LiteraBlog Eveniment editorial Litera: lansarea cărții „Rătăciri deliberate“, de Doina Gecse-Borgovan

Eveniment editorial Litera: lansarea cărții „Rătăciri deliberate“, de Doina Gecse-Borgovan

Rătăciri deliberate“, de Doina Gecse-Borgovan, este noutatea editorială din Colecția Biblioteca de Proză Contemporană, Editura Litera. Volumul, proaspăt lansat la târgul de carte Gaudeamus 2023, este disponibil în prezent în librăriile din țară și pe litera.ro

Invităm cititorii de proză contemporană, din Cluj-Napoca, să descopere volumul prin intermediul unei discuții literare, găzduită de Librăria Bookcorner (B-dul Eroilor nr. 15), duminică, 10 decembrie, 2023, ora 17:00. Evenimentul va fi moderat de Valentin Derevlean. Invitați, alături de autoare: Andrea Ghiță, jurnalist; Constantina-Raveca Buleu, critic literar; Vallasek Júlia, critic literar; Iulia Biro, medic.

DESPRE VOLUM

Proză scurtă, în registru subiectiv, volumul propune un portret identitar și o galerie de personaje care treptat conturează biografia ficțională a autoarei. Brăila, Dobrogea și Clujul compun o poveste a lumii dunărene, multiculturală, cu alianțele, toleranța și conflictele ei.

„Autoportretul esențializat își adaugă noi straturi pe măsură ce fluxul memoriei scoate la suprafață episoade dintr-o primă vârstă evocată cu prospețimea și proporțiile copilului care le-a trăit, la adăpost de macularea cosmetizărilor și a hermeneuticilor justificative ale adultului, cărora naratoarea le rezervă o cu totul altă tonalitate, nuanțat critică.” CONSTANTINA RAVECA BULEU

DESPRE DOINA GECSE – BORGOVAN

Doina Gecse-Borgovan (născută în 1974, Brăila) este jurnalist radio, absolventă de filologie (engleză–italiană), cu un masterat în comunicare și unul în sociologie. Scrie proză scurtă, publicată în periodice. Este colaboratoare a revistei Ficțiunea OPTm.

Descoperă mai multe detalii în pagina evenimentului – aici.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.