LiteraBlog Joi, 11 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Dumnezeu vs. Satana”, volum apărut la Editura Litera

Joi, 11 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Dumnezeu vs. Satana”, volum apărut la Editura Litera

Joi, 11 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Dumnezeu vs. Satana. Vacanță în România, scrisă de Andrei Ciobanu și Ionuț Rusu.

Despre Dumnezeu vs. Satana. Vacanță în România

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

„O ficțiune amuzantă prin care am încercat să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă atât Cel de Sus, cât și cel de jos, ar veni pe Pământ și s-ar întâlni tocmai în România. Oare cum se vede țara noastră prin ochii unui străin, care ajunge aici fără să știe mare lucru despre noi? Trebuie să recunoaștem că avem o țară a contrastelor și a paradoxului, în care e foarte greu să te plictisești, mai ales dacă ești atent la toate lucrurile, bune și rele, care ne reprezintă ca popor: salariile sunt printre cele mai mici din Europa, dar peste tot pe unde te-nvârți vezi haine de firmă și mașini scumpe. Suntem extrem de ospitalieri cu străinii, dar nu ne suportăm vecinii de bloc. Avem cel mai rapid internet, dar și sate întregi fără curent electric. La noi vei găsi oameni geniali, dar, cât îi cauți, te vei lovi de-o grămadă de analfabeți. Ne iubim țara, dar regiunile nu prea se suportă între ele, ne adunăm la moaște, dar și la Loft, o avem pe Simona Halep, dar și pe Vulpița. Până la urmă, „nicăieri nu-i ca acasă“, dar, în același timp, „ca la noi la nimeni“.

Faptul că țara noastră e plină de credincioși o transformă în locul perfect pentru primul concediu al lui Dumnezeu. În același timp, pentru că țara noastră e plină și de păcătoși, este la fel de potrivită și pentru Satana. Cei doi pornesc într-o aventură 100% românească, ajungând în toate cele patru colțuri ale țării și descoperind România exact așa cum este ea, adică incredibil de frumoasă, doar să n-o vezi nemachiată.

Noi, autorii cărții, îți promitem solemn că vei râde citind această poveste. Dar, fiindcă ești român, te-ai învățat deja cu gândul că nu e bine să crezi în promisiuni.“

Despre Andrei Ciobanu și Ionuț Rusu

Andrei Ciobanu și Ionuț Rusu au absolvit școala generală și liceul la Suceava, respectiv Gheorgheni, exact ca majoritatea scriitorilor de succes din lume. S-au remarcat încă din clasele mici, reușind să fie publicați chiar și în Revista școlii, dar asta pentru că niciunui coleg cu adevărat talentat nu-i păsa suficient de revista aia încât să trimită și el texte. Au fost niște vârfuri de lance în liceu, situându-se în prima parte a clasamentului clasei, mai exact în primii 9. Amândoi au urmat apoi cursurile Facultății de Studii Europene, pe care Andrei a și terminat-o, Ionuț plecând la muncă în Germania în ultimul an.

Nepricepându-se la nimic de fapt, și-au croit apoi drum aprig în comedie, urcând pe cele mai mari scene ale țării, precum cele din Vulcan, Cisnădie, Vatra Dornei și alte astfel de metropole. În prezent, cei doi moderează o emisiune la radio – au ajuns acolo, bineînțeles, pe pile – și postează diverse scheciuri neamuzante și vloguri inutile on-line. Au amândoi bifă pe Instagram, deci garantează Zuckerberg pentru ei, și sunt pasionați de fotbal, mașini, FIFA și multe altele. Deocamdată, secțiunea de „multe altele“ e goală, dar băieții promit solemn că o vor umple cu ceva la un moment dat.

Așadar, judecând după aceste superbe calități și mărețe realizări, zi și tu… Cine era mai potrivit să scrie o astfel de carte, dacă nu ei?

*Acest titlu poate fi achiziționat la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Titlul este disponibil și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.