LiteraBlog Luni, 9 noiembrie 2020, la toate chioșcurile de presă. Cartea „Butoiul cu pulbere al Asiei. Marea Chinei de Sud și sfârșitul stabilității în Pacific” de la Editura Litera

Luni, 9 noiembrie 2020, la toate chioșcurile de presă. Cartea „Butoiul cu pulbere al Asiei. Marea Chinei de Sud și sfârșitul stabilității în Pacific” de la Editura Litera

Luni, 9 noiembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Butoiul cu pulbere al Asiei. Marea Chinei de Sud și sfârșitul stabilității în Pacific, scrisă de Robert Kaplan.

Apărută la Editura Litera, cartea Butoiul cu pulbere al Asiei vorbește despre disputele teritoriale din zona Mării Chinei de Sud.

În ultimul deceniu, centrul lumii s-a mutat dinspre Europa spre Asia. Cu rezerve imense de petrol și gaze naturale, după secole de dispute teritoriale, Marea Chinei de Sud în special este o sursă de potențial conflict. – îl voi scoate în evidență pe blog.

Un ghid indispensabil al unei regiuni volatile ce va domina viitorul conflictelor geopolitice

Robert D. Kaplan oferă o descriere precisă a națiunilor din jurul Mării Chinei de Sud, a conflictelor ce se pregătesc în regiune la început de secol XXI și a implicațiilor acestora pentru pacea și stabilitatea globală, analizând interesele din zonă ale SUA în condițiile în care China își manifestă intențiile tot mai ambițioase.

Preț la chioșcurile de presă: 24.99 RON

Ce spun criticii despre cartea Butoiul cu pulbere al Asiei. Marea Chinei de Sud și sfârșitul stabilității în Pacific, apărută la Editura Litera

„O provocare bine-venită la adresa pesimiștilor care văd în ascensiunea Chinei numai necazuri.“ (The Economist)

Despre autorul cărții Butoiul cu pulbere al Asiei. Marea Chinei de Sud și sfârșitul stabilității în Pacific

Robert D. Kaplan este autorul a 16 cărți de politică externă și călătorii, traduse în numeroase limbi, printre care: In Europe’s Shadow, Asia’s Cauldron, Monsoon, Balkan Ghosts și Warrior Politics. În 2011, revista Foreign Policy l-a desemnat unul dintre „primii 100 de gânditori ai lumii“.

Este editor al publicației The Atlantic, în care articolele sale apar de trei decenii, și senior fellow în cadrul Centrului pentru o Nouă Securitate Americană din Washington.

A fost analist geopolitic principal la Stratford, iar din 2009 până în 2011 a fost membru al Comitetului de Politici de Apărare condus de secretarul american al apărării, Robert Gates.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.