LiteraBlog În curs de apariție la Editura Litera: 10 cărți pe care trebuie să le pui pe lista ta de lectură!

În curs de apariție la Editura Litera: 10 cărți pe care trebuie să le pui pe lista ta de lectură!

Har și destin de Jennifer Armentrout, Înconjurat de psihopați de Thomas Erikson, Oglinda și lumina de Hilary Mantel sunt printre noutățile Litera în curs de apariție la Editura Litera.

Oglinda și lumina, Hilary Mantel

Anglia, mai 1536. Anne Boleyn a murit decapitată de un călău adus anume din Franța. În timp ce rămășițele ei sunt deja sortite uitării, Thomas Cromwell sărbătorește cu învingătorii. Fiul fierarului din Putney iese întărit din baia de sânge din acea primăvară, continuându-și ascensiunea spre putere și înavuțire, pe când formidabilul lui stăpân, Henric al VIII-lea, se bucură de o fericire conjugală efemeră cu a treia sa regină, Jane Seymour.

Alina Purcaru despre Hilary Mantel: „O foarte fină cunoscătoare nu doar a istoriei, ci a unor dinamici psihologice de mare adâncime”

Cromwell nu se poate bizui decât pe inteligența lui; nu are sprijinul vreunei mari familii și nici o armată privată. Deși Anglia este pradă unei răscoale violente, trădătorii complotează în străinătate și amenințarea unei invazii pare iminentă, toate acestea punând la grea încercare domnia lui Henric, imaginația fecundă a lui Cromwell vede o nouă țară în oglinda viitorului. E însă posibil ca o națiune – sau o persoană – să se descotorosească de trecut ca de o piele? Oare morții ies tot timpul din morminte? „Ce vei face când regele se va întoarce împotriva ta?“, îl întreabă ambasadorul spaniol pe Cromwell.

O carte pe zi: „O regină pe eșafod” de Hillary Mantel

Cu Oglinda și lumina, Hilary Mantel încununează splendid trilogia pe care a început-o cu Wolf Hall și O regină pe eșafod, descriind ultimii ani din viața lui Thomas Cromwell, băiatul de nicăieri care urcă până pe culmile puterii, creând un portret definitoriu al prădătorului și al prăzii, al unei înfruntări feroce între prezent și trecut, între viziunea regală și cea a unui om de rând; portretul unei națiuni moderne care se făurește prin conflict, pasiune și curaj.

Har și destin, Jennifer L. Armentrout

Trinity Marrow pierde bătălia și pe Protectorul ei drag. Acum, chiar dacă îi are de partea ei pe demoni și pe Gardieni, nu e sigur că va câștiga lupta împotriva Mesagerului.

Aducerea lui Lucifer înapoi în lume pentru a doborî această entitate malefică probabil că nu e cea mai grozavă idee, dar pare unica soluție… așa cum doar ultimul înger căzut, rămas, cu imensa lui putere, poate redresa cursul evenimentelor. În vreme ce între Trin și Zayne se creează o nouă și mult mai periculoasă legătură, Lucifer coboară iadul pe Pământ, și la orizont se întrevede amenințătoarea apocalipsă. Lumea se află pe buza prăpastiei, sfârșitul e iminent și nu există decât o singură certitudine: fie că forțele Binelui vor învinge sau nu, nimic nu va mai fi ca înainte.

Dosar de autor: Jennifer Armentrout, cea mai prolifică autoare-hibrid din lume

Pasiune, trădare, greșeli mortale… trilogia Mesagerul se încheie cu un roman animat de personaje memorabile, de scene imprevizibile și de un sfârșit dulce-amar care îi va emoționa pe cititori.

Necunoscuta din Paris, Santa Montefiore

Lumea lui Antoinette s-a prăbușit: soțul ei, pe care l-a iubit vreme de zeci de ani, a murit într-un tragic accident. El i-a fost întotdeauna un reazem de neclintit, bărbatul care a sprijinit-o și a iubit-o necondiționat, bărbatul pe care l-a cunoscut mai bine decât se cunoștea pe ea însăși. Or, cel puțin, așa a crezut ea…

Fiindcă, atunci când ajunge la vechea biserică de piatră a parohiei, în care urmează să se desfășoare funeraliile lui George, ea vede o femeie care îi e total necunoscută. Și, în chip fulgerător, ziua despre care Antoinette a crezut că avea să închidă o poartă peste trecut devine ziua în care tot ceea ce a cunoscut ea în viața de femeie măritată e dat peste cap într-un mod ireversibil.

Dosar: Santa Montefiore, autoare a 20 de romane care s-au bucurat de aprecierea cititorilor din toată lumea

Și Phaedra l-a iubit pe George, așa că n-a putut să lipsească de la înmormântarea lui. Ea l-a cunoscut recent și pentru puțină vreme, dar legătura dintre ei a fost mai strânsă decât oricare alta pe care a avut-o Phaedra vreodată. În timp ce stă în biserică, lângă soția lui George, ea știe că dezvăluirea pe care urmează s-o facă va schimba pentru totdeauna viețile tuturor.

O carte pe zi: „Primăvara în Toscana” de Santa Montefiore

Uneori e nevoie să se întâmple o tragedie pentru ca adevărul să iasă la lumină. Dar ce se întâmplă atunci când adevărul e mai greu de îndurat decât tragedia în sine?

Lucruri prețioase, Janelle Brown

Cândva, Nina a crezut că diploma ei în artă o să-i asigure o carieră împlinită. Când visul i se spulberă, începe să fure de la tinerii bogați din Los Angeles împreună cu iubitul ei, Lachlan. Nina a învățat de la cea mai bună în branșă, mama ei, ale cărei escrocherii erau menite să-i ofere fiicei sale o copilărie decentă, în ciuda vieții lor haotice. Dar când mama ei se îmbolnăvește, Nina lasă totul deoparte ca s-o ajute, chiar dacă asta înseamnă să realizeze cea mai riscantă și mai periculoasă schemă de până acum. Vanessa este o tânără moștenitoare privilegiată care și-a dorit cândva să trăiască o viață semnificativă. În loc de asta, ea devine influencer pe Instagram, ocupație care-i aduce călătorii în jurul lumii, haine și produse primite gratuit, fotografii făcute în locuri exotice. Dar în spatele acestei fațade de invidiat se află o viață marcată de tragedie. După o logodnă anulată, Vanessa se retrage pe vasta proprietate a familiei, Stonehaven: un conac plin de secrete întunecate, nu doar din trecutul Vanessei, ci și din acela al unei fete confuze și tulburate pe nume Nina.

Descoperiți noutățile anului 2022 la Editura Litera

Drumurile Ninei, Vanessei și ale lui Lachlan se întâlnesc aici, pe țărmul înghețat al lacului Tahoe, unde viețile lor întrețesute dau naștere unei furtuni de aspirații și dorințe, duplicitate și răzbunare.

Lucruri prețioase este un roman fascinant, plin de răsturnări de situație, în care două femei inteligente, traumatizate încearcă să supraviețuiască celui mai mare joc al înșelăciunii și distrugerii pe care l-au jucat vreodată.

O vară la New York, Renée Rosen

E anul 1965 și noul redactor-șef al revistei Cosmopolitan – Helen Gurley Brown – șochează America și salvează o publicație aflată pe moarte, îndrăznind să le vorbească femeilor despre toate lucrurile interzise.

New York-ul este plin de oportunități pentru fetele singure, cum ar fi Alice Weiss, care își părăsește micul oraș din Midwest pentru a-și urmări visul. Cu puțin ajutor, ajunge asistenta personală a lui Helen Gurley Brown.

Pentru Alice, care vrea să devină fotografă, pare mutarea perfectă, dar nimic nu ar fi putut-o pregăti pentru lumea în care intră. Editorii și scriitorii demisionează pe loc, refuzând să lucreze pentru femeia care a scris bestsellerul scandalos Sex and the Single Girl, iar notele confidențiale, ideile de articole și modelele de copertă continuă să scandalizeze. Când cineva încearcă să o atragă pe Alice într-un plan pentru a-și sabota șefa, ea este mai hotărâtă ca niciodată să o ajute pe Helen să reușească.

În timp ce presiunea crește la revistă, Alice se luptă să nu-și piardă din vedere propriul vis. Pentru că, dacă Helen Gurley Brown a învățat-o ceva, acest lucru este că o femeie poate cere totul de la viață.

Înconjurat de psihopați, Thomas Erikson

Unii oameni sunt excepțional de manipulatori. Pot convinge pe oricine de orice și pot atrage prin șarmul lor. Le place să îi controleze pe alții și vor face tot ce le stă în putere să obțină ce vor. Sună cunoscut? Vestea proastă este că nu poți scăpa de ei. Dar iată și vestea bună: îi poți bate cu armele lor.

După ce ne-a prezentat trăsăturile bune și rele ale diferitelor tipuri de personalitate (Roșu, Albastru, Verde și Galben) în bestsellerul său internațional, Înconjurat de idioți, expertul suedez în comportament, Thomas Erikson, ne va arăta acum în ce fel propriile slăbiciuni și trăsături de personalitate pot fi exploatate de alții și cum îi poți opri să o mai facă.

Interviu VIDEO cu Thomas Erikson, autorul volumelor „Înconjurat de idioți” și „Înconjurat de psihopați”

Aflând mai multe despre tipul tău de personalitate și despre cum funcționezi, vei putea să înțelegi comportamentele manipulative ale oricărui psihopat și să te ferești de tentativele acestuia de a-ți provoca haos în viață.

Inteligentă, antrenantă și plină de informații, această carte vă va da tot ce aveți nevoie pentru a vă descurca cu cei mai abili manipulatori și a identifica psihopații care vă populează viața… înainte de a fi prea târziu!

Puterea sensibilității. Valoarea empatiei într-o lume din ce în ce mai dură, Anita Moorjani

Empaticii sunt persoane extrem de sensibile, care simt foarte intens emoțiile și suferințele celor din jur, iar de multe ori le și absorb ca un burete, ceea îi afectează nu doar psihic, ci și fizic. În plus, înclinația lor de a-i ajuta pe cei din jur și de a le face pe plac îi determină să-și consume mare parte din energie pentru a satisface nevoile altora, neglijându-și propriile nevoi – de aceea se și simt de multe ori epuizați, deprimați și nefericiți.

Ea însăși o empatică, Anita Moorjani își propune să arate că, deși uneori pare o povară, sensibilitatea poate fi transformată într-o adevărată putere. Pentru asta, empaticii trebuie să-și asume natura lor unică și să-și dea seama că, deși subevaluate în lumea de azi, intuiția, compasiunea și generozitatea sunt punctele lor forte. Apoi trebuie să înțeleagă că empatia fără iubire de sine duce la epuizare, drept care empaticii au nevoie să se prețuiască mai mult și să dedice mai mult timp satisfacerii propriilor necesități. Odată realizat acest echilibru, ei pot duce o viață plină de satisfacții, care îmbină optim generozitatea față de semenii greu încercați cu grija față de sine.

Presărată cu întâmplări revelatoare din viața altor empatici, cu exerciții, meditații și mantre de autoafirmare, Puterea sensibilității te încurajează să-ți accepți natura empatică și să-ți folosești darurile pentru a-i ajuta pe ceilalți, având grijă totodată de propria ta fericire.

Al Doilea Război Mondial: o scurtă istorie, Norman Stone

După distrugerile fără precedent provocate de Marele Război, lumea tânjea după o pace de durată. Cu toate acestea, învingătorii au prețuit mai mult răzbunarea decât stabilitatea și au solicitat despăgubiri importante din partea Germaniei pentru a preveni reînarmarea acesteia. Rezultatele, după cum descrie eminentul istoric Norman Stone în acest volum, au fost dezastruoase. În Al Doilea Război Mondial, Stone ne oferă o relatare remarcabil de concisă a celui mai ucigător război din istoria omenirii, arătându-ne cum a prins viață conflictul din cenușa Primului Război Mondial.

Interviu VIDEO cu Thomas Erikson, autorul volumelor „Înconjurat de idioți” și „Înconjurat de psihopați”

Profesionist desăvârșit, Stone conduce cititorii prin toate etapele conflictului. Al Doilea Război Mondial reprezintă o contribuție extrem de valoroasă la înțelegerea secolului XX și a conflagrației sale definitorii.

Gardianul talismanului blestemat, Cătălin Boghiu

Ezoterism, demonologie, mituri și legende îmbinate cu intrigă polițistă – iată „rețeta“ unui thriller ce tine cititorul cu sufletul la gură, timp în care este purtat într-o călătorie prin lume, dar și dincolo de „granițele“ ei, văzute sau nevăzute.

Două cazuri „banale“ de crimă declanșează un fir epic alert, construit cu măiestrie în jurul unei simbolistici vechi de când lumea: cea a lupului, animal deopotrivă admirat și temut, din leagănul civilizației umane până în zilele noastre.

Un roman cu acțiunea plasată în trei dimensiuni, la finalul căruia cititorul va exclama, precum unul dintre protagoniști: „Nu tot ceea ce vezi este exact așa cum vezi!“

Alina Purcaru: „À la Agatha”

Întâlnire cu moartea, Agatha Christie

Pe fundalul mărețelor stânci roșii de la Petra, asemenea unui Buddha dizgrațios, stă trupul lipsit de viață al doamnei Boynton. Hercule Poirot nu se întreabă cine a comis crima, ci oare cine NU ar fi avut motive să dorească moartea bătrânei, căci, într-adevăr, doamna Boynton este cea mai detestabilă ființă pe care detectivul a întâlnit-o vreodată.

15 septembrie: Ziua îndrăgitei scriitoare britanice, Agatha Christie

Având la dispoziție numai 24 de ore ca să rezolve misterul, Poirot își amintește de o remarcă pe care o surprinsese întâmplător într-un hotel din Ierusalim: „Înțelegi, nu-i așa, că trebuie să moară?“

Citește și: Cărți pentru copii în curs de apariție la Editura Litera

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.