LiteraBlog Club de carte Litera cu Marius Constantinescu. Volumul „Colibri” de Sandro Veronesi, dezbătut în cadrul ediției din ianuarie. Cum puteți participa

Club de carte Litera cu Marius Constantinescu. Volumul „Colibri” de Sandro Veronesi, dezbătut în cadrul ediției din ianuarie. Cum puteți participa

Miercuri, 26 ianuarie 2022, de la ora 19:00, vă așteptăm live, pe Zoom, la cea de-a 86-a ediție a Clubului de carte Litera, moderat de Marius Constantinescu, jurnalist cultural. Alături de cititori, Marius va dezbate romanul Colibri de Sandro Veronesi. o poveste magistrală pe care criticii literari au asemănat-o cu un cabinet de curiozități plin cu minunății.

Click aici pentru a te înscrie la Clubul de carte Litera cu Marius Constantinescu!

Participarea la această ediție a Clubului de carte Litera va fi asigurată în limita a 30 de locuri. Pentru participare, vă rugăm să completați formularul până marți, 25 ianuarie 2022, la ora 14:00. Dacă locurile disponibile se vor ocupa înainte de data limită de înscriere, formularul se va închide automat.

Interviu VIDEO cu Sandro Veronesi, autorul romanului „Colibri”: „Cartea aceasta a fost una foarte norocoasă, oriunde a fost publicată, a obținut recenzii bune”

Volumul Colibri a apărut la Editura Litera în colecția „Clasici contemporani”, în traducerea Oanei Boșca-Mălin și a Cristinei Gogianu și poate fi comandat cu 40% reducere și transport gratuit pentru cititorii care se înscriu la clubul de carte.

Citește un fragment în avanpremieră din „Colibri” de Sandro Veronesi

Cartea spune povestea lui Marco Carrera, un oftalmolog de profesie, care are o capacitate aproape supranaturală de a rămâne mereu pe loc, în timp ce lumea din jurul lui se află în permanentă schimbare. Dar, la fel ca pasărea colibri, care are nevoie de șaptezeci de bătăi de aripi pe secundă ca să rămână acolo unde este deja, și Marco își folosește toată energia pentru a rămâne în același punct fix, iar efortul pe care-l presupune această mișcare-n nemișcare este mistuitor.

Ascultă playlistul inspirat din romanul „Colibri” de Sandro Veronesi

Romanul a fost distins în 2020 cu premiul Strega, cel mai imporant premiul literar italian actual. Cartea urmează să fie ecranizată în regia Francescăi Archibugi.

Ce spun criticii despre Colibri

Magistral: un cabinet de curiozități plin cu mici minunății.“ (Ian McEwan)

„Înflăcărat, fascinant și ingenios până în miezul său.“ (Jhumpa Lahiri)

„O realizare remarcabilă, un adevărat dar oferit lumii.“ (Michael Cunningham)

„Veronesi reușește performanța extraordinară de a te face să crezi că scrie doar pentru tine.“ (Howard Jacobson)

„O experiență fascinantă: un roman inteligent, amuzant și profund răvășitor.“ (Roddy Doyle)

„Colibri este un roman plin de inspirație, scris de unul dintre cei mai inspirați scriitori ai noștri.“ (Alessandro Piperno)

Marius Constantinescu despre Sandro Veronesi: „A scrie, a trăi, a scrie”

Credit foto: Cristina Venedict

Despre Sandro Veronesi

Considerat unul dintre cei mai importanți scriitori italieni contemporani, Sandro Veronesi s-a născut la Florența în 1959. Este licențiat în arhitectură. Printre primele sale scri­eri se numără: Per dove parte questo treno allegro (1988), Gli sfiorati (1990), Venite venite B-52 (1995), Forța trecutului (La forza del passato, 2000, Premiul Viareggio și Premiul Campiello), Ring City (2001).

Romanul Haos calm (Caos calmo, 2005) a câștigat Premiul Strega în 2006, iar în 2008, Prix Femina étranger și Prix Méditerranée, fiind tradus în 20 de țări. Au urmat alte volume, printre care: Arde Troia (Brucia Troia, 2007), XY (2010, Premiul Superflaiano), Viaggi e viaggetti (2013), Terre rare (2014, Premiul Bagutta), Non dirlo. Il Vangelo di Marco (2015), Un dio ti guarda (2016), Cani d’estate (2018). Cel mai recent roman al său este  Colibri (Il colibrì), 2019.

Alătură-te discuției și spune-ne impresiile tale, momentele preferate, citatele care te-au inspirat. Detalii aici!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.