LiteraBlog Cele mai palpitante cărți de aventură din toate timpurile ajung la chioșcurile de presă, într-o ediție de lux. Descoperă biblioteca Jules Verne!

Cele mai palpitante cărți de aventură din toate timpurile ajung la chioșcurile de presă, într-o ediție de lux. Descoperă biblioteca Jules Verne!

Îndrăgitele volume ale lui Jules Verne, scriitor care a creat aventuri și călătorii extraordinare, ajung la chioșcurile de presă într-o ediție de lux, cu un aspect grafic de excepție.

Redescoperă geniul vizionar al lui Jules Verne și capodoperele sale literare într-o ediție exclusivă de colecție, care include cea mai bună selecție din ciclul Călătorii extraordinare, cu ilustrații inspirate din ediția originară Hetzel, din secolul al XIX-lea.

Nu rata cele mai frumoase cărți de aventură ale lui Jules Verne!

7 mai 2021: Ocolul pământului în optzeci de zile (9,99 lei)

Phileas Fogg este un britanic rezervat și retras, care duce o viață liniștită. Până într-o zi, când face un pariu cu prietenii pe toată averea sa că va putea să facă ocolul lumii în optzeci de zile, iar ziarul Daily Telegraph urmează să scrie despre această temerară inițiativă. Pornește așadar într-o călătorie plină de obstacole și dificultăți, folosindu-se de toate mijloacele de locomoție pentru a traversa Europa, America de Nord, Africa și Asia: trenuri, vapoare, trăsuri, chiar și un elefant sau o sanie… Urmărit constant de polițistul Fix, ferm convins că eroul nostru este de fapt un spărgător de bănci, va reuși oare Fogg să-și ducă la bun sfârșit îndrăznețul plan?

21 mai 2021: Douăzeci de mii de leghe sub mări (39,99lei)

Dispariția a numeroase vase a semănat neliniște în navigația din apele internaționale. Amenințarea reprezentată de un monstru misterios a dus la formarea unei expediții care urma să-l vâneze, condusă de profesorul Pierre Aronnax, loialul Conseil și harponierul canadian Ned Land. În confruntarea cu teribila creatură, eroii sunt azvârliți în mare, de unde sunt salvați și ajung la bordul lui Nautilus, un submarin extrem de avansat tehnologic și comandat de insondabilul căpitan Nemo. Astfel, eroii romanului descoperă minunățiile care populează adâncurile oceanelor.

4 iunie 2021: Copiii căpitanului Grant. America de sud (39,9 lei)

După ce au descoperit un misterios mesaj într-o sticlă, scris de naufragiatul Harry Grant, căpitanul vasului Britannia, frații Mary și Robert pleacă într-o expediție de salvare a tatălui lor dispărut, însoțiți de Lordul Glenarvan și soția sa, de maiorul Mac Nabbs, cartograful francez Jacques Paganel și echipajul iahtului Duncan. În timpul călătoriei, înfruntă triburi periculoase, animale sălbatice și furtuni teribile, în ceea ce avea să devină cea mai mare aventură a vieții lor. În primul volum, eroii cărții explorează coastele Americii de Sud.

18 iunie 2021: Cinci săptămâni în balon

Samuel Fergusson, un înțelept explorator englez, a inventat un tip nou de balon cu hidrogen, care permite efectuarea unor zboruri lungi. Împreună cu servitorul și prietenul său loial, Dick Kennedy, cei doi decid să traverseze continentul african la bordul balonului. Totul decurge lin pe ruta stabilită inițial, până când ajung la lacul Victoria, dar acolo, pe neașteptate, se confruntă cu vremea neprietenoasă și cu dificultățile legate de triburile locale. Cu siguranță, întoarcerea cu bine în Anglia va fi o aventură pasionantă.

2 iulie 2021: Copiii căpitanului Grant. Australia

Prima pistă pe care o urmează Duncan se dovedește a fi fără succes. Corabia face apoi o oprire în Australia în căutarea capitanului Grant. Aici întâlnesc un fost intendent de pe vasul Britannia, pe nume Ayrton, care se oferă să îi conducă la locul naufragiului. Însă Ayrton este de fapt un impostor, care nu era prezent în momentul avarierii navei pentru că fusese abandonat înainte în Australia, după ce încercase fără succes s-o acapareze pentru a o folosi la piraterie

16 iulie 2021: Căpitan la cincisprezece ani

Dick Sand, un mus în vârstă de cincisprezece ani, trebuie să preia conducerea bricului Pilgrim după ce capitanul Hull și restul echipajului sunt uciși la o vânătoare de balene. Dick va fi nevoit să se lupte cu vânturile și cu vânătorii de sclavi pentru a-i duce pe doamna Weldon, pe fiul ei Jack, vărul Bénédict și câinele Dingo, supraviețuitorii unui naufragiu, până în California.

În pregătire:

  • 30 iulie 2021: Copiii căpitanului Grant. Oceanul Pacific
  • 13 august 2021: Insula misterioasă. Naufragiații aerului
  • 27 august 2021: De la Pământ la Lună
  • 10 septembrie 2021: Insula misterioasă. Abandonul

Despre Jules Verne

Născut la Nantes, în 1828, într-o familie bretonă aparținând clasei de mijloc, Jules Verne a făcut studii de drept, pe care le-a abandonat pentru a se dedica literaturii. Împins de o nesfârșită curiozitate și de pasiunea pentru geografie, a scris cărți remarcabile, care au devenit capodopere ale literaturii mondiale, iubite atât de critici, cât și de marele public, de adulți și de copii în egală măsură.

Jules Verne este unul dintre cei mai prolifici și cei mai citiți autori din literatura mondială. Operele sale cele mai cunoscute, adunate în seria Călătorii extraordinare, conțin idei atât de vizionare, încât i-au adus autorului lor renumele de părinte al genului science-fiction.

Succesul lor se datorează celor două linii directoare care au fascinat societatea epocii: aventurile exploratorilor care se avântă pe teritorii necunoscute până atunci și progresele științifice și tehnologice care au fost plăsmuite în operele sale, cu un pas înainte față de realitățile timpului său.

Jules Verne a scris în jur de o sută de romane, precum și povestiri și piese de teatru. A lucrat până aproape de sfârșitul vieții, stingându-se la Amiens, în 1905.

Pierre-Jules Hetzel a fost singurul editor al operei lui Verne de-a lungul carierei vizionarului scriitor. I-a fost prieten apropiat și aveau în comun dorința de a face cunoscute descoperirile științifice în rândul tinerilor. Hetzel era convins că știința reprezintă cheia progresului,

Pentru seria Călătorii extraordinare, Hetzel a acordat o mare importanță și esteticii ediției, adaptând-o pe gustul publicului. Astfel a apărut ideea copertelor cartonate, îmbrăcate în până și bogat decorate. Pentru interior, cei mai mari artiști ai epocii au fost invitați să ilustreze textele cu gravuri, transformând astfel edițiile în capodopere ale literaturii.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.