LiteraBlog Marți, 22 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Insula luminii” de Kristin Hannah

Marți, 22 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Insula luminii” de Kristin Hannah

Marți, 22 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Insula luminii, scrisă de Kristin Hannah.

În urmă cu mulți ani, Nora Bridge și-a părăsit soțul și fiicele,  ajungând, între timp, gazda faimoasă a unei emisiuni radiofonice  și realizatoarea unei rubrici de sfaturi dintr-un ziar. Cea mai mică  dintre fiice, Ruby, încearcă să se remarce pe scenă și se folosește  de ura față de mama ei pentru scheciurile cinice și pline de  umor negru. Dar, în urma unor dezvăluiri din presa de scandal  și a faptului că Nora a fost rănită într-un accident, lui Ruby  i se oferă o ocazie fabuloasă de a se răzbuna: se preface că vrea  să aibă grijă de mama ei, când, de fapt, primește un contract bănos pentru un expozeu într-o revistă cu pretenții.

Citește și: Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Un moment magic” de Kristin Hannah

Nora insistă să se retragă pe Insula Verii, la casa cea veche  unde a copilărit Ruby și unde aceasta își regăsește primul iubit  și pe fratele acestuia. Cei trei au fost nedespărțiți când erau mici,  cei mai buni prieteni. Până în vara când Nora a plecat,  iar cei rămași nu și-au mai revenit…

Scriind articolul pentru revistă, Ruby constată că mama ei nu este deloc femeia pe care și-a imaginat-o și pe care a urât-o în toți acești ani. Nora este inteligentă, înțeleaptă și vulnerabilă și încearcă orice  ca să se împace cu fiica ei. Iar Ruby este forțată să se maturizeze brusc și să privească relația dintre ea și mama ei prin ochii unei  femei în toată firea și, de ce nu, să accepte să iubească și să fie iubită.

Citește și: Trei cărți pe care să le citești dacă ți-a plăcut „Cele patru vânturi” de Kristin Hannah

Ce spun criticii despre Insula luminii

Hannah are o abilitate excelentă de a atinge  profunzimea vieții personajelor sale principale…  Nora Bridge și fiicele ei sunt persoane complexe.  (Seattle Post-Intelligencer)

O poveste caldă și emoționantă despre personaje  foarte umane ale căror situații personale prind viață  cu realism și sensibilitate. (Library Journal)

DESPRE KRISTIN HANNAH

Kristin Hannah a scris peste 20 de romane, printre acestea numărându-se bestsellerurile A doua șansă (On Mystic Lake, 1999), Aleea cu licurici (Firefly Lane, 2008), carte vândută în 1,2 milioane de exemplare, Grădina de iarnă (Winter Garden, 2010), Privighetoarea (The Nightingale, 2015), roman tradus în 43 de limbi și vândut în 2 milioane de exemplare și Un nou început (The Great Alone, 2018).

Citește și: Kristin Hannah, autorul lunii februarie pe litera.ro

Aleea cu licurici a devenit bestseller absolut în 2009, un roman esențial care a adus împreună femeile pentru o cauză comună, iar Privighetoarea a fost votată, în 2015, cea mai bună carte a anului de către Amazon, Buzzfeed, iTunes, Library JournalThe Wall Street Journal și The Week. În plus, romanul a câștigat Premiul Goodreads și People’s Choice Award. Audiobookul Privighetoarea a câștigat Premiul pentru audiobookul anului la categoria ficțiune. Romanele sale PrivighetoareaUn nou început și Frontul de acasă urmează să fie ecranizate de case de producție importante.

Înainte să se dedice în totalitate scrisului, Kristin a lucrat ca avocat. Locuiește în Pacific Northwest împreună cu soțul ei.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99!

De aceeași autoare:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.