Citește un fragment în avanpremieră din cartea „Descătușarea“ de Sylvia Day
Descătușarea, romanul scriitoarei Sylvia Day, apărut la Editura Litera în colecția „Moon Light“, este al cincilea din seria „Crossfire“. În acest volum, povestea pasională dintre Gideon și Eva își găsește împlinirea desăvârșită.
„Gideon Cross. Să mă îndrăgostesc de el a fost cel mai ușor lucru pe care l-am făcut vreodată. S-a întâmplat instantaneu. Complet. Irevocabil. Să mă căsătoresc cu el a fost un vis devenit realitate. Să rămân căsătorită cu el a fost însă cea mai grea luptă pe care am dus-o vreodată. Iubirea transformă oamenii. A noastră este, în același timp, un refugiu în fața furtunii și cel mai violent uragan. Două suflete rănite, împletite într-un singur spirit. Ne-am descătușat unul în fața celuilalt cele mai tainice și mai urâte secrete. Gideon este oglinda care îmi reflectă toate defectele… și toată frumusețea pe care nu eram capabilă să o văd. El mi-a oferit totul. Acum trebuie să îi demonstrez că pot fi și eu pentru el o stâncă lângă care să se adăpostească. Împreună, le putem ține piept tuturor celor care fac eforturi atât de feroce să intervină între noi.
Citește un fragment în avanpremieră din „Împlinirea” de Sylvia Day
Dar poate că cea mai grea bătălie a noastră se află tocmai în jurămintele care ne dau tărie. Să ne dedicăm iubirii a fost doar începutul. Să luptăm pentru ea este ceva ce fie ne va elibera, fie ne va despărți…“
Citește un fragment în traducere din limba engleză de Alina Rogojan
New York era oraşul care nu dormea niciodată; nici măcar nu i se făcea somn vreodată. Apartamentul meu din Upper West Side se bucura de nivelul de izolare fonică aşteptat de la o proprietate care valora câteva milioane de dolari, dar chiar şi aşa se strecurau înăuntru sunetele oraşului – duduitul ritmic al cauciucurilor pe străzile intens circulate, protestele frânelor pneumatice obosite şi claxonatul neîntrerupt al taxiurilor.
Când am ieşit din cafeneaua din colţ pe veşnic aglomeratul Broadway, torentul de sunete al oraşului se revărsară peste mine. Cum putusem trăi vreodată fără hărmălaia Manhattanului?
Cum putusem trăi vreodată fără el?
Gideon Cross.
I‑am prins bărbia în mâini, l‑am simţit aplecându‑şi capul pentru a se răsfăţa sub atingerea mea. Acel gest de vulnerabilitate şi de afecţiune m‑a atins până în adâncul sufletului. Cu doar câteva ore în urmă crezusem că nu avea să se mai schimbe vreodată, că aveam să fiu nevoită, poate, să fac prea multe compromisuri pentru a‑mi putea împărţi viaţa cu el. Acum eram martoră la curajul lui şi mă îndoiam de al meu.
Cerusem oare mai mult de la el decât de la mine însămi? Mă ruşina gândul că poate pe el îl forţasem să evolueze, în timp ce eu rămăsesem cu încăpăţânare aceeaşi.
Stătea în faţa mea, atât de înalt şi de puternic. În blugi şi tricou, cu o şapcă de baseball trasă mult peste ochi, nu l‑ar fi recunoscut nimeni ca fiind mogulul global pe care îl ştia toată lumea, însă chiar şi aşa şarmul lui înnăscut îi afecta pe toţi cei pe lângă care trecea. Cu colţul ochiului am observat că oamenii din apropiere îi aruncau o privire, apoi se îl mai priveau o dată.
Indiferent dacă Gideon era îmbrăcat într‑o ţinută casual sau purta vreunul dintre costumele la trei piese făcute la comandă care îi plăceau atât de mult, puterea corpului lui zvelt şi musculos era inconfundabilă. Aerul pe care îl avea, autoritatea pe care o exercita cu un control impecabil făcea să îi fie imposibil să se piardă vreodată în fundal.
New York‑ul înghiţea orice primea în el, în timp ce Gideon ţinea întreaga metropolă într‑o lesă aurită.
Şi era al meu. Chiar văzând inelul meu pe degetul lui, uneori îmi venea greu să o cred.
Nu avea să fie niciodată un simplu bărbat. Era ferocitate ascunsă în teaca eleganţei, perfecţiune străbătută de vinişoare de defecte. Era punctul central al lumii mele, un punct central al lumii.
Şi totuşi, tocmai îmi demonstrase că era capabil să se modeleze şi să cedeze până la punctul limită pentru a fi cu mine. Ceea ce trezea în mine o hotărâre şi mai fermă de a‑i dovedi că eram demnă de durerea pe care îl forţasem să o înfrunte.
În jurul nostru se redeschideau vitrinele de pe Broadway. Fluxul traficului de pe stradă începea să se înteţească, maşini negre şi taxiuri galbene săltând agitate pe suprafaţa neregulată. Locuitorii oraşului apăreau pe trotuare, scoţându‑şi câinii la plimbare sau îndreptându‑se spre Central Park pentru o alergare de dimineaţă, răpindu‑şi atâta timp cât apucau înainte ca ziua de muncă să se năpustească peste ei cu ferocitate.
Mercedesul Benz opri lângă bordură chiar în clipa în care am ajuns la ea, în spatele volanului aflându‑se silueta masivă şi întunecată a lui Raúl. Angus intră cu Bentley‑ul în locul din spatele lui. Maşina mea şi cea a lui Gideon, mergând spre case separate. Ce fel de căsnicie era asta?
La drept vorbind, aşa era căsnicia noastră, deşi nici unul dintre noi nu şi‑ar fi dorit‑o astfel. Fusesem nevoită să trag linie când Gideon îl angajase pe fostul meu şef, luându‑l de la agenţia de publicitate pentru care lucram.
Înţelegeam dorinţa soţului meu ca eu să intru în rândurile Cross Industries, dar să încerce să‑mi forţeze mâna acţionând pe la spatele meu? Nu puteam permite aşa ceva, nu cu un bărbat precum Gideon. Fie eram împreună – şi luam deciziile împreună –, fie eram prea departe unul de celălalt pentru ca relaţia noastră să poată funcţiona.
Dându‑mi capul pe spate, am ridicat ochii spre chipul lui uluitor. Am văzut o expresie de remuşcare pe chipul lui, şi uşurare. Şi iubire. Atât de multă iubire.
Îmi tăia respiraţia cât era de frumos. Ochii lui erau albaştri ca Marea Caraibilor, părul – o coamă neagră, bogată şi lucioasă, ce îi ajungea la guler. O mână iubitoare îi sculptase fiecare plan şi unghi al feţei până la o perfecţiune ce fascina şi te împiedica să gândeşti raţional. Fusesem captivată de frumuseţea lui încă din prima clipă când îl văzusem şi încă mă trezeam cu sinapsele arse când mă aşteptam mai puţin. Gideon pur şi simplu mă năucea.
Însă mult mai mult de atât era bărbatul dinăuntru, energia şi puterea lui nesfârşită, inteligenţa lui tăioasă şi necruţarea, toate adăugându‑se unei inimii care putea fi atât de tandră…
– Mulţumesc. Degetele mele trecură uşor peste arcul întunecat al sprâncenei lui, cuprinse de furnicături ca întotdeauna când îi atingeau pielea. Pentru că m‑ai sunat. Pentru că mi‑ai povestit despre visul tău. Pentru că ai venit să ne întâlnim aici.
– M‑aş întâlni cu tine oriunde.
Rosti cuvintele ca pe un jurământ, fervent şi cu asprime.
Toată lumea avea demoni. Cei ai lui Gideon erau ţinuţi în frâu de voinţa lui de fier atunci când era treaz. Când dormea, îl torturau în coşmaruri violente, crude, pe care evitase să mi le împărtăşească. Aveam atât de multe în comun, însă abuzul prin care trecuserăm amândoi în copilărie era o traumă împărtăşită care ne apropia şi ne îndepărta în acelaşi timp. Mă făcea să lupt mai tare pentru Gideon şi pentru ceea ce exista între noi. Cei care ne abuzaseră ne răpiseră deja atât de multe.
– Eva… Eşti singura forţă de pe pământ care mă poate ţine departe.
Ce spun criticii despre Descătușarea de Sylvia Day
„Cel de-al cincilea roman Crossfire al Sylviei Day aduce un final plin de satisfacții pentru povestea lui Gideon și a Evei. Narându-și fiecare povestea în capitole alternative, Eva și Gideon își mărturisesc atracția fizică explozivă, prețuirea pentru modul în care se ajută reciproc să-și vindece vechile traume emoționale și încrederea mutuală tot mai profundă. Oameni fermecători, locuri elegante, pasiune fierbinte și o căsnicie pasională transformă acest roman într-un final de serie mișcător și încântător.“ (Publishers Weekly)
„Relația complicată dintre Gideon și Eva este plină de pasiune, durere, obsesie, dar, cel mai important, de dragoste. Scriitura Sylviei Day este impecabilă și îi poartă pe cititori în călătoria prin care aceste două personaje chinuite se apropie unul de celălalt și printre emoțiile care impregnează fiecare pagină din carte. O poveste minunat scrisă de o excelentă scriitoare!“ (RT Book Reviews)
Citește un fragment din „Revelația” de Sylvia Day
Despre Sylvia Day
Sylvia Day a scris mai mult de 20 de bestselleruri premiate la nivel mondial, care au ajuns pe locul 1 în topurile New York Times, USA Today, Sunday Times și Der Spiegel. Cărțile ei s-au vândut în peste 40 de țări.