LiteraBlog Citește un fragment din „Revelația” de Sylvia Day

Citește un fragment din „Revelația” de Sylvia Day

Revelația de Sylvia Day, al doilea volum din seria „Crossfire”, a apărut la Editura Litera în colecția „Moon Light” și spune povestea unei iubiri care sfidează convenționalul.

„Gideon Cross. Bărbatul visurilor mele – frumos și perfect pe dinafară, rănit și torturat pe dinăuntru. O flacără strălucitoare și arzătoare care îmi pârjolește trupul cu cele mai întunecate plăceri. Nu pot să stau departe de el. Nu vreau s-o fac. El este obsesia mea… dorința mea… este al meu. Suntem două ființe cu un trecut violent, care îndrăznesc să spere la un viitor împreună. Între noi, totul este prea dificil, prea dureros… cu excepția clipelor când este pur și simplu perfect – acele momente când foamea fizică și dragostea disperată ne aruncă în cea mai frumoasă nebunie. Suntem legați de o pasiune care ne poartă dincolo de limite, spre cea mai dulce și periculoasă obsesie…”

Citește un fragment în traducere din limba engleză de Florența Simion

Iubeam New Yorkul cu pasiunea nebunească pe care n-o mai nutream decât pentru un singur alt lucru în viaţa mea. Oraşul era un microcosmos al ocaziilor tipice pentru lumea nouă şi al tradi­ţiilor provenite din lumea veche. Conservatorii şi boemii se aşe­zau la aceeaşi masă. Ciudăţeniile coexistau la un loc cu lucrurile rare şi nepreţuite. Energia vibrantă a oraşului umplea cu foc arte­rele comerţului internaţional şi atrăgea ca un magnet oameni de pe tot globul.

Iar întruchiparea acestei ambiţii vibrante, de neoprit, a acestei puteri celebre în toată lumea abia făcuse dragoste cu mine până mă adusese la două orgasme răscolitoare.

În timp ce scotoceam prin dressingul lui imens, am aruncat o privire spre patul lui Gideon Cross, răvăşit în urma partidei de sex, înfiorându-mă la amintirea plăcerii simţite. Aveam părul încă ud de la duş şi drept unică îmbrăcăminte prosopul de baie în care mă înfăşurasem. Mai aveam o oră şi jumătate până când trebuia să fiu la slujbă, ceea ce era cam prea puţin ca să mă simt în largul meu. Era clar că trebuia să fac loc pentru sex în programul meu matinal, altfel aveam să fiu mereu în întârziere. Gideon se tre­zea gata să cucerească lumea şi îi plăcea să înceapă dominarea ei cu mine.

Eram incredibil de norocoasă.

În New York venise deja luna iulie şi începea să se facă tot mai cald, aşa că m-am hotărât pentru nişte pantaloni subţiri de in şi o bluză fără mâneci din poplin, de un gri-deschis, care se potrivea cu ochii mei. Cum nu mă pricep deloc să mă coafez, mi-am strâns părul lung şi blond într-o coadă de cal, după care m-am machiat. Apoi, de-acum cu o înfăţişare prezentabilă, am ieşit din dormitor.

Încă de când am ieşit pe hol, am auzit vocea lui Gideon. M-a străbătut un fior uşor, căci, după tonul jos şi dur din glasul lui, mi-am dat seama că era furios. Nu ridica uşor vocea… cu excepţia momentelor în care era supărat pe mine. Aveam puterea să-l fac să ridice glasul şi să înjure, ba chiar să-şi treacă mâna prin coama-i minunată de păr negru care-i ajungea până la umeri.

Totuşi, în majoritatea timpului, Gideon era un adevărat monu­ment al puterii ţinute în frâu. N-avea deloc nevoie să strige, din moment ce putea să-i facă pe oameni să tremure doar cu o privire sau cu un cuvânt tăios.

L-am găsit în birou. Stătea cu spatele la uşă, cu un dispozitiv Bluetooth la ureche. Avea braţele încrucişate şi se uita pe fereastra apartamentului tip penthouse de pe Fifth Avenue care era propri­etatea lui, dându-mi impresia unui bărbat foarte solitar, un individ care nu făcea parte din lumea din jur, dar pe care era perfect capabil s-o conducă.

M-am sprijinit de canatul uşii, sorbindu-l din priviri. Era clar, pentru mine, că priveliştea pe care o aveam eu asupra cerului era mult mai minunată decât a lui. Avantajul meu era că imaginea lui Gideon se suprapunea peste zgârie-norii imenşi, o prezenţă la fel de puternică şi de impresionantă. El îşi terminase duşul înainte să reuşesc eu să mă târăsc din pat. Iar trupul lui, care îmi dăduse o dependenţă gravă, etala acum pantalonii şi vesta unui costum de haine scump, făcut la comandă – ceea ce recunosc că mă excită me­reu. Văzut de la spate, îmi arăta privirilor un fund perfect şi spatele puternic, strâns în vestă.

Pe perete trona un imens colaj de fotografii cu noi împreună şi una a mea într-o postură foarte intimă, pe care mi-o făcuse el în timp ce dormeam. Majoritatea fuseseră făcute de paparazzi care îi urmăreau până şi cea mai mică mişcare. Era Gideon Cross, de la Cross Industries, şi la ridicola vârstă de 28 de ani se afla pe lista celor mai bogaţi cincizeci de oameni din lume. Puteam să pun pariu că e proprietarul unei mari părţi din Manhattan; şi băgam mâna în foc că e cel mai sexy bărbat de pe tot globul. Iar el avea poze cu mine peste tot, ca şi cum ar fi fost posibil ca eu să arăt la fel de bine ca el.

Se întoarse spre mine, cu o mişcare plină de graţie, pironin­du-mă cu privirea sa albastră ca de gheaţă. Evident că-şi dăduse seama că sunt înăuntru, privindu-l. Aerul se umplea de un fel de scântei electrice când ne aflam unul în prezenţa celuilalt, era un fel de aşteptare tensionată, ca liniştea zumzăitoare dinaintea bubuitului tunetului. Probabil că în mod voit aşteptase o clipă, înainte să se întoarcă spre mine, lăsându-mă să-l examinez, pentru că ştia cât de mult îmi place să-l privesc.

Întunecat şi Primejdios. Şi cu totul al meu. Doamne… n-aveam să mă obişnuiesc vreodată cu impactul chipului său. Pomeţii ca sculptaţi şi sprâncenele ca nişte aripi negre, ochii albaştri, umbriţi de genele dese, şi buzele acelea… perfect desenate, astfel încât să fie senzuale şi dure. Îmi plăcea la nebunie când zâmbeau, pline de chemare pătimaşă, şi mă scuturau fiorii când se subţiau, într-o linie strânsă. Iar când îmi atingea trupul cu buzele, eram toată în flăcări pentru el.

„Doamne Dumnezeule, i-auzi ce spui!“ Mi-am arcuit gura dis­preţuitor, aducându-mi aminte cât de mult mă enervau indivizii care delirau poetic despre cât de bine le arată iubiţii sau iubitele. Numai că şi eu ajunsesem tot aici, într-o veneraţie neîncetată faţă de cât de minunat arăta bărbatul complicat, frustrant, chinuit şi atră­gător ca păcatul de care mă îndrăgosteam tot mai mult, cu fiecare zi ce trecea.

În timp ce ne uitam unul la celălalt, el rămase încruntat, con­tinuând să i se adreseze amărâtului care îl asculta la celălalt capăt al firului, dar privirea i se încălzi, furia îngheţată lăsând loc unei patimi arzătoare.

Ar fi trebuit să fiu deja obişnuită cu schimbarea care se petre­cea în el atunci când mă privea, dar tot mă ameţi, cu o forţă atât de mare, încât mă făcu să mă clatin pe picioare. Privirea aceea îmi destăinuia cât de mult, cât de profund voia să facă dragoste cu mine – ceea ce şi făcea de fiecare dată când se ivea ocazia – şi, în acelaşi timp, mă lăsa să întrezăresc o părticică din voinţa lui sălba­tică, neînduplecată. Un nod de putere şi de voinţă de a comanda îşi punea amprenta peste tot ceea ce făcea Gideon în viaţă.

Ce spun criticii despre Revelația

„Relația care a înflorit între Gideon și Eva în Atracția continuă în al doilea volum al seriei Crossfire. Gideon este un erou dificil, dar în cele din urmă reușește să răzbată în această poveste extrem de palpitantă. Însă ceea ce face din această carte un succes este puterea emoțională impresionantă și farmecul personalității Evei. Scenele fierbinți și acțiunea plină de neprevăzut sunt puse în valoare de scriitura superbă a Sylviei Day, iar cititorii se vor trezi atrași tot mai mult în lumea lui Gideon și a Evei. Abia aștept să citesc ce ne-a mai pregătit Sylvia Day.“ (RT Book Reviews)

Revelația m-a impresionat. Este imposibil de transpus în cuvinte impactul pe care Gideon și Eva l-au avut asupra mea în această carte. Atâtea secrete, atâta nesiguranță. Dar, dincolo de toate, atât de multă dragoste.“ (Guilty Pleasures)

Sylvia Day

Sylvia Day a scris mai mult de 20 de bestselleruri premiate la nivel mondial, care au ajuns pe locul 1 în topurile New York Times, USA Today, Sunday Times și Der Spiegel. Cărțile ei s-au vândut în peste 40 de țări.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.