LiteraBlog Marți, 13 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Sora lună. Povestea lui Tiggy” de Lucinda Riley

Marți, 13 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Sora lună. Povestea lui Tiggy” de Lucinda Riley

Marți, 13 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge Sora lună. Povestea lui Tiggy, scrisă de Lucinda Riley. Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, în această carte, a cincea din seria Cele șapte surori, o regăsim pe Tiggy D’Aplièse, care, mânată de instinct, se mută în Scoția, într-o zonă izolată și sălbatică.

Acolo își găsește slujba perfectă, de îngrijitoare pentru animalele de pe întinsa moșie Kinnaird, care îi aparține lui Charlie Kinnaird, un personaj furtunos și enigmatic.

Felul în care își vede viitorul se schimbă, însă, brusc, atunci când Chilly, un țigan bătrân care locuiește la moșie de ani buni, îi spune lui Tiggy că ea are un al șaselea simț, pe care îl moștenește de la străbunii ei, iar o veche proorocire îl arată pe el ca fiind cel care o va duce acasă în Spania, la Granada.

Citește și: Dosar de autor: Lucinda Riley, autoarea celebrei serii „Cele șapte surori”, apărută la Editura Litera

La umbra minunatului palat Alhambra, Tiggy își descoperă legătura cu faimoasa comunitate a gitanilor din Sacromonte, care au fost siliți să-și părăsească locuințele în timpul războiului civil și La Candela, cea mai grozavă dansatoare de flamenco a vremurilor ei.

Din munții Scoției până în Spania, din America de Sud până la New York, Tiggy urmărește firul trecutului ei exotic, dar complex. Iar sub atenta îndrumare a unei vrăjitoare gitane își descoperă talentul de vindecătoare.

Soarta însă nu și-a spus ultimul cuvânt, iar Tiggy trebuie să decidă dacă rămâne cu familia pe care abia a regăsit-o sau se întoarce la Kinnaird și la Charlie.

Ce spun criticii despre Sora lună. Povestea lui Tiggy

Tensiunea, descrierile superbe și multele fire ale acțiunii captează atenția cititorului încă de la început. Tușele de realism magic și de cultură muzicală întregesc imaginea peisajelor mirifice și detaliilor istorice. (Historical Novel Society)

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,90 lei.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.