LiteraBlog #CuVoceTare: S3E07. Nadine Vlădescu în dialog cu Marius Constantinescu. Despre pasiunea pentru lectură și târgul de carte Bookfest

#CuVoceTare: S3E07. Nadine Vlădescu în dialog cu Marius Constantinescu. Despre pasiunea pentru lectură și târgul de carte Bookfest

În acest episod special al podcastului #CuVoceTare, îl avem alături de noi pe Marius Constantinescu, jurnalist cultural, om de televiziune și gazdă a Clubului de carte Litera. Nadine Vlădescu și invitatul său au discutat despre cărți și pasiunea pentru lectură, despre cum se desfășoară o ediție de club de carte și, nu în ultimul rând despre Târgul Bookfest care își deschide porțile în această săptămână, după doi ani de absență. 

Referitor la Clubul de carte Litera pe care îl moderează de la finalul anului trecut, Marius Constantinescu a spus: „Pentru mine, e o plăcere orice fel de interacțiune cu oamenii. Dacă ne gândim că acest Club de carte Litera a început pentru mine în perioada în care pandemia era la cote mai mult decât alarmante, atunci cu atât mai mult subliniez această plăcere a discuției, a conversației, chiar și a dezbaterii.” 

[La Bookfest] cred că va exista o frenezie atât din partea editorilor cât și din partea cititorilor, tocmai, cumva, pentru a șterge din memorie ultimii doi ani în care Bookfestul și Gaudeamusul nu au existat. Sunt convins că vor fi o mulțime de lansări, de autori…” a fost de părere jurnalistul cultural. 

Vă invităm să urmăriți episodul integral pe SpotifyRSSApple Podcast și Google Podcasts, dar și pe canalul de YouTube al Editurii Litera și pe Litera Blog.

DESPRE MARIUS CONSTANTINESCU

Prezentator şi realizator radio-TV, a absolvit Școala Superioară de Jurnalism în 2001 și Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării în 2002. Are un Master în Publicitate, obţinut la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti şi altul în Istoria Artei (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti). A lucrat în publicitate şi, după opt ani de radio (Radio România Tineret, Actualităţi şi Cultural), a descoperit televiziunea şi libertatea dată de jocul cu imaginea.

Carte de vizită sunt titlurile pe care le-a transformat în repere: Marile picturi ale lumiiV… de la vizualJurnal CulturalProfil. Poveste. Personaj (TVR Cultural, TVR1, TVR2). Din 2005, a fost legat de fiecare ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu, unde prezintă concertele transmise în direct şi realizează interviurile (exclusivităţi naţionale) cu cei mai importanţi artişti invitaţi.

A obţinut trei premii APTR, unul dintre ele pentru Profil. Poveste. Personaj, proiect care a devenit şi carte (Editura ART). În 2013 a publicat CORTEZ, un alt fel de biografie a celebrei mezzo-soprane Viorica Cortez (Baroque Books & Arts). În 2015, volumul a fost republicat în ediţie nouă la Editura Humanitas. Tot la Humanitas şi tot în 2015 i-a apărut şi Press Pass. Interviuri şi pagini de jurnal de la Festivalul Internaţional George Enescu, ediţiile 2011 şi 2013.

Cel mai recent volum este ROSÉ (Nemira, 2017). În prezent, Marius Constantinescu prezintă şi coordonează seria Interviurilor Enescu (TVR), prezintă şi realizează magazinul de arte VIZUAL (TVR3), semnează editoriale de art & lifestyle, este MC pentru evenimente culturale de anvergură şi susţine cursuri şi ateliere de perfecţionare pentru publicul matur. Anul 2018 i-a adus onorantul titlu de Ambasador Principal al celui mai ambiţios documentar despre biodiversitatea României, România Neîmblânzită, o producţie Off The Fence. Din 2019 este și editorialist al revistei ELLE.

Marius este căsătorit cu scriitoarea și jurnalista Ioana Bâldea Constantinescu și au împreună o fiică.

Pe Marius Constantinescu îl puteți urmări pe pagina sa de facebook și instagram

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.