LiteraBlog Eveniment editorial Litera, la Brașov: lansarea cărții „Greier de topaz“, de Florin Spătaru

Eveniment editorial Litera, la Brașov: lansarea cărții „Greier de topaz“, de Florin Spătaru

Greier de topaz, de Florin Spătaru, completează Colecția Biblioteca de Proză Contemporană, Editura Litera. Scrisul voluptuos, inventiv, și cultura filologică transformă romanul într-o operă de raftul întâi.

Cititorii din Brașov sunt invitați la o discuție literară în baza romanului. Evenimentul va fi găzduit de Libraria Ștefan Octavian Iosif – joi, 9 martie, de la ora 18:00. Alături de autorul, participă: Alexandru Lamba, Laurențiu-Ciprian Tudor, Anca Ianchiș și Alexandru Lamba.

De o senzualitate cuceritoare, scris cu inteligență epică, romanul Greier de topaz este un fel de carusel al poveștilor din mintea lui Artur, personajul principal, inițial, o interfață auctorială, dar, totodată, o construcție alcătuită cu multă știință naratologică, pentru a lansa în subsol bine cunoscuta întrebare, când vine vorba despre proză: de ce iubesc oamenii paginile despre sexualitate, scenele pasionale și licențiozitățile de orice fel?

Credit foto: Cristina Venedict

Despre Florin Spătaru

Florin Spătaru (n. 1983) e prozator, poet și traducător din limbile romanice. A câștigat concursuri literare în Franța și a fost publicat în Nouvelle Quinzaine littéraire din Paris. Romanul Greier de topaz s-a aflat printre finalistele la concursul de debut al Editurii Litera – „Primul roman“.

Despre colecția „Biblioteca de proză contemporană”

Colecția „Biblioteca de proză contemporană” face parte din portofoliul Editurii Litera și este coordonată de scriitoarea Doina Ruști. În momentul de față, colecția însumează un număr important de prozatori din toate generațiile, autori de roman în mare parte, unii dintre ei debutanți. „Biblioteca de proză contemporană”  acordă atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, pentru a întregi peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.

Credit foto: Cristina Venedict

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.