LiteraBlog Luni, 26 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Martin Eden” de Jack London

Luni, 26 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Martin Eden” de Jack London

 Luni, 26 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul Martin Eden, scris de Jack London.

Martin Eden este un tânăr autodidact, fost marinar, care își urmărește în mod obsesiv visul de a deveni un om educat și un scriitor de succes. Martin se îndrăgostește de Ruth Morse, dar știe că nu are nici o șansă de a fi acceptat de familia ei burgheză. Tot ce poate deocamdată să spere este că ea îl va aștepta până când va deveni un om înstărit, iar faima literară îi va asigura un loc privilegiat în societate. Tot acest parcurs este însă îngreunat de originile sale umile și de sărăcie.

Gândit de London ca o aspră condamnare a prejudecăților, ca o critică la adresa ambițiilor de parvenire în dauna idealurilor înalte, romanul, în mare parte autobiografic, este plin de încredere în capacitatea artei de a transforma viețile și a inspirat nenumărați tineri scriitori și artiști să-și urmeze visurile.

Ce spun criticii despre Martin Eden

Jack London rămâne unul dintre cei mai semnificativi scriitori ai Americii, pentru că era preocupat de problemele vremii lui… Spiritul oamenilor de rând din America eroică, mândră, va trăi de-a pururi în paginile povestirilor, romanelor și eseurilor acestui rebel.” (Philip S. Foner),

„Jack London: American Rebel Martin Eden este, fără îndoială, una dintre operele majore ale lui Jack London.” (Upton Sinclair)

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 24.99 lei!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.