LiteraBlog #CuVoceTare: S3E08. Nadine Vlădescu în dialog cu Orlando Nicoară. Ce este un antreprenor?

#CuVoceTare: S3E08. Nadine Vlădescu în dialog cu Orlando Nicoară. Ce este un antreprenor?

În acest episod #CuVoceTare, Nadine Vlădescu îl are ca invitat pe Orlando Nicoară, antreprenor și om de media, cronicarul unei excelente treceri în revistă, de două ori pe zi, a evenimentelor curente, pe Cronica.ro. Vă invităm să urmăriți o discuție interesantă despre antreprenoriat, despre rigorile și provocările pe care le implică cultura antreprenorială care nu se învață numai din cărți, ci și prin așa-numitul proces de învățare activă “learning-by-doing”.

La întrebarea “Ce este un antreprenor?”, invitatul podcastului răspunde: “Un antreprenor este un personaj care încearcă să rezolve probleme. Identifică probleme de orice natură și caută soluții pentru a le rezolva. [..] În general, antreprenorii nu spun “acum mă fac antreprenor pentru că vreau să ajung milionar sau miliardar.” Ei încearcă să rezolve lucruri, iar în momentul în care acestea funcționează iar problema pe care ei o rezolvă e suficient de importantă, banii vin și ei. Probabil că generația tânără își spune „decât să muncesc 8 ore pe zi, mai bine să mă gândesc cum să fac o aplicație sau cum să devin următorul Elon Musk și cu siguranță voi deveni mai bogat, voi avea succes”. Antreprenoriatul e complicat, mai ales cand angajezi alți oameni și ești responsabil pentru ei și pentru familiile lor. [..] Trebuie să ai grijă ca mereu să ai bani în bancă pentru a plăti salariile angajatilor care au încredere în tine.”

“Responsabilitățile sunt aproape în exclusivitate la antreprenor, mai ales în primele etape ale unei afaceri, când acesta trebuie să fie și director de resurse umane și director financiar sau de marketing; practic, să aibă grijă de toate componentele businessului. Faza de început a antreprenoriatului este foarte frumoasă și poetică, dar și foarte dificilă. Foarte frumoasă pentru ca este un mediu în care toată lumea trage tare și e un entuziasm al începutului care ulterior trebuie coordonat și transformat într-un business. Pentru că la început, antreprenorul fie pune bani personali pe care îi riscă, fie are o finanțare din partea unor investitori și atunci trebuie să dea un raport al investițiilor făcute. [] El este cel care conduce businessul, ia deciziile și este responsabil de ceea ce se întâmplă cu acea afacere.” a adăugat Orlando Nicoară. 

Vă invităm să urmăriți episodul integral pe SpotifyRSSApple Podcast și Google Podcasts, dar și pe canalul de YouTube al Editurii Litera și pe Litera Blog.

DESPRE ORLANDO NICOARĂ

Orlando Nicoară este antreprenor și om de media, director al agenției de publicitate online eAD. În 2001 a devenit director de dezvoltare în cadrul Netbridge. Este și fondatorul agenției de publicitate online Boom.ro. După ce a demisionat din poziția de director general, Orlando Nicoară a început din 2011 să conducă Mediafax Group, în cadrul căruia a activat până în 2014. 

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.