LiteraBlog #CuVoceTare: S3E06. Nadine Vlădescu în dialog cu Radu Hossu. Despre războiul din Ucraina: Strategii și tactici

#CuVoceTare: S3E06. Nadine Vlădescu în dialog cu Radu Hossu. Despre războiul din Ucraina: Strategii și tactici

În acest episod al podcastului #CuVoceTare, Nadine Vladescu îl are ca invitat pe Radu Hossu, analist politic și activist civic. Vă invităm să urmăriți o discuție interesantă despre situația războiului din Ucraina, despre strategii și tactici, despre cum a fost “construit” acest război de către Putin și care ar fi strategia de apărare a Ucrainei, care rezistă eroic după mai bine de 70 de zile de la începutul conflictului militar. 

„Cât de fezabilă este victoria Ucrainei, adică revenirea la granițele de dinainte de 24 februarie? Dacă acum două luni de zile nu eram prea optimiști, acum putem spune că această perspectivă este din ce în ce mai posibilă. Și aș putea să dau câteva motive: ajutorul extraordinar al Americii – care este de  departe cel mai important ajutor de până în acest moment -, urmat de cel al Poloniei și al Marii Britanii. Ucrainenii primesc arme de ultimă generație, în schimb rușii încep să-și folosească armele vechi și uzate din depozite, folosesc oameni care sunt din ce în ce mai puțin antrenați, cu moralul la pământ. În schimb, moralul armatei ucrainene este pe un trend constant ascent, mai ales după ce a câștigat bătălia pentru Kiev și acum câstigă și bătălia pentru Harkov.” este de părere Radu Hossu.

Vă invităm să urmăriți episodul integral pe SpotifyRSSApple Podcast și Google Podcasts, dar și pe canalul de YouTube al Editurii Litera și pe Litera Blog.

DESPRE RADU HOSSU

Radu Hossu este consultant politic și activist civic, președinte al Asociației Pro Democrația filiala Braşov. Este unul dintre cei mai buni observatori români ai conflictului din Ucraina, realizând pe pagina Facebook bilanțul fiecărei zile de război, sub denumirea „Rezumatul de noapte”.

*Întrucât situația din Ucraina evoluează într-un ritm accelerat, considerăm necesar a preciza că acest interviu a fost înregistrat în data de 11 mai 2022, astfel că unele detalii menționate pe parcursul dialogului ar putea să nu mai fie de actualitate.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.