Cel mai nou roman semnat de Radu Aldulescu, în curs de apariție în „Biblioteca de Proză Contemporană”. Este a 11-a carte a autorului
Drumu-i lung, căldura mare, cel mai nou roman semnat de Radu Aldulescu, este în curs de apariție la Editura Litera, în colecția „Biblioteca de Proză Contemporană”. Aceasta este a doua carte a scriitorului apărută în această colecție și romanul cu numărul 11 al autorului.
Cartea surprinde două confesiuni, două vieți paralele, două personaje înainte de a se întâlni și care se transformă într-o poveste de dragoste. Poate fi comandată cu 25% reducere, la 26,18 lei, și va ajunge la cititori începând cu 26 noiembrie 2021.
„E foarte reconfortant [n.r – că] romanul cu numărul 1 și romanul cu numărul 11 îmi apar în același an. Mai am alte 9 romane de reeditat. Noul roman e o poveste de dragoste care descrie parcursul a două personaje, a celor doi parteneri. Aceste parcursuri se împletesc, până în momentul în care s-au întâlnit, și iau cu ele aluviunile vremurilor și epocilor. În primele pagini apare nebunia Epocii de aur, iar în ultimele pagini apare nebunia pandemiei”, a spus Radu Aldulescu despre noul său roman într-un interviu acordat pentru Târgul de carte Gaudeamus.
Despre Radu Aldulescu
Radu Aldulescu (n. 1954) este autorul romanelor Sonata pentru acordeon (1993), Amantul Colivăresei (1995), Îngerul încălecat (1996), Istoria eroilor unui ținut de verdeață și răcoare (1997), Cronicile genocidului (2012). A fost recompensat cu numeroase premii, între care Premiul „Ion Creangă” al Academiei și Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneția, pentru scenariul filmului Terminus Paradis (r. Lucian Pintilie).
Bedros Horasangian: „Acordeonul lui Radu Aldulescu”
„Radu Aldulescu este, nu am nicio îndoială, un scriitor canonic al literaturii noastre din ultimii treizeci de ani. Scrie cu o naturaleţe debordantă, cuceritoare, având o capacitate inepuizabilă de fabulaţie, o ușurință în a crea intrigi, profunzime epică şi legături subtile între personaje, păstrând densitatea tensiunii dramatice pentru fiecare scenă.“ (Andrei Simuț)
DESPRE BIBLIOTECA DE PROZĂ CONTEMPORANĂ
Cea mai recentă colecție de portofoliu a Editurii Litera, „Biblioteca de Proză Contemporană”, conține povești plasate în zilele noastre, diferite ca registru, fiecare reprezentând o noutate stilistică. Coordonată de scriitoarea Doina Ruști, această colecție își propune să acorde atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, să întregească peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.