LiteraBlog Marți, 31 mai 2022, la toate chioșcurile de presă: „Molimele care au schimbat istoria“, de John Froude

Marți, 31 mai 2022, la toate chioșcurile de presă: „Molimele care au schimbat istoria“, de John Froude

Marți, 31 mai 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Molimele care au schimbat istoria, de John Froude.

De la Moartea Neagră la COVID-19, pandemiile au modelat și remodelat societatea umană.

Știința și istoria ne pot oferi o perspectivă asupra a două întrebări de o importanță capitală: „De ce mai avem pandemii?“ și „Cum le putem supraviețui?“

Pandemiile au fost cu noi de când Homo sapiens a apărut pe Pământ acum aproape 300 000 de ani. 40% din genele noastre sunt făcute din ADN viral. Cu toate acestea, rămânem vulnerabili. Astăzi ne con­fruntăm cu o nouă pandemie: cea provocată de SARS-CoV-2, corona­virusul care a apărut în China și care, în decurs de patru luni, s-a răspândit în toate țările lumii.

Datorită progreselor în biologia moleculară și noilor instrumente de cercetare, ne aflăm, de asemenea, în mijlocul unei epoci de aur a înțelegerii când vine vorba de cei mai mici dușmani ai noștri. Tehnologia ADN-ului rescrie istoria, rezolvă disputele care au persistat de zeci de ani și ne oferă perspective cruciale care ne pot proteja viitorul.

Dr. John Froude, specialist în boli infecțioase, a lucrat pe patru continente mai mult de 50 de ani, tratând pacienții de boli apărute cu secole în urmă și care nu ne-au părăsit niciodată (cum ar fi malaria și holera) și luptând cu noile amenințări (cum ar fi SIDA și COVID-19) pe măsură ce acestea apar. În Molimele care au schimbat istoria, el oferă o relatare captivantă, oportună și utilă a pandemiilor care ne-au deter­minat evoluția și ne-au modelat istoria.

DESPRE JOHN FROUDE

John Froude s-a născut în Sussex, pe coasta de sud a Angliei, și a studiat la Școa­la Medicală a Spitalului Guy al Universi­tății din Londra. A lucrat în Anglia, Nigeria, Uganda, Zimbabwe, Arabia Saudită și Oman, înainte de a se stabili în New York, în timpul epidemiei de SIDA. A lucrat la Universitatea din New York zece ani.

În prezent, el petrece șase luni pe an în Woodstock și New York, unde practică medicina studiind bolile infecțioase, și șase luni pe an în Worthing, Sussex, unde scrie.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.