LiteraBlog Cărți Litera la toate chioșcurile de presă. Nu ratați aparițiile din săptămâna 1-7 martie 2021!

Cărți Litera la toate chioșcurile de presă. Nu ratați aparițiile din săptămâna 1-7 martie 2021!

În perioada 1-7 martie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung: Pepper, pisoiașul misterios de Holly Webb, Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot de Marriane Cronin, Suge-o, Ramona! de Andrei Ciobanu și Spada regilor de Bernard Cornwell.

Luni, 1 martie 2021, la toate chioșcurile de presă apare Pepper, pisoiașul misterios, carte scrisă de Holly Webb

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 19,90 lei.

Acest titlu a apărut la Editura Litera în colecția Prima mea lectură, o colecție special creată pentru a-i ghida pas cu pas pe preșcolari și pe școlari în aventura cititului. Formatul accesibil, textele ilustrate și adaptate la nivelul de înțelegere al vârstei, succesul de care se bucură aceste cărți în lumea întreagă și premiile primite îi motivează pe copii să-și cultive interesul pentru lectură.

Despre Pepper, pisoiașul misterios

Elsa descoperă că în podul casei în care familia ei s-a mutat de curând trăiește un pisoiaș negru! E atât de înfrigurat și de înfometat, încât nu poate fi decât un motănel abandonat. Fetița își dorește cu disperare să-i ofere un cămin adevărat, însă tatăl ei ezită. Oare va găsi Elsa o cale de a păstra motănelul misterios?

Marți, 2 martie 2021, la toate chioșcurile de presă apare cartea Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot, scrisă de Marriane Cronin

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot spune povestea unei prietenii neașteptate.

Despre Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei.

Viața e scurtă. Nimeni nu este mai conștient de acest lucru decât Lenni, care, deși nu are decât 17 ani, trăiește în salonul pentru bolnavii în stadiu terminal. Fata va afla însă în curând că nu contează doar ce faci cu viața ta, ci și cu cine o împarți.

Ignorând sfatul doctorilor, Lenni se înscrie la un curs de arte frumoase, unde se împrietenește cu o altă pacientă, Margot, care este un spirit rebel, deși are 83 de ani. Între cele două se formează în scurt timp o legatură strânsă, atunci când își dau seama că au, împreuna, 100 de ani.

Au un centenar de sărbătorit, așa că Lenni și Margot se hotărăsc să-și picteze poveștile de viață: despre maturizare și cum să-ți păstrezi spiritul tânăr, despre veselie și cum să accepți bunătatea celor din jur, despre pierderea iubirii și găsirea persoanei care este totul pentru tine.

Pe măsură ce prietenia lor devine mai profundă, un lucru se arată clar: Lenni și Margot nu și-au spus încă ultimul cuvânt.

Ce spun criticii despre Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot

„Un roman scris frumos, cu grație și inteligență. Plin de înțelepciune și de bunătate. Exact genul de poveste pe care o ador.” (Joanna Cannon)

„Amuzantă și sarcastică, înțeleaptă și caldă, o carte despre o prietenie extraordinară care pune laolaltă viețile celor două personaje într-o poveste de neuitat. Mi-a plăcut la nebunie.” (Jess Kidd)

Miercuri, 3 martie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Suge-o, Ramona!, scrisă de Andrei Ciobanu

Nu știu dacă ai urât vreodată atât de mult pe cineva, încât să simţi că nu poţi respira fără acea persoană. Paradoxal!

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei.

Cu toţii ne amintim de prima iubire adolescentină, care vine la pachet cu suferinţă, trădare, fluturi în stomac, scenarii fanteziste. La prima iubire lumea se prăbușește și renaște la fiecare atingere, la fiecare dialog, în fiecare zi. Prins între pasiunea pentru Ramona și dorința de a se răzbuna pentru indiferența ei, Andrei trăiește câteva aventuri extrem de incitante și se transformă din timidul îndrăgostit într-un Casanova modern.

Suge-o, Ramona! este povestea unei deveniri, o confesiune onestă despre maturizarea sexuală și morală. Hilare sau triste, emoționante sau cinice, aventurile lui Andrei sunt cele ale adolescentului obișnuit, care caută, încearcă, eșuează sau învinge, totul pentru a o impresiona pe fata visurilor sale.

Joi, 4 martie 2021, la toate chioșcurile de presă ajunge romanul Spada regilor, scris de Bernard Cornwell

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei.

Apărut la Editura Litera în colecția Buzz Books, Spada regilor este este al doisprezecelea roman din seria de succes Ultimul regat, o cronică a istoriei Angliei de la începuturile sale, „la fel de captivantă ca Urzeala tronurilor, dar inspirată din evenimente reale“ (The Observer), serie care a stat la baza unui excepţional serial de televiziune realizat de BBC.

Despre Spada regilor

Anglia este în plină frământare, în timp ce vikin­gii şi saxonii se luptă pentru teritoriu. Se zvoneşte că regele e pe moarte, iar ţara aşteaptă un succesor la tron. O ciocnire violentă pe mare îl obligă pe războinicul Uhtred să-şi conducă oamenii din fortăreaţa sa din Northumbria la Londra şi să se arunce în epicentrul furtunii. Doi regi pretind tronul rămas gol, iar un nou regat nu se poate naşte fără vărsare de sânge. Spada lui Uhtred îl va lăsa pe unul din ei mort, iar pe celălalt îl va face rege. Dar este greu să ştii care e voinţa zeilor.

*Aceste titluri pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Cărțile sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.