LiteraBlog Luni, 3 mai 2021, la toate chioșcurile de presă: „Viața din visele lui Suhanov” de Olga Grushin

Luni, 3 mai 2021, la toate chioșcurile de presă: „Viața din visele lui Suhanov” de Olga Grushin

Luni, 3 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Viața din visele lui Suhanov, scrisă de Olga Grushin. Apărută la Editura Litera în colecția „Carte pentru toți”, volumul spune povestea lui Suhanov, un bărbat care, la cincizeci și șase de ani, își contemplă realizările.

Iată un roman contemporan atât de bun, încât am simțit nevoia să cumpăr zece exemplare și să le trimit prietenilor… Cu ecouri din Nabokov și Bulgakov, este un strălucit debut în ficțiune, o carte care ne reamintește ce contribuție superbă a avut și încă are tradiția rusă la arta literară, în comparație cu propriul nostru univers literar arid, aflat în cădere liberă. (The Independent)

Este redactorul-șef al unei reviste de artă, căsătorit cu dragostea vieții lui, are un apartament de lux și un raft de cărți publicate. În seara unui eveniment de ținută, o jurnalistă îl acuză de ipocrizie, părere împărtășită de propria fiică. Soția pleacă fără să-l anunțe, lăsându-l fără mașina de lux cu șofer angajat. Iar la ieșire, se întâlnește cu un vechi cunoscut din viața lăsată în urmă cu mulți ani înainte. La redacție, se vede depășit de istorie, anchilozat în militantismul hrușciovian, incapabil să se adapteze la glasnost și perestroika.

Toate acestea declanșează în Suhanov o trezire a conștiinței, manifestată prin suprapunerea amintirilor peste prezent, a visului peste realitate, a delirului peste tot mai firavele stări de luciditate. Care este adevărul despre moartea tatălui său? Care a fost momentul în care și-a schimbat crezul și vocația artistică pe un trai confortabil și ascensiune socială?

Viața din visele lui Suhanov este un roman politic, un roman despre prietenie și morală, despre artă, dar și un mare roman de dragoste.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 24.99 lei.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.