LiteraBlog Marți, 2 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Nume de cod: Trandafirul” de Kate Quinn

Marți, 2 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Nume de cod: Trandafirul” de Kate Quinn

Marți, 2 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Nume de cod: Trandafirul, scrisă de Kate Quinn.

1940. În timp ce Anglia se pregătește să lupte împotriva  naziștilor, trei femei foarte diferite răspund unui apel de a se  prezenta la misterioasa proprietate rurală Bletchley Park, unde cele mai bune minți din Marea Britanie se antrenează pentru a sparge codurile militare germane. Osla are tot ce își dorește – frumusețe, bogăție și pe prințul Philip al Greciei care îi trimite trandafiri – dar ea arde de nerăbdare să își folosească germana fluentă ca traducătoare a codurilor inamice. Impulsiva Mab,  crescută într-un cartier sărac din estul Londrei, lucrează  la legendarele mașini de descifrare a codurilor, dar aspiră  la o căsătorie avantajoasă.

Amândouă văd rapid  potențialul lui Beth, o fată bătrână din sat, a cărei timiditate  ascunde o abilitate strălucită de a rezolva enigme, și în curând Beth devine una dintre puținele femei criptanaliști de la  Bletchely Park. Dar războiul, pierderile și tensiunea provocată  de viața plină de secrete le vor despărți.

1947. Marea Britanie postbelică este cuprinsă de febra nunții  regale a prințesei Elisabeta și a prințului Philip, iar cele trei  prietene devenite adversare sunt reunite de o misterioasă scrisoare criptată. Un trădător neidentificat a apărut din umbrele trecutului lor de la Bletchley Park, iar acum Osla, Mab și  Beth trebuie să reînvie vechea lor alianță și să spargă împreună un ultim cod. Dar fiecare petală pe care o îndepărtează din  codul Trandafirul aduce pericolul – și pe adevăratul lor dușman – mai aproape…

Ce spun criticii despre Nume de cod: Trandafirul

Nume de cod: Trandafirul are tot ce trebuie ca să fie un roman imposibil de ratat, și chiar mai mult. În stilul ei caracteristic,  Kate Quinn descifrează cu măiestrie și vervă lumea secretă  a remarcabililor spărgători de coduri de la Bletchley Park.  O poveste de neuitat despre război, cu siguranță, dar și o poveste  despre prietenie, tărie de caracter și iertare. Absolut minunată.” (Susan Meissner, autoarea romanului Flori aurii de toamnă)

Despre Kate Quinn

Kate Quinn s-a născut în sudul Californiei și a urmat cursurile Boston University, de unde a obținut diploma de licență și diploma de master în canto clasic.

Pasionată de istorie, ea a scris patru romane din seria „Empress of Rome“ și două cărți a căror acțiune se petrece în perioada Renașterii, în Italia, descriind începuturile familiei Borgia.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

De aceeași autoare:

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.