LiteraBlog Zilele cititorului 2021: Aniversăm 1 milion de cititori pe Litera.ro!

Zilele cititorului 2021: Aniversăm 1 milion de cititori pe Litera.ro!

Au început Zilele cititorului 2021, eveniment dedicat prietenilor cărții! Timp de patru zile, pe Litera.ro ți-am pregătit reduceri de până la 80% la peste 3.000 de titluri, un kit literar cadou la fiecare comandă și un coș gratuit pe oră!

Pune-ți cărțile în wishlist din timp, pentru că noi îți oferim un coș gratuit cadou în fiecare oră, de la 09:00 dimineața și până la 21:00.

Cum poți beneficia de gratuitate?

În fiecare oră, va fi ales în mod aleator, prin site-ul RandomPicker, câte un coș câștigător, în baza comenzilor plasate în intervalele orare: 09:00 – 10:00, 11:00 – 12:00 ș.a.m.d. Clientul câștigător va beneficia de reducere 100% și transport gratuit pentru cărțile adăugate în listă, în valoare maximă de 300 de lei. Dacă comanda sa este cea câștigătoare, clientul va fi informat în ora următoare, printr-un email trimis la adresa introdusă atunci când a plasat comanda, iar titlurile comandate vor fi suportate integral de Editura Litera, în baza mecanismului concursului.

Citește și: Actori și jurnaliști, prieteni ai Editurii Litera, se pregătesc pentru Zilele cititorului. Sărbătorește alături de noi din 27 septembrie 2021!

În total, în cele patru zile de eveniment vor fi oferite 48 de coșuri cadou. În situația în care clientul a plătit comanda cu cardul, iar comanda sa este cea câștigătoare, suma achitată va fi returnată integral.

Consultă regulamentul integral aici!

Special pentru tine, cititorule, ți-am pregătit în aceste zile-eveniment și un cadou aniversar, oferit la fiecare comandă în valoare de 149 lei: un bestseller internațional vândut în peste 1 milion de exemplare, Până nu se răcește cafeaua de Toshikazu Kawaguchi, o sacoșă de iută special pentru cartea citită (20X22 cm) și, pentru a completa setul tematic, o insignă ilustrată cu mesajul „Citește până nu se răcește cafeaua”.

Litera2609.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Despre Până nu se răcește cafeaua de Toshikazu Kawahuchi

 În romanul său de debut, Kawaguchi, aduce în scenă personaje complexe, convingătoare, emoții intense și o viziune particulară asupra vieții și destinului.

Pe o alee dosnică din Tokyo, într-un subsol răcoros, se află o micuță cafenea în care, de mai bine de o sută de ani, se servește o cafea pregătită cu artă. Clienții sunt mai mereu aceiași, ocupă mereu aceleași locuri și își petrec timpul în același fel. Dar tihna și cafeaua nu sunt singurele experiențe pe care cafeneaua le are de oferit.

Citește un fragment în avanpremieră din „Până nu se răcește cafeaua” de Toshikazu Kawaguchi

Dacă te așezi pe un anumit scaun, poți să te întorci în timp, într-un moment anume. Există însă anumite reguli. Cea mai importantă este să bei cafeaua până nu se răcește, altfel rămâi blocat în afara timpului. Iar regula cea mai crudă este că, orice ai face în acele câteva minute, prezentul nu poate fi schimbat. Atunci, la ce bun să te mai întorci acolo? se întreabă rând pe rând personajele care decid să facă scurta călătorie.

Citește și: Din 27 septembrie 2021, sărbătorim Zilele cititorului pe Litera.ro!

Adevărul este că refacerea momentului, recuperarea unui gest, a unui cuvânt ratat în trecut schimbă fundamental ceva: modul de înțelegere, de raportare la prezentul neschimbat, valorizarea unui om, a unei relații, poate a întregii vieți. Există încă șansa de a schimba viitorul.

Litera2617.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

CE SPUN CRITICII DESPRE PÂNĂ NU SE RĂCEȘTE CAFEAUA

„Până nu se răcește cafeaua poate că explorează un subiect similar cu al altor romane din acest gen, dar limitează în mod inventiv mecanica deplasării în timp la durata unei cafele și asta îi dă mai multă semnificație.“ (Chicago Review of Books)

Țesând cu inteligență fire fantastice în ceea ce se dovedește a fi o poveste captivantă, Kawaguchi construiește suspansul scenă cu scenă, alegându-și cu grijă cheile narative.“ (The Arts Fuse)

„Emoționant, straniu și plin de nostalgie.“ (Huffpost)

„Un roman fermecător despre o cafenea japoneză misterioasă în care clienții care se așază pe un anumit scaun pot să se întoarcă în timp – dar numai până când cafeaua se răcește.“ (Star Tribune)

„Kawaguchi pune la punct un sistem de deplasare în timp nesofisticat, de o frumoasă simplitate. Acest roman fantastic fermecător este despre descoperirea fericirii în ciuda trecutului pe care vrem cu disperare să-l revizuim.“ (The Harvard Crimson)

„Kawaguchi are o abilitate fără cusur de a găsi o vibrație emoțională care durează. Romanul întrețese ceea ce pare la început doar o escapadă bizară cu dilemele iubirii și pierderii, familiei și libertății, vieții și morții.“ (The Christian Science Monitor)

„O incursiune impresionantă, deosebit de captivantă în dorința personajelor de a se agăța de trecut. Această poveste minunată va emoționa cititorii.“ (Publishers Weekly)

„O poveste frumoasă, un fel de pildă despre un scaun magic dintr-o cafenea în care, dacă vrei, poți să te întorci în timp. O lectură ciudată, însă fermecătoare.“ (The Sydney Morning Herald)

„O poveste despre relațiile umane, despre ocaziile ratate și despre puterea durabilă a iubirii.“ (The Gryphon)

„Plin de suflet, narat într-o construcție de cuvinte inteligentă, cu o desfășurare convingătoare a relațiilor dintre personaje.“ (Books and Bao)

„Călătoria în timp și cultura cafelei produc împreună o licoare de înțelepciune în romanul captivant al lui Toshikazu Kawaguchi.“ (The Christian Science Monitor)

DESPRE TOSHIKAZU KAWAGUCHI

Toshikazu Kawaguchi s-a născut în 1971, la Osaka, Japonia. A fost producător, regizor și scenarist pentru grupul de teatru Sonic Snail. Romanul său de debut, Până nu se răcește cafeaua (2015), este o adaptare după piesa de teatru pusă în scenă de 1110 Productions, care a câștigat Marele Premiu la ediția a zecea a Festivalului de Dramă Suginami. Cartea s-a vândut în peste un milion de exemplare și a fost ulterior ecranizată, cu scenariul scris de autor. Filmul cu titlul Cafeneaua Funiculi Funicula a avut premiera în 2018. Kawaguchi a revenit la subiectul romanului său într-o nouă carte, intitulată Până nu se răcește cafeaua. Povești din cafenea.

Litera2621.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Ai reduceri de până la 80% la peste 3.000 de titluri!

Litera2563.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Cărți ce pornesc de la 3.98 lei

Barbie, pisicuța salvată de Holly Webb și Disney. Regatul de gheață II. Povești călătoare sunt printre titlurile care beneficiază de 80% reducere și pot fi comandate cu doar 3,98 lei. Tot de 80% reducere beneficiază și Disney. Garda felină. Prieteni neobișnuiți, ce poate fi comandată cu 4,98 lei, iar Vântul din lună de Eric Linklater costă doar 5,98 lei.

Cărți care pot fi comandate cu mai puțin de 10 lei

Cu 7,98 lei puteți alege Vacanță în paradis de Miranda Beverly-Whittemore și Silver Bay de Jojo Moyes, iar Dragostea lui Missy de Beth Morrey, Ghetoul interior de Santiago H. Amigorena, Dragă Edward de Ann Napolitano costă doar 8,98 lei.

Printre titlurile ce pot fi comandate la reducere se află și: Mici dezastre de Sarah Vaughan, Dragă Emmie Blue de Lia Louis, Tranziție de Rachel Cusk, La capătul timului de Rysa Walker, astfel că pot fi achiziționate cu 9,98 lei.

Cărți care pot fi comandate cu mai puțin de 20 lei

Cu doar 13,46 lei, puteți comanda la reducere Lupta mea. Cartea întâi. Moartea unui tată de Karl Ove Knausgard, iar Trandafiri de Leila Meacham și Harta care mă duce la tine de J.P. Monninger costă doar 14,97 lei.

Și iubitorii de non-ficțiune au parte de surprize. Astfel, Profu’ crede că învăț și Șefu’ crede că muncesc de Elise de Rijck (50% reducere), Creierul fericit. Cum să fim calmi, relaxați și să avem încredere în noi de Rick Hanson, Mica istorie a religiei de Richard Holloway costă doar 14,95 lei, iar Puterea de a fi prezent. Cum influențează părinții viitorul copiilor de Daniel J. Siegel, Viața este scurtă. Trăiește-o din plin de Dale Carnegie pot fi comandate cu 14,97 lei.

Pasionații de istorie pot comanda cu 16,45 lei titluri precum: MI6. Adevăruri șocante despre istoria serviciilor secrete britanice de Gordon Corera și CIA. O istorie secretă de Tim Weiner.

Partea de nord a inimii de Dolores Redondo (60% reducere), Femeia de la fereastră de A.J. Finn (60% reducere), Caietul cu nume pierdute de Sofia Lundberg (50% reducere), Când înflorește liliacul de Martha Hall Kelly (60% reducere) și pot fi achiziționate la 19,96 lei.

Cu 17,47 lei, puteți comanda la reducere îndrăgite cărți de ficțiune, precum: De la început de Jean Hanff Korelitz, Copilul din Toscana de Rhys Bowen și Eliberare de Imogen Kealey, iar Dinți albi de Zadie Smith, Calul bălan de Agatha Christie, Școala nopții de Deborah Harkness sunt printre titlurile ce pot fi achiziționate cu 17,96 lei.

Cărți care pot fi comandate cu mai puțin de 30 lei

Și bestsellerurile Litera beneficiază de promoții. De exemplu, Transatlantic de Colum McCann, Lista norocoasă de Rachel Lippincott și Privighetoarea de Kristin Hannah pot fi comandate cu 50% reducere, în timp ce Țărmuri îndepărtate de Kristin Hannah, Un adevăr delicat de John Le Carre, Ultima librărie din Londra de Madeline Martin, Grădina fermecată de Sarah Addison Allen, Cei ce sunt iubiți de Victoria Hislop, Camera cu fluturi de Lucinda Riley pot fi achiziționate la 27,45 lei, beneficiind de 45% reducere.

Am pregătit surprize și pentru cei mici. Astfel, Atlasul aventurilor. Marile minuni ale lumii (23,96 lei, 60% reducere), Prima mea carte despre cosmos de Catherine D. Hughes (60% reducere) sunt printre materialele educaționale ce pot fi comandate cu 23,96 lei, iar Primul meu dicționar Montessori (60% reducere) costă doar 25,96 lei.

Iubitorii de non-ficțiune au parte de super-reduceri la noutățile editoriale ale toamnei. Astfel,  Ce este arta. Noțiuni fundamentale de Sarah Hull, Gândește ca un astronaut de Ozan Varol (45% reducere), O istorie a lumii cu femeile în prim-plan de Kerstin Lucker (45% reducere), Iubește oamenii, folosește lucrurile de Joshua Fields Millburn (45% reducere) costă 27,45 lei, iar 100 de lucruri de învățat în viață de Heike Faller poate fi comandată cu 26,96 lei.

Fiți alături de noi pe BlogLitera.roInstagram și Facebook, pentru a afla primi toate informațiile, astfel încât să beneficiați de promoție! 

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.