LiteraBlog #CuVoceTare: S3E10. Nadine Vlădescu în dialog cu Carmen Tiderle. Despre poezie, cu multă bucurie!

#CuVoceTare: S3E10. Nadine Vlădescu în dialog cu Carmen Tiderle. Despre poezie, cu multă bucurie!

În acest episod #CuVoceTare, Nadine Vlădescu o are ca invitată pe Carmen Tiderle, poetă, autoare de cărți pentru copii. Vă invităm să urmăriți o discuție care bucură prin naturalețe, rime și sinceritatea dialogului.

La întrebarea „Cine este Carmen Tiderle?” invitată podcastului răspunde „Cine sunt eu? Cea mai grea întrebare. Nu știu cine sunt. Sunt cineva care la un moment dat s-a apucat să scrie pentru copii, absolut din întâmplare, nu-mi propusesem. Când eram mică mi-aș fi dorit să devin scriitoare și iată că s-a întâmplat așa, în mic. Pentru că nu mă simt deloc marea scriitoare; ce scriu eu este mic, și da, simpatic sper, plin de umor. […] Sunt mama a doi copii, care au crescut între timp, de când m-am apucat de scris. Eu pentru ei m-am apucat să scriu, ei au fost primul meu public.”

Vă invităm să urmăriți episodul integral pe SpotifyRSSApple Podcast și Google Podcasts, dar și pe canalul de YouTube al Editurii Litera și pe Litera Blog.

DESPRE CARMEN TIDERLE

Carmen Tiderle este poetă, autoare de cărți pentru copii și copywriter. Poeziile pentru copii semnate de Carmen Tiderle se diferențiază printr-un contemporan proaspăt, plin de umor și de autenticitate. A scris nouă volume de poezie – “Pe dos.  Poezii cu prostii pentru copii”, “În orașul Bucurville”, “Marele Acoperiș”, “Povești originale cu animale”, “Cine a pus piper în mare?”, “Selfie cu elfii”, “Povești de la Polul Vest”, “Fabrica de lipici”, “Trecere pentru pitoni”, susține ateliere de lectură, stand-up poetry și scriere pentru copii în școli, iar 100 dintre poemele ei, traduse în limba engleză, au apărut în UK cu titlul “Turvy-Topsy, funky rhymes for funny times”. A publicat poezii în cunoscuta revistă de literatură pentru copii din UK, “The Dirigible Balloon”, și în volumul colectiv “Nesupusele”.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.