LiteraBlog Luni, 19 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Mică istorie a religiei” de Richard Holloway

Luni, 19 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Mică istorie a religiei” de Richard Holloway

Luni, 19 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă apare Mică istorie a religiei, scrisă de Richard Holloway. Scrisă pentru credincioși, dar și pentru atei – și mai ales pentru tinerii cititori – Mică istorie a religiei ne poartă de-a lungul epocilor, de la primele manifestări de credință până în prezent.

Fiind un ghid empatic, dar manifestând discernământ în ceea ce priveşte importanța credinței, Richard Holloway ne introduce în istoria și sistemele de credinţe ale religiilor majore ale omenirii: iudaismul, islamul, creștinismul, budismul și hinduismul.

Holloway explorează și explică şi proveniența credințelor religioase, modul cum diferențele de credință conduc uneori la ostilitate și violență, ce este o sectă și ce este un cult și nu numai. Pe tot parcursul cărții, autorul încurajează curiozitatea și toleranța, accentuează nuanța și misterul și reface cu calm sentimentul valorii credinței.

Ce spun criticii despre Mică istorie a religiei

O carte bine scrisă, după a cărei lectură mulți dintre noi vor rămâne cu mai multe informații despre religie decât știau înainte…” (Times)

Povestea lui Holloway abundă în fapte surprinzătoare.” (Financial Times)

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 24,99 lei.  Titlul este disponibil și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.