Maia Morgenstern, autorul lunii ianuarie pe litera.ro
În fiecare lună, îți propunem să descoperi o carte nouă sau un autor nou. Rubrica Autorul lunii îi aduce în lumina reflectoarelor și mai aproape de publicul cititor pe autorii care ne plac, pe care îi iubim și despre care vrem să aflăm mai multe. Cu această ocazie, pe litera.ro se desfășoară și o promoție dedicată, prin care cartea sau cărțile autorului se află la reducere.
Actrița Maia Morgenstern este autorul lunii ianuarie pe litera.ro
Această carte-jurnal, cu fotografii inedite din arhiva autoarei, a fost publicată de Editura Litera la sfârșitul anului 2020, și de atunci s-a bucurat și se bucură în continuare de un real succes.
Citește și: Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: „Nu sunt eu”, o autobiografie încărcată de emoție
Încărcată de emoție, dar și de umor, Nu sunt eu îi dă ocazia actriței Maia Morgenstern să împărtășească cititorilor, așa cum o face de pe scenă cu spectatorii, părți din viața ei de actriță, de femeie și de persoană publică.
Scrisă sub formă de jurnal, cartea împletește amintiri din copilăria autoarei, legate de părinți și rude, de școală și de prieteni, cu secvențe din numeroasele ei experiențe în teatru și film, aducându-ne în fața ochilor personalitatea complexă a unei artiste iubite de toată lumea.
„Sunt povești ascunse, povești de care îmi e frică, nu de puține ori. Pentru că revin cu putere, mă târăsc fără putință de scăpare într-o lume pe cât de prețuită, pe atât de pierdută. Amintirile mele sunt niște izbucniri de tandrețe, pusee de febră a nostalgiei, episoade ale unei revolte târzii.“ (Maia Morgenstern)
Citește și: Bedros Horasangian: „Maia este Maia Morgenstern
„Bine a făcut Maia Morgenstern să ne reamintească de forța copleșitoare a râsului. Umorul și ironia care ne salvează de atâtea ori.“ (Bedros Horasangian)
Maia Morgenstern se naşte la Bucureşti pe 1 mai 1962. Își încheie studiile de licenţă la IATC în 1985, la clasa lui Dem Rădulescu. Este repartizată la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, apoi revine la Bucureşti, unde joacă la Teatrul Evreiesc de Stat şi la Teatrul Naţional. Participă la realizarea unor proiecte artistice de anvergură, atât în teatru, cât şi în film, alături de Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, Andrei Şerban, Theo Angelopoulos, Marta Mészáros, Mel Gibson. Pe scena TNB se remarcă în spectacole precum O trilogie antică după Euripide şi Seneca, Dama cu camelii după Al. Dumas fiul, Vizita bătrânei doamne de F. Dürrenmatt.
Comandă acum exemplarul tău cu 50% reducere, la doar 24,95 lei. Promoție valabilă în data de 11 ianuarie 2021.