LiteraBlog Booktube: „Electra“, de Jennifer Saint. Episodul 2

Booktube: „Electra“, de Jennifer Saint. Episodul 2

Citim tradițional, citim în grupuri de lectură, citim interactiv, citim în format digital, audio, iar acum citim și online, prin intermediul unei noi experiențe pe care abia așteptăm să o împărțim cu voi, cititorii noștri.

Pe Booktube-ul Editurii Litera dăm play cărților care construiesc imaginația, stimulează cunoașterea, susțin explorarea lumii în intimitatea paginii scrise. Astăzi vă propunem să răsfoiți, alături de Ioana Bâldea Constantinescu, Electra, de Jennifer Saint, volum disponibil pe litera.ro și în toate librăriile partenere.

#booktubelitera #jennifersaint #electra #folio #booktalks #bookishtreats #readingcorner #readingisoursuperpower

Despre carte

Când Clitemnestra se căsătorește cu Agamemnon, ea alege să ignore zvonurile despre trecutul sângeros al Casei lui Atreu, familia din care se trage soțul ei. Dar înainte de izbucnirea Războiului Troian, când Agamemnon o trădează în cel mai cumplit mod cu putință, Clitemnestra se vede nevoită să înfrunte blestemul abătut de atâta amar de vreme asupra neamului lor.

În Troia, prințesa Casandra este înzestrată cu darul profeției, dar poartă și ea propriul blestem: nimeni nu va crede vreodată în prevestirile ei. Când i se arată ce se va alege de cetatea ei dragă, odată cu sosirea lui Agamemnon în fruntea oștirilor sale, Casandra nu va reuși să împiedice producerea tragediei.

Electra, fiica cea mică a Clitemnestrei și a lui Agamemnon, nu-și dorește nimic altceva decât ca preaiubitul ei tată să se întoarcă teafăr acasă, de la război. Dar va putea ea, oare, să eludeze istoria sângeroasă a familiei sale sau și soarta ei va fi pecetluită de violență?

Jennifer Saint, autoarea bestsellerului Ariadna, propune de această dată o fascinantă reinterpretare a legendei Electrei, una dintre cele mai faimoase antieroine din mitologia greacă.

Credit foto: Cristina Venedict

Despre Jennifer Saint

Fascinată dintotdeauna de mitologia Greciei antice, Jennifer Saint a urmat studii clasice la King’s College din Londra. Și-a petrecut următorii treisprezece ani lucrând ca profesoară de engleză, împărtășindu-le elevilor săi dragostea pentru literatură și scriere creativă. A debutat cu romanul Ariadna (2021), care a devenit rapid bestseller, și a fost urmat de Electra (2022), o altă reinterpretare modernă a unui mit antic.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.