascensiunea rapidă în politică a soțului ei. Ne dezvăluie detalii intime din discuțiile pe care le-au purtat înainte de candidatura lui Barack Obama la președinție și impresii despre rolul pe care ea l-a jucat în campania lui electorală, ca o figură populară, dar și foarte des criticată.
Cu un stil narativ grațios, presărat cu umor și cu o sinceritate neobișnuită, Michelle Obama ne oferă o poveste vie din culisele vieții ei, relatând secvențe neștiute despre lansarea istorică a familiei sale pe scena internațională, precum și din viața lor ca familie prezidențială, de-a lungul celor opt ani spectaculoși petrecuți la Casa Albă.
Citește și: O carte pe zi: „Povestea mea” de Michelle Obama
Povestea mea ne poartă prin bucătăriile modeste din Iowa și prin sălile de bal de la Palatul Buckingham, prin momente de durere sfâșietoare și ambiție fără limite, aducându-ne aproape de sufletul unei figuri unice și inovatoare a istoriei.
Spunându-și povestea cu sinceritate și îndrăzneală, Michelle Obama ne aruncă o provocare nouă, celorlalți: Cine suntem și cine dorim să devenim?
Pământul făgăduinței, Barack Obama
Într-un stil original, Barack Obama istorisește în Pământul făgăduinței povestea călătoriei sale remarcabile de la tânărul aflat în căutarea propriei identități la liderul lumii libere, descriind prin amănunte deosebit de intime atât educația sa politică, cât și momentele cruciale din primul mandat al președinției sale istorice – o perioadă de frământări și de transformări profunde.
Fostul lider american relatează într-o manieră emoționantă și foarte personală cum s-au scris pagini faimoase de istorie și îi poartă pe cititori într-o aventură irezistibilă, pornind de la ambițiile sale politice cele mai timpurii la victoria în prima rundă din alegeri în Iowa, care a reprezentat un punct de cotitură și a demonstrat forța activismului „la firul ierbii“, până la noaptea istorică din 4 noiembrie 2008, când a fost ales al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, devenind primul afro-american care ocupa cea mai înaltă funcție în stat.
Reflectând la perioada în care a fost președinte, Barack Obama face o analiză unică și minuțioasă a influenței extraordinare, dar și a limitelor posturii prezidențiale, și dă dovada unei înțelegeri remarcabile a dinamicii politicilor partizane din SUA și diplomației internaționale. Ex-președintele SUA își invită cititorii în intimitatea Biroului Oval și în Sala Situațiilor Speciale, dar îi poartă și prin Moscova, Cairo, Beijing și alte locuri îndepărtate. Devenim martorii reflecțiilor sale în timp ce-și formează cabinetul, se luptă cu o criză economică globală, îl evaluează pe Vladimir Putin, urnește munții din loc ca să se asigure că Legea serviciilor medicale va fi adoptată, își înfruntă generalii cu privire la strategia Statelor Unite în Afghanistan, abordează reforma de pe Wall Street, gestionează situația iscată de incidentul devastator de la Deepwater Horizon și autorizează Operațiunea Neptune’s Spear, care duce la moartea lui Osama bin Laden.
Apropo de nimic, Woody Allen
n această autobiografie sinceră și amuzantă, celebrul regizor, comediant, scriitor și actor vă oferă o perspectivă completă și personală asupra vieții sale tumultuoase. Începându-şi relatarea cu copilăria sa în Brooklyn și cu perioada în care a scris pentru Sid Caesar Show la debutul în televiziune, când a lucrat cu nume importante din domeniul comediei, Allen vorbește despre zilele dificile în care a făcut stand-up comedy, înainte să cunoască faima și succesul.
Citește un fragment în avanpremieră din „Apropo de nimic”, cartea de memorii a lui Woody Allen
Cu stilul său unic de povestitor, își amintește cum a pornit în industria cinematografică, făcând comedii cu umor ieftin precum Ia banii și fugi, și ne poartă de-a lungul carierei sale foarte productive de 60 de ani ca scenarist și regizor, de la filme clasice precum Annie Hall, Manhattan și Hannah și surorile ei până la filme recente cum ar fi Miezul nopții în Paris.
Citește și: O carte pe zi: „Apropo de nimic”, autobiografia regizorului Woody Allen
Pe parcursul acestei cărți vorbește despre căsătoriile sale, despre poveștile de iubire și relațiile de prietenie, despre experiențele lui ca interpret de muzică jazz și despre cărțile și piesele pe care le-a scris. Vom afla mai multe despre problemele cu care s-a confruntat, despre greșelile și succesele de-a lungul vieții și despre cei pe care i-a iubit, cu care a lucrat și de la care a învățat în egală măsură.
Cartea de față este un autoportret interesant, prezentat într-o manieră extrem de sinceră și complexă, al unui artist celebru, considerat unul dintre cei mai mari regizori ai timpului nostru.
Nu sunt eu, Maia Morgenstern
Încărcată de emoție, dar și de umor, Nu sunt eu îi dă ocazia actriței Maia Morgenstern să împărtășească cititorilor, așa cum o face de pe scenă în cazul spectatorilor, părți din viața ei de actriță, de femeie și de persoană publică.
Această carte scrisă sub formă de jurnal împletește amintiri din copilăria autoarei, legate de părinți și de rude, de școală și de prieteni, cu secvențe din numeroasele ei experiențe în teatru și film, aducându-ne în fața ochilor personalitatea complexă a unei artiste iubite de toată lumea.
O autobiografie, Agatha Christie
Publicată în 1977, la un an după moartea autoarei, O autobiografie te ține cu sufletul la gură asemenea romanelor ei. Scrise cu verva, umorul și nonșalanța bine-cunoscute, frânturile de amintiri pe care Agatha Christie alege să le dezvăluie cititorului – sugerând chiar din titlu că aceasta este o narațiune foarte personală, nu Autobiografia cu majusculă – sunt deopotrivă semnificative pentru memoria afectivă a scriitoarei, cât și pentru epoca pe care a trăit-o, o perioadă framân – tată din istoria lumii, de la sfârșitul epocii victoriene, când lumea părea să aibă răbdare, la cele două războaie mondiale și apoi la deplina maturitate și împlinire ca scriitoare din anii postbelici.
Citește și: Alina Purcaru: „À la Agatha”
Copilăria și adolescența, apoi prima căsătorie și nașterea fiicei sale Rosalind, moartea primului soț (al cărui nume îl poartă) și a doua căsătorie, cu arheologul Sir Max Mallowan, pe care l-a însoțit în expedițiile de săpături în Irak, stau mărturie pentru o viață pe care Agatha Christie a stiut să o trăiască din plin, cu toate suișurile și coborâșurile ei.
Citește și: Zece cărți de Agatha Christie care te vor ține cu sufletul la gură
Gabriel Garcia Marquez. O viață, Gerald Martin
Reușita autorului acestei biografii constă tocmai în maniera în care dezvăluie realitatea în același timp crudă, fascinantă și, nu rareori, comică din spatele acestor istorisiri.
Cartea de față spune povestea evoluției tânărului slăbănog și prost îmbrăcat de la obscuritatea provincială la bogăție și faimă mondială, dar nu lasă deoparte nici conflictele care au presărat viața lui Gabriel García Márquez, între celebritate, conștiință literară, politică, putere, dragoste și singurătate.
Citește și: Bogdan Alexandru Stănescu: „Gabo. O poveste”
Cititorului îi sunt înfățișate originile însorite din Caraibe și sumbrul autoritarism din Bogotá, dar și surprinzătoarea schimbare de stil a scriitorului din anii 1980, de la ,,realismul“ magic la extraordinara simplitate din Dragostea în vremea holerei.
Nabokov în America, Robert Roper
Născut într-o familie rusă remarcabilă, Vladimir Nabokov a ajuns în America fugind din calea naziștilor și și-a amintit perioada petrecută aici drept cea mai împlinită a vieții sale. Într-adevăr, cele mai bune lucrări ale lui s-au născut din răspunsul său la poveștile acestui pământ.
Cu farmec și profunzime, Robert Roper completează această perioadă din viața autorului: prietenia lui cu Edmund Wilson, timpul petrecut la Cornell, rolul său la Muzeul Harvard de Zoologie Comparativă.
Citește un fragment în avanpremieră din „Nabokov în America. Drumul spre Lolita” de Robert Roper
Dar cartea își găsește nucleul narativ în călătoriile lui Nabokov și ale familiei sale în Vest. Roper a cercetat noi surse pentru a găsi detalii despre aceste călătorii și urmărește influența lor semnificativă în opera lui Nabokov: pe autostrăzile cu două benzi și în motelurile și cafenelele de la sfârșitul anilor 1940, simțim cum se schițează Lolita și înțelegem familiaritatea seducătoare a lui Nabokov cu viața cotidiană a Americii.
Prea multe lucruri la care să te gândești, Saul Bellow
Benjamin Taylor reunește în acest volum eseurile mai cunoscute ale lui Bellow cu scrieri ale acestuia deocamdată necolectate în volum și cu alte reflecţii.
Prezentând comentarii ale lui Bellow despre alţi scriitori, precum Ralph Ellison, Philip Roth și J.D. Salinger, o rememorare a lui Franklin D. Roosevelt, amintiri de la Paris, din Spania și din Israel, precum și relatări de neuitat din orașul său de adopţie, Chicago, această carte aduce laolaltă scrieri din fiecare etapă a carierei literare a lui Bellow și reprezintă un fel de tur cu ghid al secolului XX – ce-am făcut, ce-am suferit, cum i-am supravieţuit cu toţii –, în care ghidul este una dintre cele mai însufleţite minţi ale vieţii moderne.
Pregătește-te de Black Friday pe Litera.ro!
În perioada 12 – 14 noiembrie 2021, cel mai mare târg de carte online te așteaptă de Black Friday pe Litera.ro, unde beneficiezi de cele mai mari reduceri din an. Ai promoții de nerefuzat la peste 3.500 de cărți în format fizic și peste 3.000 de titluri în format digital (ebooks), titluri vedetă și bestselleruri cu prețuri de chilipir, pachete cu cărți cadou la fiecare comandă, transport rapid și gratuit prin curier.
Citește și: Cum mă pregătesc pentru Black Friday 2021 pe Litera.ro
De Black Friday 2021 pe Litera.ro găsești cărți la prețuri de producător. Cele mai bune oferte din piața de carte ajung la tine rapid, cu livrare în 24-48 ore. Experiența Editurii Litera, cu peste 30 de ani în industrie, îi garantează calitatea produselor achiziționate pe Litera.ro!
Pentru a fi la curent cu toate noutățile, reducerile și produsele vedetă, abonează-te la newsletterul Litera și bucură-te de cele mai bune promoții, disponibile exclusiv la cel mai așteptat eveniment de cumpărături al anului!
Cum a apărut Black Friday?
Conceptul de Black Friday sau Vinerea Neagră a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii. În prezent, reprezintă ziua cu cele mai mari reduceri din an, fiind cel mai așteptat eveniment de shopping.
Inițial, termenul de Black Friday provine din 1961, când poliția din orașul Philadelphia a folosit această noțiune pentru a descrie traficul intens din vinerea ce a precedat Ziua Recunoștinței, sărbătorită anual în joi a lunii noiembrie. De Ziua Recunoștinței, familiile se reunesc pentru a celebra împreună în jurul unei mese festive, fapt ce provoacă busculade în trafic în zilele ce o urmează, când toți americanii se întorc la casele lor.
La începutul secolului XXI, însă, marii retaileri americani au încercat introducerea acestui concept și în afara Statelor Unite, luând astfel naștere cel mai mare eveniment de reduceri din an. Pentru Statele Unite, Black Friday este cea mai aglomerată zi de cel puțin trei decenii. Cu toate acestea, în România conceptul de Black Friday este prezent din 2011, iar în ultimul deceniu tot mai mulți comercianți au importat acest concept.
Te-ar mai putea interesa și:
Black Friday 2021 pe Litera.ro: Top thrillere care te vor ține cu sufletul la gură
Cele mai frumoase cărți de dragoste pe care să ți le cumperi de Black Friday 2021 pe Litera.ro!
Black Friday 2021 pe Litera.ro: 10 cărți de non-ficțiune pe care să ți le pui în wishlist
Cărți de istorie pe care trebuie să ți le cumperi de Black Friday 2021 pe Litera.ro