LiteraBlog BLACK FRIDAY de vacanță pe litera.ro. Primești un jurnal de lectură gratuit la orice comandă și reduceri de până la 80%.

BLACK FRIDAY de vacanță pe litera.ro. Primești un jurnal de lectură gratuit la orice comandă și reduceri de până la 80%.

În perioada 23 – 27 iunie 2021, pe Litera.ro te așteaptă cele mai mari reduceri ale verii. La BLACK FRIDAY de vacanță beneficiezi de reduceri de până la 80% la mii de titluri pe care să le citești pe plajă sau la munte. Mai mult, primești gratuit un jurnal de lectură cu fiecare comandă plasată pe site.

Jurnal de vacanță garantat la orice comandă

Notează-ți în jurnal care sunt cărțile și autorii preferați, titlurile recomandate de prieteni, cartea lunii, recenziile și citatele la care să revii cu bucurie. Într-un format prietenos – A5, cu 32 de pagini colorate și spațioase, gata să fie completate cu gândurile tale despre cărțile citite sau despre cele pe care le ai plan în vara aceasta și nu numai! Descoperă pe fiecare pagină ceva nou despre tine și despre ce ai citit!

Nu uita că ai și transport gratuit la comenzile ce depășesc valoare de 149 lei.

RECOMANDAREA EDITORULUI 

Farul cu secrete, Santa Montefiore

Ellen Trawton fuge de toți și de toate – literalmente. Trebuie să se mărite cu un bărbat pe care nu-l iubește, slujba nu-i oferă nici o perspectivă de dezvoltare, iar mama ei cea băgăcioasă o calcă pe nervi. Așa că pleacă spre singurul loc unde știe cu siguranță că mama nu o va urmări – casa mătușii din Irlanda. Acolo descoperă un secret de familie care îi întunecă trecutul – dar îi poate asigura un viitor despre care nu avea idee.

Între timp, Caitlin Macausland plânge după viitorul pe care l-a pierdut. Ea a avut parte de o moarte tragică în ceea ce tot satul consideră a fi o situație suspicioasă, iar acum este prinsă între cer și pământ, fără posibilitatea de a pleca. Destinele celor două sunt unite de un far străvechi, care a fost martor la multe tragedii. Pot aceste femei să-și găsească în fine liniștea pe care și-o doresc atât de mult?

Ce spun criticii despre Farul cu secrete

O poveste de dragoste cu atât de multe straturi încât poate ar fi mai bine s-o numim o poveste despre dragoste.” (Kirkus Reviews)

Se împletesc aici istoria, soarta și posibilitatea de a avea o a doua șansă (…) este o carte încântătoare și captivantă.” (Booklist)

Ultima geană de lumină, Kristin Harmel

Champagne, 1940: Inès tocmai a devenit soția lui Michel, proprietarul legendarei case producătoare de șampanie numite Maison Chauveau, când germanii invadează Franța. În timp ce pericolele se înmulțesc, Michel își neglijează căsnicia ca să înceapă să stocheze muniție pentru luptătorii din Rezistență. Inès se teme că totul se va afla, dar pentru Céline, soția pe jumătate evreică a șefului de cramă care lucrează pentru Chauveau, riscul e și mai mare, fiindcă au început să se înmulțească zvonurile conform cărora evreii ar fi ridicați și trimiși spre est, unde îi așteaptă o soartă îngrozitoare.

Atunci când Céline face imprudența de a-și urma impulsul inimii și de a încerca să fie fericită cu orice preț, iar Inès comite o greșeală gravă, în care este implicat un colaborator al naziștilor, ele pun în primejdie viețile celor pe care îi iubesc, precum și existența casei producătoare de șampanie care le este cămin tuturor.

New York, 2019: Liv Kent tocmai a pierdut totul, când excentrica ei bunică franțuzoaică își face apariția pe neașteptate, insistând să-și ia nepoata cu ea în Franța. Însă bătrâna doamnă are un motiv secret pentru această călătorie – și o poveste tragică, veche de mai multe zeci de ani, pe care trebuie să i-o împărtășească nepoatei. Atunci când, în cele din urmă, trecutul și prezentul sunt puse față în față, Liv se trezește mergând pe un drum al izbăvirii care duce drept către pivnițele de la Maison Chauveau.

Ce spun criticii despre Ultima geană de lumină

Captivant… o poveste plină de suspans, despre trădări, atât de ordin personal cât și politic, precum și despre curaj și sacrificiu.” (Tampa Bay Times)

Cu o măiestrie excepțională, Kristin Harmel construiește acțiunea din Ultima geană de lumină întrețesând planul trecutului cu cel al prezentului, acordându-le pondere și importanță în mod egal și urzind, în tot acest timp, o poveste plină de secrete și de trădări care pun la încercare rezistența, fragilitatea și josnicia ființei umane, în general. Din clipa în care începeți să citiți acest roman emoționant, nu veți mai fi în stare să-l lăsați din mână înainte de a fi ajuns la ultima pagină.” (Armando Lucas Correa)

Muzica nopții, Jojo Moyes

Isabel Delancey a considerat mereu că viața bună pe care o duce i se cuvine. Dar când soțul ei moare și o lasă înglodată în datorii, este forțată să-și abandoneze locuința și să se mute, împreună cu cei doi copii, într-un conac dărăpănat de la țară.

Casa se dărâmă în jurul lor, bucată cu bucată, iar ultimele economii i se termină repede, așa că Isabel nu are încotro și apelează la ajutorul vecinilor, fără să știe că simpla ei prezență în zonă stârnește obsesii îngropate de multă vreme.

În timp ce ea se luptă ca să facă din Casa Spaniolă un cămin, pasiunile și viețile celor din jur intră în conflict. Isabel va descoperi că are un instinct de supraviețuire despre care nu avea habar și că inima poate să-i tresalte în ritmul unei muzici noi… 

Ce spun criticii despre Muzica nopții

„O lectură minunată.“ (Sunday Express)

„Un roman cald, care te prinde, cu personaje atent create.“ (Woman and Home)

Cele șapte surori. Povestea Maiei, Lucinda Riley

Maia D’Aplièse și surorile sale se adună în casa copilăriei – un castel fabulos, izolat, situat pe malul lacului Geneva –, după ce află că tatăl lor iubit, care le-a adoptat pe când erau foarte mici, a murit.

Fiecare soră primește un indiciu cu privire la adevărata ei moștenire – un indiciu care o va purta pe Maia tocmai la Rio de Janeiro, în Brazilia. Odată ajunsă acolo, ea începe să pună cap la cap piesele propriei povești.

Cu optzeci de ani în urmă, în orașul Rio, în anii 1920, tatăl Izabelei Bonifacio aspiră ca fiica lui să se căsătorească cu un aristocrat. Între timp, arhitectul Heitor da Silva Costa plănuiește crearea unei statui uriașe, numite Hristos Mântuitorul, și va călători la Paris pentru a găsi sculptorul potrivit pentru a-și finaliza viziunea.

Izabela – pasionată și dornică să vadă lumea – îl convinge pe tatăl ei să-i permită să-l însoțească în Europa înainte de a se căsători. Acolo, la studioul lui Paul Landowski și în cafenelele din Montparnasse, îl întâlnește pe tânărul sculptor Laurent Brouilly și își dă seama imediat că viața ei nu va mai fi niciodată la fel… 

Ce spun criticii despre Cele șapte surori

„Riley a scris o nouă saga de familie captivantă și cu o intrigă complicată, care prezintă atitudinile istorice și culturale ale timpului și locului în care trăiesc personajele sale… O carte care îi va încânta atât pe amatorii de povești romantice, cât și pe iubitorii de ficțiuni istorice.“ (Library Journal)

„Riley este o povestitoare talentată care întrețese în cărțile sale elemente istorice cu întâmplări imaginate. O poveste fascinantă, uimitoare, prima dintr-o nouă serie care explorează mitologia din spatele constelației Pleiadelor, Cele șapte surori le va stârni cititorilor curiozitatea de a afla mai multe.“ (Booklist)

Misterul crimei fără cadavru, Agatha Christie

Abia ce apucă Gwenda să se mute în noua ei locuinţă, că încep să se petreacă lucruri ciudate. Eforturile ei de a moderniza casa au ca rezultat doar dezgroparea trecutului. Mai mult, Gwenda are o senzaţie iraţională de groază ori de câte ori urcă scările și, speriată, apelează la Miss Marple ca să alunge fantomele. Descoperă însă, totodată, că trebuie rezolvată o crimă „perfectă”, comisă cu mulţi ani înainte…

DESPRE AGATHA CHRISTIE

Agatha Christieeste cunoscută în întreaga lume drept „Regina crimei”. A scris 80 de romane polițiste şi volume de povestiri, 19 piese de teatru (dintre care Cursa de şoareci este cea mai longevivă din istorie) şi şase romane publicate sub pseudonimul Mary Westmacott.

Celebrul Hercule Poirot – cel mai cunoscut detectiv de la Sherlock Holmes încoace – apare încă din primul roman al Agathei Christie, Misterioasa afacere de la Styles. Poirot şi Miss Marple, bine-cunoscutul personaj imaginat de scriitoare, au devenit faimoşi la nivel mondial şi au făcut subiectul multor filme realizate pentru marele şi micul ecran.

Agatha Christie a mai scris volume de nonficțiune, o autobiografie, dar şi povestiri amuzante despre numeroasele expediții în care a participat alături de soțul ei, arheologul sir Max Mallowan.

A murit în 1976.

Cleopatra. Viata ultimei regine a Egiptului, Stacy Schiff

Biografa câștigătoare a Premiului Pulitzer aduce la viață una dintre cele mai fascinante femei din istoria lumii: Cleopatra, ultima regină a Egiptului.

Palatul ei strălucea fiind împodobit cu onix, granate și aur, dar mustea de intrigi politice și sexuale. Peste toate acestea, Cleopatra era un strateg viclean și un negociator priceput.

Deși a trăit mai puțin de 40 de ani, a retrasat contururile lumii antice. A fost căsătorită de două ori, de fiecare dată cu un frate. A purtat un violent război civil cu primul, cât ambii erau încă adolescenți. Pe cel de al doilea l-a otrăvit. În cele din urmă, a scăpat și de o soră ambițioasă; incestul și asasinatele erau specialitatea familiei. Din câte se pare, Cleopatra a avut relații intime cu doar doi bărbați. Cu toate acestea, aceștia au fost Iulius Caesar și Marcus Antonius, doi dintre cei mai cunoscuți romani ai vremurilor lor. Ambii erau căsătoriți cu alte femei. Cleopatra a avut un copil cu Caesar și, după asasinarea acestuia, alți trei cu protejatul lui. Era deja cel mai puternic conducător din zona mediteraneană, iar relația cu Antonius i-a confirmat statutul de cea mai influentă femeie a epocii. Cei doi vor încerca să fondeze un imperiu, într-o alianță care le va aduce sfârșitul.

Faimoasă înainte de a deveni notorie, Cleopatra a intrat în istorie din motive greșite. Shakespeare și Shaw i-au pus cuvinte în gură, Michelangelo, Tiepolo și Elizabeth Taylor i-au pus un chip. Pe traseu, personalitatea și drama circumstanțelor Cleopatrei s-au pierdut. Întorcându-se la sursele clasice, Stacy Schiff separă cu îndrăzneală faptele de ficțiune pentru a o salva pe regina fascinantă a cărei moarte a adus cu ea o nouă ordine mondială. Bogată în detalii, epică în scop, Schiff realizează o reconstituire profund originală a unei vieți fascinante.

Extraterestru. Primul semn de viață inteligentă dincolo de Pământ, Avi Loeb

Cel mai important astronom de la Harvard își prezintă teoria controversată potrivit căreia sistemul nostru solar a fost vizitat recent de o tehnologie avansată de pe o stea îndepărtată.

La finele anului 2017, savanții de la un observator din Hawaii au zărit un obiect trecând prin sistemul nostru solar, mișcându-se atât de rapid încât nu putea să vină decât de pe o altă stea. Astrofizicianul Avi Loeb a dovedit că nu a fost un asteroid; se mișca prea repede, urmând o orbită ciudată, și nu a lăsat nici o urmă de gaz și nici un deșeu în urma lui. Era o singură explicație convingătoare: obiectul aparținea unei tehnologii avansate, creată de o civilizație extraterestră îndepărtată.

În această carte, Loeb îl poartă pe cititor prin fascinanta poveste a primului vizitator interstelar văzut în sistemul nostru solar. Își expune ipoteza neconvențională despre obiect, cunoscut ca „Oumuamua“, și descrie implicațiile profunde ale vizitei: pentru știință, religie și viitorul speciei și al planetei noastre. O călătorie uluitoare prin cele mai complexe teorii științifice, spațiu-timp și imaginația umană, volumul îi provoacă pe cititori să țintească spre stele și să se gândească critic la ce se află în univers, oricât de ciudat ar părea.

Despre Avi Loeb

ABRAHAM (AVI) LOEB este profesor de științe în cadrul Universității Harvard, unde a ocupat catedra de astronomie din 2011 până în 2020, cea mai lungă perioadă din istoria departamentului, și unde coordonează Inițiativa Black Hole și Institutul de Teorie și Calcul. Membru în Consiliul Prezidențial pentru Știință și Tehnologie și în consiliul consultativ al platformei educaționale „Einstein: Visualize the Impossible“, el prezidează și comitetul consultativ al Intițiativei Breakthrough Starshot și al Consiliului de Fizică și Astronomie de la Academia Națională a SUA și este director de teoria științei în toate inițiativele Fundației Breakthrough Prize. A scris cinci cărți și 800 de lucrări științifice, este membru al Academiei de Artă și Știință a SUA, al Societății Americane de Fizică și al Academiei Internaționale de Astronautică. În 2012, revista Time l-a nominalizat în rândul celor mai influenți 25 de oameni în ce privește spațiul. Locuiește în apropiere de Boston, Massachusetts.

Polimatul, Peter Burke

În cartea sa Polimatul, renumitul istoric al culturii Peter Burke face o relatare captivantă a unei specii intelectuale semnificative: acele persoane remarcabile, interesate de învățarea și stăpânirea mai multor domenii de cunoaștere. Polimatul este o lucrare importantă și oportună, care ne explică de ce societatea noastră are nevoie de polimați la fel de mult ca de specialiști, îndemnându-ne să regândim scopurile educației.

De la Leonardo da Vinci la John Dee și Comenius, de la George Eliot la Oliver Sacks și Susan Sontag, polimații au schimbat granițele cunoașterii în nenumărate moduri. Însă istoria poate fi nedreaptă cu învățații care au astfel de interese enciclopedice: mult prea des, aceștia sunt amintiți pentru reușite valoroase pe un singur plan.

Peter Burke identifică și analizează succesul a 500 de polimați din istoria modernă a Europei și ne arată cum ascensiunea lor egalează o creștere rapidă a cunoașterii în vremea invenției tiparniței, a descoperirii Lumii Noi și a revoluției științifice. Abia recent, progresul științei și mai ales al tehnologiei a condus la diminuarea numărului cărturarilor și savanților multifațetați.

De la Renaștere până în prezent, Peter Burke schimbă modul în care înțelegem aceste specii intelectuale remarcabile.

Ce spun criticii despre Polimatul

„În această relatare caleidoscopică, Burke dezvăluie poveștile minunate ale «monștrilor erudiției», urmând destinul gânditorului universal într-o lume inundată de informație.“ (DANIEL ROSENBERGcoautor al Cartographies of Time)

Cum să comunici eficient, Dale Carnegie

Comunicarea reprezintă un factor esențial în privința succesului sau a eșecului; marii lideri au cu toții capacitatea de a comunica eficient cu ceilalți oameni. Dar aptitudinile excelente de comunicare nu sunt înnăscute. Oricine dorește le poate dobândi; nu are nevoie decât de voința si perseverență.

Urmează principiile formulate de Dale Carnegie pentru a-ți putea prezenta ideile mult mai eficient șefului tău, colegilor, clienților sau chiar familiei și prietenilor tăi și pornește pe drumul care te va face să comunici mai bine – un pas important spre succes.

Dacă îți dorești să înveți să comunici eficient, pentru a avea relații împlinite acasă ori la locul de muncă, sau dacă vrei să îti dezvolți afacerea prin intermediul oamenilor, iată ce poți învata din această carte:

Cum să-ți perfecționezi aptitudinile de comunicare verbală în discutiile cu alte persoane (arta conversației), cum să ții discursuri în fața unui public larg sau cum să prezinți un raport.

Cum să asculți cu adevărat ce spune interlocutorul tău, pentru a înțelege pe deplin mesajul lui, si cum să interpretezi limbajul nonverbal al ascultătorilor tăi.

Cum să comunici în scris într-un mod clar, concis, impecabil și atractiv pentru cititor.

Scara magică a succesului, Napoleon Hill

Adevărații lideri nu se nasc, ci se formează, spune Napoleon Hill, unul dintre părinții literaturii motivaționale. Indiferent de domeniul în care activezi, poți reuși în viață dacă înțelegi cădiferența dintre succes și eșec este în mare parte diferența dintre gândirea pozitivă și cea negativă. Tu ești stăpânul destinului tău, pentru că tu controlezi singurul lucru care poate schimba și redirecționa cursul destinului uman – puterea gândului.

0 carte mai actuală ca niciodată, concepută ca un curs în 17 lecții ce condensează într-un mod foarte simplu și ușor de însușit principiile-cheie ale legii succesului. Pune în practică principii precum cele de mai jos și îți vei schimba viața:

  • Un scop clar
  • Încrederea în sine
  • Imaginația
  • Entuziasmul
  • Autocontrolul
  • Obiceiul de a face mai mult decât ești plătit să faci
  • 0 personalitate plăcută
  • Gândirea precisă
  • oncentrarea
  • Toleranța

Intră pe Litera.ro și descoperă toate titlurile la promoție!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.