LiteraBlog Lucinda Riley, autorul lunii martie pe Litera.ro

Lucinda Riley, autorul lunii martie pe Litera.ro

Lucinda Riley, autoarea îndrăgitei serii „Cele șapte surori“, este autorul lunii pe Litera.ro. Născută în Irlanda, într-o familie de artiști, Lucinda Riley și-a început cariera pe scenă, ca actriță de film, teatru și televiziune. La 23 de ani însă a făcut mononucleoză, boală ce a ținut-o la pat o perioadă, dar care s-a dovedit fertilă: în aceeași perioadă a luat naștere prima ei carte, Lovers and Players.

Citește și: Dosar de autor: Lucinda Riley, autoarea celebrei serii „Cele șapte surori”, apărută la Editura Litera

Viața ei s-a schimbat și mai mult după ce a aflat că e însărcinată chiar la petrecerea de lansare a primei sale cărți. De atunci a publicat peste 20 de titluri, traduse în peste 37 de limbi și care s-au vândut în peste 30 de milioane de exemplare.

Riley este o povestitoare talentată care întrețese în cărțile sale elemente istorice cu întâmplări imaginate.“ (Booklist)

Printre bestsellerurile Lucindei Riley se numără Secretul orhideei, Grădina cu lavandă, Trandafirul nopții, Secretul Helenei.

Seria „Cele șapte surori“, care spune povestea unor surori adoptate și se bazează pe mitologia celebrei constelații a Pleiadelor, a devenit un adevărat fenomen global. Bestseller nr. 1 în toată lumea, a avut vânzări de peste 15 milioane de exemplare, iar o mare companie de producție TV lucrează la un serial conceput pe baza ei.

Lucinda și familia ei își împart timpul între Marea Britanie și o fermă din West Cork, Irlanda, unde autoarea își scrie cărțile.

„În timp ce călătoresc în jurul lumii pe urmele protagonistelor mele, făcând cercetări pentru poveștile lor, sunt permanent uimită de tenacitatea și curajul generațiilor de femei care au trăit înaintea mea. Fie că au luptat împotriva discriminării după sex sau rasă, fie că i-au pierdut pe cei dragi în războaie sau din cauza bolilor, fie că și-au făcut o nouă viață în celălalt capăt al lumii, aceste femei au pavat drumul pentru noi, astfel încât să avem parte de libertatea de a gândi și de a acționa de care ne bucurăm azi. Și pe care, adesea, le considerăm de la sine înțelese“, declara Lucinda Riley într-un interviu.

Intră pe Litera.ro și descoperă toate titlurile Lucindei Riley!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.