LiteraBlog Club de carte LITERA cu Marius Constantinescu. Volumul „O zi” de David Nicholls dezbătut în cadrul ediției din mai. Cum puteți participa.

Club de carte LITERA cu Marius Constantinescu. Volumul „O zi” de David Nicholls dezbătut în cadrul ediției din mai. Cum puteți participa.

Miercuri, 29 mai, de la ora 19:00, vă așteptăm live, pe Zoom, la cea de-a 112-a ediție a Clubului de carte Litera, moderat de Marius Constantinescu, jurnalist cultural. Alături de cititori, Marius va dezbate romanul „O zi” de David Nicholls.

„E o poveste de iubire care vorbeşte despre prietenie, despre familie, despre nostalgie şi regret, despre felul în care speranţele şi visurile noastre nu se îndeplinesc întocmai cum am dori noi. E o poveste cu nuanţe dulci-acrişoare.“- David Nicholls.

Click aici pentru a te înscrie la Clubul de carte Litera cu Marius Constantinescu!

Participarea la această ediție a Clubului de carte Litera va fi asigurată în limita a 30 de locuri. Pentru participare, vă rugăm să completați formularul până marți, 28 mai 2024, la ora 14:00. Dacă locurile disponibile se vor ocupa înainte de data limită de înscriere, formularul se va închide automat.

DESPRE VOLUM

15 iulie 1988. Chiar după absolvirea facultății, Emma și Dexter trăiesc o noapte de dragoste, urmând ca a doua zi fiecare să pornească pe propriul drum. Între fata nesigură pe propriile calități, dar care visează să schimbe lumea, și tânărul playboy provenit dintr-o familie înstărită, vanitos și fermecător, se înfiripă astfel o prietenie de două decenii, descrisă prin intermediul unor frânturi de viață petrecute în aceeași zi de 15 iulie. Undeva pe parcursul acestei călătorii îndelungate, în care speranțele se împletesc cu oportunitățile ratate, zâmbetele cu lacrimile, certurile cu împăcările, Emma și Dexter își dau seama că tot ce căutaseră întreaga viață se aflase încă de la început chiar în fața lor.

CE SPUN CRITICII

„Cele două personaje sunt creionate cu atâta forţă şi dureroasă exactitate, cu atât de mult realism, încât, la final, ai sentimentul că ţi-au devenit la fel de familiare ca niște prieteni buni. E aproape imposibil să găsești toate acestea într-o carte şi să nu recunoşti extraordinarul talent al scriitorului care le-a creat.“ The Guardian

„Inteligent, amuzant, plin de compasiune şi de învăţăminte şi, pe alocuri, insuportabil de trist…“ The Times

„O lectură emoționantă… Nicholls este expert în surprinderea vârstei tinereții, a primei iubiri, a suferinței din dragoste și a traseului complicat și haotic al legăturilor romantice...“ News of the World

„Ca studiu a ceea ce am fost cândva şi ce am devenit, O zi este o adevărată capodoperă.“ Esquire

„Vei fi captivat încă de la primele pagini… Nicholls redă un dialog spiritual fără cusur, cu un ritm remarcabil.“ Psychologies

Comandă ,,O zi” până pe 28 mai 2024 cu 40% reducere și transport gratuit!

DESPRE AUTOR

DAVID NICHOLLS, scriitor și scenarist englez, s-a născut în 1966, în Hampshire. Ca scriitor, s-a lansat în anul 2003 cu romanul Cine ştie câştigă (Starter for Ten), urmat în 2005 de Dublura (The Understudy). În 2009, cea de-a treia carte a sa, O zi (One Day), s-a bucurat de un succes fenomenal, fiind tradusă în 40 de limbi, iar în 2014, romanul Noi (Us) a fost nominalizat la prestigiosul Premiu Booker. Cel mai nou volum al lui David Nicholls este Dulce tristețe (Sweet Sorrow), apărut în 2019. Ca scenarist, a adaptat romanele Departe de lumea dezlănțuită, Marile speranțe, volumul de memorii And When Did You Last See Your Father?, seria Patrick Melrose de Edward St Aubyn, precum și propriile cărți, Cine ştie câştigă, Noi și O zi.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.