LiteraBlog Julia Quinn, autorul lunii noiembrie pe Litera.ro

Julia Quinn, autorul lunii noiembrie pe Litera.ro

Julia Quinn, autoarea îndrăgitelor volume din seria „Bridgerton” este autorul lunii noiembrie pe Litera.ro. Pe numele său real Julie Pottinger, scriitoarea americană a studiat istoria artei la Harvard și o vreme a cochetat cu ideea de a se înscrie la medicină. Între timp, însă, a început să scrie romane de dragoste și, după câteva luni de facultate, și-a dat seama că destinul ei e scrisul.

Citește un fragment în avanpremieră din „Drumul spre altar. Povestea lui Gregory”, al optulea volum din seria „Bridgerton”

Până în prezent, Julia Quinn a scris peste 40 de romane de dragoste, iar cărțile sale au fost traduse în 29 de limbi. Mai mult de atât, poveștile sale de dragoste au apărut de 19 ori în topurile New York Times.

 Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Editura Litera, a vorbit despre personajele sale, care sunt în general femei puternice.

Citește un fragment în avanpremieră din „Lui Sir Phillip, cu dragoste. Povestea lui Eloise”, al cincilea volum din seria „Bridgerton”

„Cred că în fiecare perioadă a istoriei au existat femei puternice. Când scrii romane istorice de dragoste sau orice istoric, şiretlicul este să îţi dai seama cum să-ți faci personajele puternice, în limitele impuse de perioada respectivă. De exemplu, cineva ca Eloise, căreia i-ar plăcea să înveţe, duce propriile lupte pentru a obţine această educaţie. Nu este în punctul în care s-ar putea duce la Oxford să ceară să fie lăsată să înveţe acolo. Este prea devreme. Poate doar dacă s-ar fi născut peste 60 de ani. Nici nu s-ar gândi să facă asta. Deci trebuie să te gândeşti cum să le dai personajelor putere în limitele vieţii din acea vreme. Asta ca să fie puternice în mod realist. Dacă ne uităm la ce vrea să obţină Francesca şi ce vrea să facă prin deciziile luate, are logică pentru vremea în care trăieşte. Mă refer la modul în care vrea să preia controlul asupra propriului destin. Este interesant că este preferata ta. Aceea este puţin diferită pentru mine. Mulţi fie o adoră, fie o detest”, a spus ea.

Zece lucruri care ne plac la seria „Bridgerton”

Totodată, autoarea a transmis și un mesaj video cititorilor din România.

Sunt foarte încântată că foarte mulţi oameni de peste tot din lume îmi citesc cărţile. Mi se pare incredibil. În continuare, lucrul care încă mă bucură enorm este să văd ediţiile în altă limbă ale cărţilor. E uimitor! Sau le primesc în poştă şi mă uit la ele. Uneori nici nu îmi dau seama în ce limbă sunt scrise. Îmi dă un sentiment extraordinar! Sunt încântată că oamenii de peste tot din lume rezonează cu cărţile mele. Le mulţumesc şi sper ca într-o zi să vin şi în vizită. Mi-ar face mare plăcere!”, a transmis ea fanilor români.

Citește un fragment în avanpremieră din „Eu și ducele”, primul volum din seria „Bridgerton”

Vă invităm să urmăriți mesajul său aici!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.