LiteraBlog Interviu VIDEO cu Jennifer Saint, autoarea romanului „Ariadna“ – o scriere care combate prejudecăţile şi readuce femeile în rolul ţesătorului, al creatorului de forţe

Interviu VIDEO cu Jennifer Saint, autoarea romanului „Ariadna“ – o scriere care combate prejudecăţile şi readuce femeile în rolul ţesătorului, al creatorului de forţe

Minunatul dialog dintre Jennifer Saint și Ioana Bâldea Constantinescu se axează pe romanul „Ariadna“. Un roman fascinant, conform publicației The Independent, care îl proiectează pe cititor direct în centrul mitologiei Greciei antice, cu această minunată repunere în scenă a legendei Ariadnei.

I.B.C.: „Ariadna“, „Elektra“, „Atalanta“ Jennifer Saint, sunteţi ca Arachne, care țese vocile femeilor ce repovestesc mituri. Ce anume vă hrăneşte pasiunea pentru mitologie?

J.S.: Mi-a plăcut dintotdeauna, de când eram mică. Familia mea avea prieteni care locuiau în Cipru, mergeam în vacanţe acolo şi ne plimbam printre ruinele pe care le vizitam. Mi-amintesc că eram captivată de legătura pe care o poţi avea cu lumea antică şi de faptul că poţi păşi prin locurile unde au avut loc aceste întâmplări incredibile. Învăţând despre mitologie şi poveştile ei, mi-am dat seama că este o legătură şi mai puternică. Noi încă spunem aceleaşi poveşti, explorăm aceleaşi aventuri, personaje, sentimente precum cei de acum mii de ani. Mi-a plăcut mereu să le citesc. Abia când am devenit mamă şi am început să le povestesc şi copiilor mei am simţit că fac parte din acest lanţ mai extins de povestitori. Atunci am început să scriu. 

Vă invităm să urmăriți dialogul integral aici

DESPRE JENNIFER SAINT
Jennifer Saint a crescut citind mitologia greacă și a fost întotdeauna atrasă de poveștile nespuse, ascunse în mituri. După treisprezece ani ca profesoară de engleză, a scris „Ariadna“, unde repovestește legenda lui Tezeu și a Minotaurului din perspectiva Ariadnei – femeia datorită căreia s-a întâmplat totul. Jennifer Saint este acum autoare cu normă întreagă, locuiește în Yorkshire, Anglia, împreună cu soțul și cei doi copii. Atât „Ariadna“, cât și „Elektra“ sunt bestsellere Sunday Times.

DESPRE IOANA BÂLDEA CONSTANTINESCU
Jurnalist cultural cu o vastă experiență, Ioana Bâldea Constantinescu este moderatoare, om de radio și scriitoare. A realizat interviuri cu David Lodge, Jonathan Safran Foer, Nicole Krauss, Sarah Dunant, Alain de Botton, Bernardine Evaristo, Richard Flanagan, David Grossman, Isabel Allende și alții. Colaborează cu articole, recenzii, cronici pentru publicațiile Forbes Life și ELLE.

Credit foto: Cristina Venedict

DESPRE ARIADNA
Ariadna și sora ei, Fedra, fiicele temutului rege Minos al Cretei, au crescut ascultând cum, în subteranele palatului de aur, răsună veșnic tropotul copitelor fratelui lor, Minotaurul, un monstru însetat de sânge. Când Tezeu, prințul Atenei, sosește mânat de dorința de a înfrânge bestia, Ariadna vede în ochii săi verzi nu o amenințare, ci o cale de evadare. Sfidându-i pe zei, trădându-și familia și țara și riscând totul în numele iubirii, Ariadna îl ajută pe Tezeu să ucidă Minotaurul. Dar oare hotărârea ei îi va aduce, cu adevărat, fericirea?

Hipnotic, plin de forță și profund fascinant, romanul lui Jennifer Saint dă naștere unui nou tip de narațiune, ce le plasează în prim-plan pe femeile uitate din mitologia greacă, în lupta lor pentru o lume mai bună.

„Romanul fascinant al lui Saint îl proiectează pe cititor direct în centrul mitologiei Greciei antice, cu această minunată repunere în scenă a legendei Ariadnei.“, The Independent

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.