LiteraBlog #CuVoceTare I Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu dr. Sandra O’Connor

#CuVoceTare I Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu dr. Sandra O’Connor

Dr. Sandra O’Connor e o voce mereu prezentă și avizată în domeniul vast al sănătății psihice, despre care vorbește informat, empatic și în manieră accesibilă, fără a fi în vreun fel reducționistă. În online a construit o comunitate interesată de sănătatea psihică și de metode noi de abordare a problemelor care, în societatea contemporană, tind să reprezinte provocări din ce în ce mai mari.

Psiholog clinician și autoare, dr. Sandra O’Connor are o carieră solidă, care include psihologie clinică, medicină comportamentală și psihologia sănătății, terapie de grup, parenting pozitiv după divorț, anger management, cercetare neuropsihologică în cadrul centrului de dezvoltare a copilului Merrill Palmer Institute. A urmat o specializare în terapia de grup sub îndrumarea lui Clark E. Moustakas și Irvin D.Yalom, în cadrul masteratului urmat la Michigan School of Professional Psychology, căruia i s-a adăugat în scurt timp un  doctorat în medicină comportamentală și psihologia sănătății.

La invitația Ioanei Bâldea Constantinescu, dr. Sandra O’Connor a povestit la #CuVoceTare, podcastul Editurii Litera, despre modul în care putem lucra la reacțiile noastre violente, despre vulnerabilitate, dinamică de familie și soluții pe termen scurt, mediu și lung pentru managerierea stării noastre de bine la nivel personal, dar și social.

„M-am mutat de cincisprezece ani înapoi în România și am o dilemă când văd că sistemul medical nu este pentru pacienți și educația nu este pentru copii. Noi ridicăm statui în loc să ne dăm seama că aceste sisteme sunt PENTRU PUBLIC. Pentru populație. Oricare ar fi ea.” (dr. Sandra O’Connor la #CuVoceTare).

Episodul este disponibil pe Youtube și Facebook Litera, RSS, Apple Podcasts, Google Podcasts și pe voxa.ro.

#staytuned & #protectyourmentalhealth

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.