LiteraBlog Eveniment editorial Litera, la București: lansarea cărții „Ultimul an cu Ceaușescu”, de Daniela Rațiu

Eveniment editorial Litera, la București: lansarea cărții „Ultimul an cu Ceaușescu”, de Daniela Rațiu

Cartea Ultimul an cu Ceaușescu de Daniela Rațiu, va fi lansată joi, 20 octombrie, la București. O carte care invită cititorul într-o călătorie de vindecare și asumare. O scriere uniformă, despre anotimpuri și memoriile copilăriei care ne marchează.

Cititorii, sunt invitați la Librăria Humanitas Lipscani 42, ora 18:30, pentru o discuție pe marginea cărții. Invitați evenimentului sunt: Carmen Lidia Vidu, Daniel Șandru și Cristian Fulaș. Mai multe detalii: pe pagina de facebook a evenimentului.

Citește un fragment în avanpremieră din „Ultimul an cu Ceaușescu“, de Daniela Rațiu

Despre Ultimul an cu Ceaușescu

Cartea Ultimul an cu Ceaușescu este una dintre cele mai noi apariții ale Colecției Biblioteca de Proză Contemporană, Editura Litera. În ultimul an al erei ceaușiste, românii așteptau „să se întâmple ceva”, în vreme ce Europa de Est era cutremurată de căderea Zidului Berlinului. Pe acest fundal, romanul urmărește viața unei familii care trăiește experiențele traumatizante ale totalitarismului, aflat la final.

„Daniela Rațiu ne invită într-o călătorie de vindecare, de asumare, fără ranchiună. Începe iarna și se termină iarna. Totul durează un an, dar la fel arătau aproape toți anii, toate viețile. Totul era o uniformă. Și-n uniforma asta are loc un spectacol al detaliilor. Peste ani, aș vrea să recitesc romanul și să mi se pară totul o distopie bine scrisă și atât.“ (Carmen Lidia Vidu)

Despre Daniela Rațiu

Daniela Rațiu este jurnalistă cu studii de Drept și a intrat în peisajul literar cu poezie și proză. A publicat volumele de versuri Ciorap cu firul dus (2000), Staniol (2018) și Anestezia. Un singur poem (2022), romanele Ochelari de damă (2005) și In Vitro (2007) și volumul de teatru Măcelarul îi citea pe ruși (2016). Este coautoare a scenariului Pauker, aflat, în 2015, printre textele finaliste la concursul HBO de scenarii.

Te-ar mai putea interesa și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.