LiteraBlog Editura Litera lansează cea mai cuprinzătoare colecție de ficțiune – Colecția Folio

Editura Litera lansează cea mai cuprinzătoare colecție de ficțiune – Colecția Folio

În pas cu primăvara, Editura Litera lansează colecția Folio, o colecție cosmopolită, menită să devină locul de întâlnire a celor mai noi opere de ficțiune literară contemporană – romane aflate în topurile internaționale, ecranizate sau în curs de ecranizare, traduse în zeci de limbi. Pe scurt, cărțile în care ficțiunea premium este la ea acasă.

Noutățile colecției sunt disponibile deja în librăriile din toată țara și pe litera.ro

Credit foto: Cristina Venedict

Luna februarie este completată de aparițiile: Electra, de Jennifer Saint, și Viața mea în librăria Morisaki, de Satoshi Yagisawa. Un debut uimitor, romanul lui Yagisawa a câștigat premiul literar Chiyoda și a fost și ecranizat. În prezent, este în curs de publicare în 22 de țări.

În martie, în colecția Folio apare noutatea Trei ani de singurătate, de Claire Alexander. Treptat, cititorii de ficțiune se vor putea delecta cu titlurile: Viața ca un râu, de Shelley Read; The measure, de Nikki Erlick; Povești din cafenea, de Toshikazu Kawaguchi; Ținutul mlaștinilor, de Virginia Hartman; Chiar dacă totul se va sfârși, de Jens Liljestrand; The Trees, de Percival Everett; Am trăit întotdeauna la castel, de Shirley Jackson, și alte zeci de noutăți.

Colecția va servi drept spațiu de intersecție literară și pentru o serie de reeditări remarcabile: Până nu se răcește cafeaua și Povești din cafenea, de Toshikazu Kawaguchi; Apă proaspătă pentru flori, de Valerie Perrin; Zborul albinelor, de Sofia Segovia; Inimile noastre rătăcite și Mici focuri pretutindeni, de Celeste Ng; Ariadna, de Jennifer Saint, și altele.

Credit foto: Cristina Venedict

Știați că?

Etimologic, folio e foaia de hârtie. Folium e, în fond, în latină, frunza tremurătoare, foaia, care se ramifică în timp și în spații lingvistice dintre cele mai diverse, până când rădăcina ei reconstruită, o nervură de sens, un lujer de cuvinte, ajunge să însemne „floare“. Pe hârtie se desprind petale și se întind rădăcini, crește o lume nouă de încrengături, trunchiuri, brațe verzi care iau de mână cititorul și-l invită în pagină…

Prin Folio, noua colecție cosmopolită a Editurii Litera, încercăm să aducem publicul în spațiul unei literaturi proaspete, care vibrează și respiră după rigorile ficțiunii contemporane. E ca o seră, o colecție capsulă, o grădină literară.

Colecția Folio e pariul nostru cu primăvara, cu literatura, cu noi înșine.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.